Stryktipset Tips - Speltips, Andelar och System-förslag från Experter!

13 utvalda fotbollsmatcher och 10 miljoner kronor garanterat till en ensam vinnare. Det är vad institutionen Stryktipset handlar om. Klockan 15:59 på lördag är det spelstopp hos Svenska Spel och när helgen börjar närma sig så laddar 1x2.se alltid på med andelar, tips och systemförslag. Allt du behöver för att sätta nästa Stryktips, oavsett hur mycket stöd du behöver på vägen.

Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Stryktipset tips - analyser och andelsspel med 1x2.se

Egentligen är det motsägelsefullt att dela tankar och tips kring Stryktipset, då man i slutändan helst vill stå som ensam vinnare med en helt unik tanke och rad. Dessvärre kostar stora system enorma summor pengar, och för de flesta är ett helt komplett system där allt känns fläckfritt en total omöjlighet. Således kan ett andelslag, där man för en liten peng blir en del av något större, vara en mycket god idé. Det är alltid roligare att vinna ihop med andra människor, vilket vi på 1x2.se alltid satt i främsta rummet i form av högklassiga rekare, spelböcker och full transparens.

 • Stryktipsandelar för alla plånböcker - den enkla vägen till de stora systemen
 • Stryktipsförslag och tips - kombinera våra experters rader med dina egna tankar
 • Analyser inför Stryktipset - gå din egen väg med kött på benen

Vidare så krävs det enorm och bred kunskap för att kunna bemästra Stryktipset. Att bemästra Stryktipset tar tid, så pass mycket tid att merparten av Sveriges spelare troligen faktiskt ej har tillräckligt av den varan. Då kan en andel hos en av våra spelexperter också vara ett utmärkt alternativ. Du får bra värde för pengarna, utan att behöva lyfta ett finger.

Utöver andelar så ser vi även till på 1x2.se att inför varje helgomgång bjuda på en Stryktips-analys, för dig som vill lägga egna Stryktipsrader utan andelslag. Analysen presenteras varje vecka av Martin som under flera år skrivit om just Stryktipset och engelsk fotboll i sin helhet på andra plattformar. Söker du bra speldrag, eller spikvärda matcher, så rekommenderas du varmt av oss att kika in vår Stryktipsanalys som normalt sett dyker upp på torsdag inför helgen.

Vanliga frågor om Stryktipset och våra Stryktipsandelar

Vilka är experterna som tar fram stryktipsförslag åt 1x2.se?

Primärt är det tre experter som varje vecka analyserar, tipsar och tar fram systemförslag för Stryktipset åt 1x2.se.

Martin Berglund har en matematisk och statistikdriven approach och tar oddsmarknader och sannolikhetslära till hjälp när han varje vecka utformar sina systemförslag.

Systemexperten har över tio års erfarenhet av Stryktipset och mängder av storvinster på meritlistan. Istället för att bygga varumärke kring sitt namn låter den hemlighetsfulle experten under skribentpseudonym system och analyser tala för sig.

Gsonbetting är inte lika hemlighetsfull som Systemexperten men minst lika erfaren. Twitterprofilen bjuder in till andelsspel varje vecka – både stora som små system, men alltid hög vinstpotential!

Hur prenumererar jag på 1x2's Stryktipset tips?

För att prenumerera på stryktipsavdelningen hos 1x2.se måste du vara medlem. Du skapar enkelt ett konto via hemsidan, som är helt gratis. Väl inloggad klickar du på den gröna "Följ-knappen" på vår Stryktipset sida - här.

Ett annat alternativ för att aldrig missa ett Stryktipset tips är att ladda ner 1x2-appen som finns får både Android eller iOS.

Hur köper jag en andel i 1x2.se's stryktipssystem?

Inför varje helg dyker det upp andelslag från oss i flödet ovan, på twitter, och även på vår startsida, 1x2.se.

 • När du ser dessa poster går du i all enkelhet in via den länk du önskar. Det vill säga, du väljer det lag/länk som passar din plånbok bäst.
 • När du klickat på länken ombeds du logga in på Svenska Spel, och när detta gjorts får du acceptera att du vill gå med i andelslaget.
 • Så fort du accepterat andelslaget, så kan du betala för din, eller dina andelar i samma ruta.
 • Har du pengar på ditt Svenska Spel-konto så är det bara bekräfta att du vill betala, annars måste du sätta in pengar. Svårare är det inte!

Hur mycket kan jag vinna på en andel?

Stryktipset har en enorm varians, det vill säga: Räkna ej med att vinna ofta. Stryktipset är väldigt svårt att bemästra men när man väl lyckas, så brukar det innebära att man också vinner en rejäl slant om raden är rätt utformad - något våra experter alltid försöker optimera mot.

Vad kostar en andel i 1x2.se's stryktipslag?

Våra Stryktipsandelar kostar olika beroende på vilket lag du väljer att gå med i. Vissa lag kostar 50 kronor, andra 100 kronor och så vidare, upp till 500 kronor.

Väljer du att lägga Stryktipset utan ett andelslag, så kostar det betydligt mer för mindre rader. Däremot vinner du betydligt mer om du sedan lyckas vinna.

Hur spelar man på Stryktipset?

Stryktipset spelas via internet eller ombud och går ut på att tippa utgången på 13 fotbollsmatcher; 1, x eller 2.

Vad kostar Stryktipset?

En rad på Stryktipset kostar 1 krona, men blandar du in hel och halvgarderingar så ökar priset gradvis hela tiden. Exempel:

 • En enkelrad: 1 krona
 • En rad med 1 halvgardering: 2 kronor
 • En rad med 2 halvgarderingar: 4 kronor
 • En rad med 3 halvgarderingar: 8 kronor
 • Och så vidare...

Blandar du in helgarderingar så gångras summan med 3 istället för 2.

Hur mycket vinner man vid 13 rätt på Stryktipset?

En ensam vinnare med 13 rätt är sedan 2010 garanterad 10 miljoner.

De garanterade 10 miljonerna finansieras av en garantipott på motsvarar 8% av utbetalningen som i sin tur består av 65% av veckans omsättning (inklusive eventuella överföringar från veckan innan).

Hur får jag ut min vinst på Stryktipset?

Har du vunnit på Stryktipset genom att spela hos ett ombud så kan du hämta ut vinster upp till 20 000 kronor direkt i butik.

 • Större vinster, 20 000 upp till 5 000 000, betalas ut till bankkonto. Du kan enkelt knyta ditt obligatoriska spelkort till ett bankkort hos Svenska Spel.
 • Går det exceptionellt bra och en vinst på över 5 miljoner kronor, så måste kunden besöka Svenska Spel innan vinst kan betalas ut. Svenska Spel hör i dessa fall av sig till kunden med information kring hur utbetalning kommer att ske på smidigast vis.
 • Online sker allt per automatik till ditt spelkonto och därifrån administrerar du det som du själv finner smidigast.

Vad kostar det att halvgardera alla matcher på Stryktipset?

Det kostar 8192 kronor att halvgardera alla 13 matcher.

Kostnaden för ditt helt halvgarderade system baseras på att varje rad kostar en krona, varje rad kräver två val per match, och att det är tretton matcher (1kr*(2^13)).

Vad kostar det att helgardera alla matcher på Stryktipset?

Det kostar 1 594 323 kronor att helgardera alla 13 matcher.

Kostnaden för ditt fullt helgarderade system baseras på att varje rad kostar en krona, varje rad kräver tre streck per match, och att det är tretton matcher (1kr*(3^13)).

Vad är Stryktipset Xperten?

Xperten är ett verktyg från Svenska Spel som kan liknas väldigt mycket med ATGs "Harry Boy". Välj mellan 1-12 rader och låt systemet med hjälp av slumpen strecka din kupong.

Att tippa med Xperten är lite mer av ett lotteri, än om du går på egen kunskap, eller experters utlåtanden. Xperten är till för spelare som gärna vill ha en chans på vinsterna, men som kanske inte nödvändigtvis har varken ork, tid eller kunskap att tippa på Stryktipset.

Vad innebär det att kryssa i Sportkryss?

Du deltar i ett tilläggsspel som kostar 10 kr, 20 kr eller 30 kr beroende på vad du vill riskera. Tidigare kallades detta för Joker-dragningen.

Välj dina 7 nummer själv, eller få dessa slumpmässigt. Vinst utbetalas från 2 till 7 korrekta siffror. Jokern är ett totalt slumpmässigt lotteri och inget du på något vis kan påverka före dragningen, men det ligger ofta flera miljoner i prispotten.

Var har Jokerdragningen tagit vägen?

Jokerdragningen var ett tilläggsspel som tidigare delades med Måltipset, Stryktipset och lördagens lottodragning hos Svenska Spel. Numer kallas spelformen "Sportkryss" och för Lotto är motsvarigheten "Drömvinsten".

Stryktipset - bolagsspel med Gsonbetting

Inför varje helgomgång, och ibland oftare, så gör twitterprofilen Gsonbetting i ordning andelslag för en mängd olika typer av plånböcker. Vi får se allt mellan 1 och 4 andelslag beroende på omgång, med Gson som andelsläggare. Andelarnas priser sträcker sig oftast mellan 50 och 500 kronor, vilket gör att alla som vill kan vara med. Gson har övergripande koll på den engelska fotbollen och spelar framförallt mycket på The Championship även till vardags.

