Speltips: MAXBET FC HAKA - MuSa - Blir det fest med korv och öl idag på Tehtaan Kenttä?

Football

Senaste blogginlägget som spelades i måndags slutade i en vinst när Finlands damlandslag vann med 3-0 borta mot Albanien i öppningsmatchen till nästa års EM-slutspel och spelet Finland att vinna och hålla nollan rättades grönt. Bloggspelen fortsätter att rulla på bra för tillfället när jag nu är uppe i 12 raka bloggspel utan förlust (11 vinser och 1 push).

Idag fredag har vi en hel del matcher att välja från när det spelas 3 matcher i Ykkönen och hela 19 matcher i Kolmonen. Utöver dessa matcher har vi också en del med landskamper var finländska juniorlandslag är inblandade. Kommer dock i dagens blogg att ta fokus på en av matcherna från Ykkönen.

FC HAKA

Legendariska finländska fotbollslaget FC HAKA kommer efter denna säsong att äntligen göra come back till Veikkausliiga, en serie som man föll ur efter säsongen 2012 om man nu inte lyckas stå för alla tidernas meltdown när det återstår 6 matcher kvar av årets Ykkönen.

FC HAKA har för tillfället ett 14 poängs försprång till serietvåan TPS vilket betyder att man kommer att behöva ta högst 5 poäng till för att säkra serievinsten. Idag är det första gången som man har möjlighet till att bli definitivt klara för avancemang till Veikkausliiga vilket man kommer att bli om man idag vinner sin match samtidigt som TPS förlorar hemma mot AC Kajaani.

Ser vi på FC HAKAS säsong såhär långt så har det varit en enda framgångssaga. Från sina 21 spelade matcher har man 19 vinster och 2 oavgjorda resultat med målskillnaden 60-15. För tillfället är man inne i en 13 matcher lång vinstsvit och laget ser helt enkelt inte ut att kunna förlora en match. Ser vi på lagets statistik från sina hemmamatcher som man spelare på legendariska Tehtaan Kenttä så har man från sina 11 spelade matcher 11 vinster och målskillnaden 39-10. Det som också är imponerande är att av sina 11 hemmamatcher har man vunnit 9 med minst 2 eller flera mål.

Till dagens hemmamatch kan FC HAKA ställa upp med en ordinarie laguppställning när man inte har åkta på några nya skador eller avstängningar i sin trupp. En av styrkorna hos FC HAKA denna säsongen är att man har varit relativt skadefria under hela säsongen och kunnat spela med mer eller mindre bästa manskap i varje match såhär långt.

MuSa

Björneborgslaget Musan Salama som inför denna säsong tog steget upp från Kakkonen har tillsammans med FC HAKA varit en av säsongens positiva överraskningar i serien. Inför säsongsstarten förväntades MuSa vara ett av lagen som skulle vara med i bottenstriden och spela om att lyckas förnya kontraktet inför nästa säsongs Ykkönen.

MuSa kan dock glömma allt som har med bottenstriden att göra när man för tillfället ligger på en fjärde plats i tabellen och går en hård kamp med FF Jaro om tredje platsen, för tillfället ligger FF Jaro två poäng före laget. Bottenstriden som jag nämnde om så till den har MuSa ett 22 poängs avsprång så man har redan förnyat kontraktet inför nästa säsongs Ykkönen.

MuSa har från sina 21 spelade matcher i år 10 vinster, 4 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 37-42. På bortaplan har man från 10 spelade matcher 4 vinster, 3 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 17-23. I sina bortamatcher har man lite blandat och gett när man har bland annat åkt på några stora förluster som t.ex. 5-1 mot Ekenäs IF och 6-1 mot dagens motståndare FC HAKA. Förutom 6-1 förlusten mot FC HAKA borta i år så förlorade man också hemmamatchen mot FC HAKA med klara 5-1 så dagens motståndare är kanske inte direkt någon önskemotståndare för MuSas del.

I senaste omgången tog MuSa en fin 2-1 vinst hemma mot FF Jaro i en match var man gjorde framförallt en bra andra halvlek. Segern blev dock rätt så dyrköpt för MuSas del när ordinarie försvararna Jussi Välilä 19 matcher 2 mål) och Antti-Pekka Pihlainen (20 matcher 3 mål) båda fick säsongens fjärde varning och är avstängda i dagens match.

Speltips och analys

Som jag skrev så har FC HAKA varit en svår motståndare för MuSa i år när man förlorat båda seriematcherna med klara siffror. Ser vi på hur starka FC HAKA har varit i år på Tehtaan Kenttä så har jag svårt att se något annat resultat i dagens match än att man kommer att ta sin 14 raka vinst och 12 raka vinst på hemmaplan. Det att MuSa saknar två ordinarie spelare i defensiven kommer inte att underlätta den utmaningen som man står inför idag mot FC HAKAs offensiv som har flera spelare som kan bidra med mål framåt. Mitt spel i dagens match kommer att vara ett MAXBET när jag spelar FC HAKA -1.75 AH till oddset 1.724 med 5/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns till oddset 1.71 hos Kambi bolagen.

Förövrigt så är detta antagligen den match i Finland som jag under detta år helst skulle vara på plats för att se, kansek inte så mycket för lagen utan mera för att man efter matchen kommer att ordna Oktboerfest i FC HAKAs paviljong var det finns olika ölsorter och korvar till avsmakning, det ni hade man inte tackat nej till.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt