Powerplay Tips - Speltips, Andelar och Förslag från Experter!

Under brinnande hockeysäsong så laddar vi på 1x2.se på med speltips inför Svenska Spels Powerplay. Läs analayser och tips från våra experter som även kommer med systemförslag. Nu kan du även prenumerara gratis på alla Powerplay-tips och få dem direkt till din mail.

Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Detta är Oddset Powerplay

Powerplay - eller Oddset Powerplay som indikerar familjen spel det tillhör - är ett poolspel med rullpott och helt inriktat på ishockey. Det lanserades 2009 och handlar om att pricka 1-X-2 i 8 matcher. Det kostar likt de flesta andra poolspel hos Svenska Spel 1 krona per rad.

Alla rätt krävs för att ta del av omgångens prispott (70% av insatsen + eventuell rullpott, garanterat 2,5% av föregående omgångs insatser). Ibland kan ett av valen innefatta två spelarnamn (Head-to-Head) snarare än lagnamn, då handlar valet om vem som gör flest mål.

Vad är Oddset Powerplay?

Powerplay är Svenska Spels poolspel för ishockey. Här ska du tippa åtta (8) matcher och alla rätt krävs för att vinna.

Vad är återbetalningen på Powerplay?

72,5%. För att sätta det i relation till andra poolspel är strukturen identiskt med Topptipset och bättre än Stryktipsets 65% (inklusive rullpott).

Har Powerplay rullpott?

Ja. Om ingen vinnare prickar åtta rätt rullar vinstpotten vidare (70% av omgångens insatser). Varje omgång avsätts också 2,5% utöver vinstpotten till rullpotten.

Vad kostar Powerplay?

En (1) rad kostar 1 krona. Det finns möjlighet att lägga 2, 5 eller 10 kr per rad för att öka vinsten.

Vad kostar det att helgardera Powerplay?

Att helgardera varje match kräver 6561 rader (och alltså lika många kronor) men det är inte tillåtet, som mest får ett system innehålla 4374 rader (7 helgarderingar och 1 halvgardering). Att halvgardera varje match kostar 256 kr.

Powerplay speltips med oss på 1x2

Om vi tittar på våra experter så handlar deras Powerplay-system nästan alltid om att hitta åtminstone 2 spikar. Det håller nere systemkostnaden och ger utrymme för att gardera ett par potentiella skrällar.

En annan väg att gå är att höja insatsen till 10 kr per rad, det blir en relativt dyr historia och då kan det lämpa sig att köpa in sig i ett andelslag (som då helst ska innehålla lite färre deltagare för att göra skillnad).

Under säsong går det att spela Powerplay näst intill dagligen och vår hockey-expert Oskar Hansson tar fram system så ofta han hinner (och när det finns värde att hämta). Rygga hans, eller någon annans Powerplay-system, eller låt dig inspireras. De hittas högst upp på den här sidan.

Hockeyresurser här på 1x2
  • Se till att kolla dagens hockey speltips för eventuella enskilda tips som kan stärka dit Powerplay-system
  • Jämför ishockey odds för omgångens relevanta möten vilka kan skilja från Svenska Spels och indikera bra streck

Andelar Powerplay

En annan MVP här på 1x2.se att hålla ögonen på är Andreas Nord vars NHL-kunskaper kan komma väl till pass vid vissa omgångar av Powerplay. Han kan också mellan varven lägga upp andelsspel för Powerplay, då rör det sig vanligtvis om riktigt vassa reducerade system, ofta med 10 kr radinsats.

Poolspel i allmänhet och att spela Powerplay i synnerhet

Som alla poolspel handlar även Powerplay på att hitta unika rader så att det lönar sig när man väl prickar in de 8 matcherna. Att antalet matcher är så pass lågt och att det handlar om 1-X-2-streckning gör det till en tuff uppgift.

Ett vanligt misstag som nybörjare gör när det kommer till de flesta typer av poolspel är att gardera fel matcher. Ishockey kan skrälla ganska ofta och det är då det är viktigt att vara med.

Säg att ett lag har en streckning på över 70%. Detta gör laget till en favorit och en nybörjare kan då frestas att spika mötet. Det är inte alltid rätt. Om det skräller här så vill man vara kvar i matchen, för indirekt betyder det att om spelet inte går som tippat kommer 70% av alla rader vara ute ur leken. Du vill vara bland de 30% som är kvar!

Andra punkter att vara medveten om vid spel på Powerplay

  • Spelvärde: då och då finns det inget eller i alla fall väldigt lågt ”spelvärde” på Powerplay. Det är så klart en fråga om tolkning och uppskattning men värt att vara medveten om.
  • Jackpott: det är ytterst sällan som ingen har 8 rätt, en större jackpott är därför ovanlig. För att attrahera spel skjuter Svenska Spel därför ibland till en slant (vanligtvis 250 000 kr). Vid dessa tillfällen finns det nästan alltid värde att hitta, oavsett streckningsfördelning!
  • Maxbet: Powerplay har två maxtak, ett vad gäller antal rader (max 4374) och ett som gäller den totala insatsen (20 000 kr).
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.