Håll utkik under framförallt fredagar och lördagar, när Gson skickar ut sina andelslag!

Fler systemtips, andelsspel och våra experter

Vi här på 1x2.se täcker även resten av Svenska Spels mindre poolspel och tipsar dagligen om det mesta som pågår hos Svenska Spel. Följ länkarna till respektive avdelning och har du ett konto så är det givetvis bra att följa respektive flöde/expert för att hänga med.

Stryktipsets historia och storhet

Stryktipset är en av Sveriges överlägset mest populära spelformer, som varje vecka har miljontals kronor i omsättning. Den stora fördelen, och anledningen till varför så många väljer att spela på Stryktipset är för spelformens enorma möjligheter. Du kan vinna lika mycket på en satsad krona, som någon annan kan med 10 000 kronor i insats, även om chansen är betydligt mindre såklart. Dessutom är vi svenskar sedan lång tid tillbaka bekanta med "Tipsextra" och andra härliga TV-program som alltid influerats av just Stryktipset, med "pling i rutan".

 • Arrangör: Svenska Spel
 • Speltyp: Poolspel (med rullande jackpott)
 • Antal matcher: 13
 • När: Varje lördag, året om
 • Spelstopp: Lördag 15:59

Knepet med Stryktipset är att hitta vinnarna som ingen annan tror på. Utbetalningen är nämligen baserad på hur många som har den rätta raden. Spelar du därför alla favoriter, och din kupong sitter, så kan du räkna med låg utdelning eftersom att väldigt många fler än du själv kan tänkas ha just den raden. Det gäller således att hitta de mest spelvärda favoriterna, och blanda upp dessa med skrällar och understreckade lag. Vill du vinna i det långa loppet på Stryktipset, så ska du aldrig enbart spela på favoriter. Det gör det nästintill meningslöst.

"13 rätt är respekt"

Spektaklet kring Stryktipset introducerades så tidigt som 1934, och innefattade då 12 matcher med en radinsats på 20 öre. Det blev direkt en succé och har sedan dess varit en framgångssaga för Svenska Spel, eller Tipstjänst som det hette på den tiden. 1969 övergick man till 13 matcher och sedan dess har jakten på den magiska 13-rätt-tröjan varit ett inslag varje helg i många hushåll Sverige över.

Stryktipset - Resultat kontra utdelning

Att följa sin kupong live under en Stryktips-omgång har nästan blivit lite av en religion i Sverige, och många, kanske rentav de flesta, spelar mest för skojs skull. Förr i tiden var text TV 377 dit de allra flesta vände sig för att rätta sina rader, medan det numera nästan uteslutande sker online. Viktigt att veta även om du spelar på skoj, eller verkligen försöker bli ensam med 13 rätt, är att resultatet på kupongen avgör utdelningen helt och hållet.

Totalt delas 65% av omsättningen ut som vinster och potten fördelas sedan enligt följande:

 • 40% delas ut till de med 13 rätt.
 • 15 % delas ut till de med 12 rätt.
 • 12% delas ut till de med 11 rätt.
 • 25% delas ut till de med 10 rätt.
 • 8% till garantifonden.

Olika omgångar har olika stora jackpottar och således kan utdelningen bli större och mindre beroende på kupong. I regler krävs det mellan 10 och 13 rätt för att få utdelning på Stryktipset. Överstiger inte summan 15 kr per person, så inkasserar Svenska Spel istället prispengarna och använder dessa för än större jackpot i nästa omgång. Stryktipset handlar om att hitta den mest spelvärda raden som få andra kan tänkas sitta på, för att i längden kunna vinna något av betydelse.

4 konkreta tips för att förbättra ditt Stryktips-spelande

Med tretton matcher att jobba in är variansen stor när du spelar på Stryktipset men det finns ett par enkla steg som kan göra dig betydligt bättre på att tippa Stryktips.

 1. Systemreduktion
 2. Informationsinsamling
 3. Tålamod
 4. Värde

Systemreduktion

Reducera dina system! Att reducera systemen på korrekt sätt gör både vinstchanserna större, raderna fler och risken för låg utdelning lägre. Det finns flertalet olika reduceringsverktyg att använda sig av online, och dessutom ett egengjort inbakat på Svenska Spels hemsida. Vi hade dock rekommenderat något av de externa verktyg som finns därute. Mer om reduceringar finner du nedan.

Informationsinsamling

Samla information av andra kunniga experter. Ju mer information du tar in kring spelmodeller, streckvärden, skaderapporter och annat innan du placerar din rad, ju större chans har du att faktiskt bemästra en av världens tuffaste spelformer. På 1x2.se kan du som ovan nämnt nyttja flertalet analyser och experters tankar inför varje omgång. Missa inte det!

