Söndagens bloggspel som samtidigt också var ett maxspel var inte direkt någon höjdare när PK-35 Vantaa Damer vann sin match med bara 1-0 och man satt själv på -4.0 AH. Avslutningen på förra veckan blev klart sämre än vad jag hade hoppats på, men sen igen så sett över hela veckan så blev det ändå lite plus. Ny vecka nu och nya tag. Nu under måndagen skall det spelas 4 matcher i Veikkausliiga, samt 1 match i Ykkönen, Kakkonen & U20. Har sedan tidigare ute två spel till idag och tänkte nu i dagens blogg ta fokus dagens match från Ykkönen.

KTP

Kotkalaget KTP som före säsongstarten utropades som ett av lagen som skulle i bästa fall kunna ha möjligheter till att vara med och strida om avancemanget till nästa års Veikkausliiga spelar idag säsongens fjärde match när man hemma på Arto Tolsa Areena möter FF Jaro från Jakobstad.

Säsongsinledningen för KTP:s del har inte varit alltför optimal när man förlorade dom två inledande matcherna, först med 1-0 hemma mot AC Oulu och sedan i den följande matchen åkte man på en förlust med hela 6-1 borta mot FC HAKA. Förra veckans måndag tog man äntligen sin första vinst för säsongen när man vann med 3-1 hemma mot Ekenäs IF. Även om KTP var det bättre laget i den matchen så ger siffrorna kanske inte en alltför rättvis bild av matchen, i ca. 65 minuter såg det ut som en typiskt 0-0 match men två mål inom 6 minuter av Aleksi Pahkasalo gjorde att man kunde ta säsongens första trepoängare.

Inför matchen mot Ekenäs IF hade KTP:s tränare ändrat om lite i laguppställningen, man spelade dom två första matcherna med en trebackslinje medan man mot Ekenäs IF ställde upp med 4-4-2 vilket gjorde att man inte läkte lika mycket i defensiven som t.ex. mot FC HAKA. Till dagens match mot FF Jaro ställer man återigen upp med en 4-4-2 uppställning, från föregående match så saknar man skadade Saku Leppänen men annars kan man komma till start med en ordinarie uppställning.

FF Jaro

Jakobstadslaget FF Jaro räknas liksom KTP före säsongsstarten till ett av lagen som skall ha möjligheter att vara med och strida om avancemanget till nästa års Veikkausliiga. Dom två huvudfavoriterna i årets serie är förövrigt AC Oulu & TPS, som följs av Jaro, KTP & FC HAKA.

Jaro har liksom KTP hunnit med att spela 3 matcher i årets serie, tillskillnad från KTP så har säsongsinledningen varit bättre för Jaros del. Man inledde sin säsong med att ta en 2-1 vinst borta mot Ekenäs IF, i den matchen skada man chanser till betydligt flera mål än dom två som man lyckades göra. I den andra matchen vann man med 3-0 hemma mot MyPa och återigen skapade man chanser till flera än 3 gjorda mål.

I senaste omgången åkte man på sin första poängförlust när man fick nöja sig med ett 1-1 resultat borta mot MuSa. Matchen mot MuSa spelades på en ojämna gräsmatta vilket åtminstone enligt FF Jaro försvårade lagets passningsspel, laget fick dock i slutet av matcher flera chanser till att göra det vinnande målet utan att komma närmare än ett underkänt mål av Darvin Chavéz som han nickade in efter en hörna.

Till dagens match mot KTP kan Jaro ställa upp med en närapå ordinarie öppningselva, man saknar skadade mittfältaren Jonas Emet. En intressant spealre som idag gör debut i öppningselvan för Jaro är anfallaren Wahilly Tshibasu som startar tillsammans med mexikanske anfallaren Jahir Barraza.

Speltips och analys

På förhand sett skall dagens match vara en rätt så jämn match mellan två förmodade topplag i årets Ykkönen. Säsongen 2018 möttes lagen 3 ggr, båda lagen vann varsin match med 1-0 på bortaplan medan den sista matchen slutade 0-0. Ser vi på båda lagens trupper i år så har man klart offensivare spelare än vad man hade förra säsongen till sitt förfogande, vilket leder till att jag inte tror att ett mål kommer att räcka för någotdera av lagen till vinst idag. När oddsen öppnades till matchen hade spelbolagen KTP som marginella favoriter, men idag under dom senaste timmarna har oddsen svängt en del och Jaro har blivit nu favoriter när oddsen på en Jaro vinst ligger runt 2.30-24.0. Tycker själv att Jaro skall ha en bra chans till vinst idag om man får sitt passningsspel att fungera bättre än vad det gjorde borta mot MuSa, alla möjligheter till det borde det också finnas eftersom dagens match spelas på konstgräs. Ser vi på Jaros tre inledande matcher så har man sett bra ut i offensiven och lyckats med att skapa fram en hel del med målchanser, som jag också tidigare nämnde så tror jag inte att ett mål räcker idag för någotdera av lagen till en vinst och detta gör att mitt spel idag kommer att vara FF Jaro över 1.5 mål till oddset 2.20 med 3/5 u hos bet365. Samma odds finns också hos bl.a. Coolbet och Unibet.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittashär

Alla rekar
FF Jaro over 1.5 team goals
FC KTP - FF Jaro
3.00 u
3.60 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka