Europatipset Tips - Speltips, Andelar och Förslag från Experter

Varje vecka återkommer 1x2.se och våra experter med speltips och system inför Europatipset. Läs och prenumerera gratis på våra systemtips. Läs oss analysera varje match och sätta ihop förslag på rader.

Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Europatipset tips med 1x2.se

Europatipset är en av Svenska Spels mest populära spelformer, och marknaden springer helt och hållet ur företagets flaggskepp Stryktipset. Europatipset har precis som sitt "syskon-spel" en 13 matcher stor kupong där det gäller att sätta alla matcher för att få en riktigt fin utbetalning. Europatipset spelas normalt sett på söndagar, men kan också dyka upp mitt i veckan under vissa perioder när Champions League, Europa League och annat härligt finns på schemat.

Europatipset spelas alltså på exakt samma vis som Stryktipset, med den enda skillnaden att urvalet av matcher är annorlunda. Stryktipset innehåller generellt bara Engelska matcher under säsong, medan Europatipset blandas upp med fotboll från världens alla hörn och ligor – alltså inte bara Europeisk klubbfotboll vilket namnet kan antyda, även om den dominerar urvalet - och även landslagsmatcher kan dyka upp.

Precis som med Stryktipset så dyker det också upp extra intressanta jackpot-omgångar med jämna mellanrum

Vi försöker att inför varje intressant Europatips förse våra läsare med ett andelslag, som skapas av Jonas "Gsonbetting" Gustafsson. När andelslaget på Europatipset dyker upp så handlar det allt som oftast om ett lag där inköpet är 100 kronor per andel. Håll utkik på vår startsida, om du är sugen på andelar kring Europatips-omgångar!

Utöver ovan, så bjuder vi också på en analys inför varje enskild Europatips-omgång, där vår expert Systemexperten går igenom alla matcher och rekommenderar hur man bör tänka, och vart man bör placera sina streck.

Europatipsets historia

Stryktipset är som bekant modern av alla poolspel på Svenska Spel, och Europatipset som egentligen är en direkt klon av ovan nämnda spelform, är betydligt yngre sett till när det lanserades. Europatipset tillkom i Svenska Spels utbud så sent som 1993, och då med ett annat namn. Närmare bestämt "Italienska Stryktipset". Detta eftersom att det på den tiden, inte helt ologiskt, var en kupong endast innehållande italienska matcher. Europatipset har sedermera utvecklats till att vara en kupong som innehåller all möjlig typ av Europeisk fotboll från såväl större ligor, som mindre ligor och givetvis Champions League.

Positiva aspekter med att Europatipset utvecklades, är givetvis att fler attraktiva matcher kunde inkluderas på kupongen och dessutom att Europatipset numera erbjuds två, eller ännu flera, gånger i veckan.

Jackpot på Europatipset

Europatipset är precis som Stryktipset; Det vill säga, du spelar mot andra spelare och hur dessa satt sina sträck, snarare än mot oddsen som i vanlig sportsbetting. Ju mer unik din rad är, ju större blir en eventuell vinst. Varje vecka avsätts 2% av vinstpengarna till nästa veckas rullpott, men det blir först tal om ”jackpott” när en omgång har flertalet vinnare på 10 och/eller 11 rätt, men vinstsumman inte överstiger 15 kronor. Är vinsten så pass liten som 15 kronor, så inkasserar Svenska Spel istället pengarna, och bildar tillsammans med varje veckas avsatta 2% en så kallad ”rullpott” inför kommande omgång.

Vid jackpot-omgångar på Svenska Spels poolspel, så ökar alltid omsättningen. Enorma belopp hamnar i potten och än fler människor vill ge drömmen om 13 rätt en chans. Jackpottar på Europatipset låg under 2019 på allt mellan 2 och 12 miljoner och dyker upp ett par gånger varje månad. Häng med under 2020 och se hur året artar sig!

Spelstopp på Europatipset

Spelstoppet för Europatipset är inte konstant. Det vill säga, det startar inte alltid på samma tidpunkt och samma dagar. Stryktipset exempelvis har sin klassiska 15:59 på Lördagar, när kupongen alltid har spelstopp. Europatipsets spelstopp är generellt tidigare, men även ibland senare. Det enda som är konstant med alla poolspel hos Svenska Spel är att kupongen måste vara inlämnad en minut innan spelstoppet, annars går det inte att spela.

Varför ska man spela på Europatipset istället för Stryktipset?

Frågan har egentligen inget självklart val, men många spelare föredrar engelsk fotboll och därför blir Stryktipset för dessa det naturliga valet. Den breda fotbollskunskapen kring flertalet ligor i Europa är dock svagare än kring den Engelska fotbollen och därför kan man se en röd tråd i att Europatipset på 13 rätt oftare ger riktigt stora utdelningar, medan "Stryket" relativt ofta landar på ett par tusenlappar. Europatipset är ofta uppe och nosar på miljonbelopp, vilket givetvis är kittlande. Det ska dock påpekas att det inte finns några garanterade 10 miljoner till en ensam Europatipsvinnare som det gör hos storebrodern.

Har man tid och bred fotbollskunskap kring de flesta ligorna i Europa, så är Europatipset trots avsaknaden av garantivinst ett bättre spelval. Andelen av prispotten på 12 rätt är även större för Europatipset vilket gör att även "andraplatsen" kan ge skapligt utdelning, särskilt om det inte finns någon med alla rätt.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.