Tålamod

Variansen kräver enormt tålamod. Tro inte att du ska få in en stjärnsmäll efter bara en eller två helgers spelande. Stryktipset kanske rentav är den mest tålamodskrävande spelformen vi har som svenskar. Det tar för de flesta duktiga Stryktipsexperter flera månader innan första fina vinsten kommer, och ibland mer än så. Var noga med att inte stressa upp dig och bli arg om du missar på en match, vid upprepade tillfällen. Det är högst troligt att det sker, med så många matcher som 13 på kupongen.

Värde

Spela på värdet, ej nödvändigtvis på vem du tror vinner matchen. Det kan vara extremt svårt för många att greppa, och faktiskt tillämpa då man helst bara vill spela på den man tror vinner matchen. Chansen är dock enormt stor att fler än du tror att favoriten vinner matchen, vilket i slutändan ändå bara ger en låg utdelning om raden går in. Läs om streckvärden nedan och spela istället på understreckade spelval, där oddsen och streckvärdet ej går ihop.

Precis som när du lägger dina vanliga sportspel, så handlar allt om att finna spelvärde. Hitta det där oddset till 2.00 som egentligen ska vara 1.70 och så vidare. På samma sätt bör du arbeta med Stryktipset, och mäta streckfördelning mot spelbara odds på marknaden. För att hårddra det en ordning, kan du tänka följande:

Om Manchester United står i 2.00 hemma mot Arsenal, så ska den korrekta streckfördelningen på United vara 50%.

 • Låt säga att strecken istället är 40% på United - Det innebär således att det är riktigt fint värde på att ha med United på kupongen.
 • Skulle United vara streckade till 75%, så innebär det i sin tur att United är extremt överstreckad, och att det kan vara god idé att helt och hållet utelämna United från kupongen. Du har då istället ett enormt värde på x2 Arsenal, sett till streckfördelningen kontra oddsen på spelmarknaden.

System och systemreducering på Stryktipset

"M-system", eller matematiskt system som det står för, innebär att man kryssar i fler tecken än ett på raderna i kupongen. Eller med en mer korrekt formel, man halv- och helgarderar vissa matcher. Detta är tekniskt sett ett oreducerat system, där det inte finns någon chans att du går miste om 13 rätt så länge dina enkelrader och halvgarderingar sitter. Problemet med ett matematiskt systemspel är att det kan bli väldigt dyrt när hel- och halvgarderingarna blir fler.

Att helgardera dig på Stryktipset kostar 1 594 323 kronor...

För att tämja en skenande budget kan man reducera sitt system, vilket betyder att det delas upp i mindre beståndsdelar baserat på dina (eller någon annans) kriterier.

Reduceringsverktyg för Stryktips

Externa reduceringsverktyg börjar bli alltmer populära, framförallt bland duktiga och pålästa Stryktipsspelare. Du kan via externa verktyg exempelvis reducera ner kuponger som kostar tio-tusentals kronor till runt tusenlappen om reduceringskraven är hårda. Att reducera kupongen innebär kort och gott att du sätter krav på vad som måste ske på kupongen, och i retur får du fler rader och större system.

Exempelvis kan du helgardera fler matcher, men på vissa av helgarderingarna måste matcherna sluta x2, eller 1x, och så vidare, för att du ska få 13 rätt i slutändan. Det kan alltså hända att du går bet även på helgarderingar, men ofta då med en garanti på att få åtminstone 11 eller 12 rätt beroende på dina krav. Låt oss ta en titt på Svenska Spels egna reduceringsverktyg för att bena ut bland begreppen.

R-system på Stryktipset

R-systemet är Svenska Spels egen typ av reduceringsverktyg. R-systemet blir i regel mycket billigare än vanliga system, och Svenska Spels M-system. Nackdelen med R-systemet är att det är betydligt mer slumpmässigt än via ett extern reduceringsverktyg, då Svenska Spel automatiskt räknar ut nyckelrader åt kunden. Ditt system får en garanti på 10, 11 eller 12 rätt (givet att du sätter dina halv- och ogarderade matcher då vill säga).

Systemet rättas sedan via en nyckeltabell som är inte är speciellt uppskattad av spelare, och således har också R-systemet negligerats av många till förmån av andra spelverktyg och hjälpmedel.

U-system på Stryktipset

U-systemet är en förlängning av R-systemet, där du som spelare ges möjligheten att påverka teckenfördelningen på ett annat sätt än i ovan nämnda system. Du kan helt på U-systemet markera utgångstecken på dina garderingar, vilket eliminerar en del av det slumpmässiga utfallet. Rent praktiskt innebär detta att du kan kräva att ditt system ger 13 rätt om dina spikar och halvgarderingar sitter.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.