Topptipset Tips - Speltips, Andelar och System-förslag från Experter!

Varje dag levererar vi på 1x2.se tips och systemförslag inför Topptipset. Läs våra experters analyser och tankar inför dagens topptips och få förslag om vinnarrader. Du kan nu även se till att du aldrig missar något av våra tips genom att prenumerara på Topptipset och få notiser till din mail.

Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Topptipset tips med 1x2.se

Vi har valt att storsatsa på de olika poolspelsformer som erbjuds av Svenska Spel och således återfinns givetvis också dagliga analyser kring Topptipset. Dessa är skrivna av Systemexperten som är en spelare med över 10 års erfarenhet av spelformen och mängder av storvinster under åren som gått. Personen har valt att skriva bakom gömt nickname, men vi på 1x2.se kan med handen på hjärtat gå i god för att det här är en superspelare, särskilt när det kommer till poolspel.

Vi erbjuder för tillfället inga andelar på Topptipset, men du kan enkelt rygga våra systemtips!

Du finner Systemexpertens analyser i textform, inför i stort sett varje TT-omgång. Detta via den sida du just nu befinner dig på eller via vårt postflöde på startsidan. Missa heller inte att du kan prenumerera på olika underflikar på 1x2.se, vilket innebär att du per automatik får ett e-mail när Systemexperten postar en ny poolspelsanalys.

Så fungerar Topptipset

Topptipset är en daglig poolspelsform från Svenska Spel. Precis som med Stryktipset så väljer du 1, x eller 2 som utfall i olika matcher, men här rör det sig om åtta (8) fotbollsmatcher – vanligtvis toppmöten i de Europeiska klubbligorna - och endast alla rätt ger utdelning.

Likt Stryktipset så finns det möjlighet att halv- och helgarderingar sig, men det finns en intressant skillnad vad gäller radinsatsen som i Topptipset kan spelas till 1, 2, 5, eller 10 kronor per rad. En högre radinsats gör att kupongen blir dyrare, men att en eventuell vinst också blir större.

Låt säga att din kupong kostar 50 kronor. Väljer du då;

 • 1 krona i radinsats så blir totala insatsen 50 kronor
 • 2 kronor i radinsats så blir totala insatsen 100 kronor
 • 5 kronor i i radinsats så blir totala insatsen 250 kronor
 • 10 kronor i radinsats så blir totala insatsen 500 kronor

Blir sedan omgångens vinst på 8 rätt 500 kronor så betalas det enligt följande:

 • 1 krona radinsats = Du vinner 500 kronor
 • 2 kronor radinsats = Du vinner 1000 kronor
 • 5 kronor radinsats = Du vinner 2500 kronor
 • 10 kronor radinsats = Du vinner 5000 kronor

Att erbjuda en större radinsats har gjort Topptipset oerhört populärt bland spelare Sverige över, både bland storspelare och förströelsetippare. Återbetalningen för Topptipset ligger på 72.5% (varav 2.5% går till morgondagens vinstpott).

Vanliga frågor om Topptipset

Erbjuder 1x2.se andelar i Topptipset?

Vi tittar på att få fram ett vettigt upplägg vad gäller systemandelar i Topptipset, men då lagen bör vara relativt små för att kunna erbjuda hyfsade vinster så har vi valt att - för tillfället - inte erbjuda några egna andelsspel på återkommande basis. Vi erbjuder däremot Stryktipset andelar varje vecka, i flera olika storlekar.

Är det lätt att vinna på Topptipset?

En bra tippare har goda chanser att sätta Topptipset ett par gånger i månaden vid regelbundet spel. Detta kan sättas i relation till Stryktipset och Europatipset där även de bästa är glada om de sätter alla 13 någon gång per halvår.

Att vinna på Topptipset är betydligt enklare än att vinna på exempelvis Stryktipset eller Europatipset eftersom Topptipset endast har 8 matcher på kupongen, kontra 13 matcher för Svenska Spels andra två just nämnda poolspelsvarianter.

Har du en mindre spelkassa och söker lite mindre risk när du spelar, så är Topptipset definitivt att föredra.

Hur spelar man på Topptipset?

Du spelar på Topptipset precis som när du lägger andra poolspel hos Svenska Spel; Via deras hemsida på internet, eller i spelbutik hos ett ombud.

Själva spelandet är väldigt enkelt, du väljer 1, x eller 2 på 8 utvalda matcher.

Vad kostar en Topptipset-rad?

Topptipset kan spelas med insatsten 1, 2, 5 eller 10 kr. per rad. Utdelningen vid åtta rätt multipliceras med din insats.

Det går att halv- och helgardera sig, vilket ökar kostnaden med 2x respektive x3 per gardering; Du kan alltså spela Topptipset för så lite som en (1) krona, och upp till hela 65 610 kronor (om du helgarderar alla åtta (8) matcher, med 10 kronors radinsats).

Vinner man mycket på Topptipset?

Vanligtvis ger åtta rätt mellan 500 och 3000 kronor. Den generella utbetalningen på Topptipset är således ordentligt mycket lägre än på andra poolspel hos Svenska Spel.

I riktigt skräll-rika omgångar så kan Topptipsets utbetalning ligga på över 50 000 kronor, men med bara favoriter på en vinnande kupong, så kan man inte räkna med mer än 50-250 kronor.

Det är helt enkelt en balansgång, där fler skrällar ger betydligt högre vinstbelopp, men såklart färre vinster över tid.

Vad är Topptipset Xperten?

"Xperten" är till för dig som vill vara med och spela om pengarna, men inte nödvändigtvis har koll på hur eller vad du bör spela på. Då kliver Xperten in i handlingen och lägger spelet åt dig, via ett automatiskt system som tar fram en rad beroende på hur mycket du vill satsa.

Xperten fungerar bäst i kombination med att du själv gör ett par val, och sedan låter Xperten komplettera med sina streck.

Vad händer om en match blir inställd på Topptipset?

Svenska Spel sköter ofta sina spelformer väldigt bra, men när det kommer till inställda matcher kring poolspelskupongerna så riktas det ofta en hel del kritik mot hur man väljer att lösa situationen.

Istället för att i god tid byta ut matchen mot en annan, så lottas utfallet av matchen. Något som givetvis får kraftiga konsekvenser för den som redan betalt för sin kupong och utgått ifrån att matchen ska spelas.

Ser ni att en match ska lottas innan kupongen placerats helgardera matchen!

Kan jag reducera system för Topptipset?

Då Topptipset bara ger utdelning på alla rätt är chansen stor att ett reducerat Topptipssystem spricker. Om det är anledningen till varför systemreducering inte erbjuds direkt hos Svenska Spel (som för Stryk- och Europatipset) är oklart.

Det finns reduceringsverktyg online för Topptipset, men med den relativt låga utbetalningen kontra risken så anser vi det inte vara någon större mening att reducera Topptipssystem.

Att tänka på när man spelar på Topptipset

Utdelningen på Topptipset är precis som för andra poolspel helt beroende av hur många andra som sitter på samma rad. Med endast åtta matcher per omgång kan du ytterst sällan tros stå som ensam vinnare, men du ska alltid göra allt i din makt för att försöka gå mot strömmen. Men tipsen för att bli bättre på Topptipset är få, och i grunden de samma som för alla sorters poolspel.

Våga vara annorlunda

Att bara spela favoriter på Topptipset är i stort sett totalt meningslöst. Flera tusentals människor kommer att ha samma rad som du, vilket per automatik innebär att utbetalningen blir extremt låg. I vissa fall till och med så låg att du inte ens får tillbaka det du satsat. Således gäller det verkligen att hitta superraden, som kan rensa bland kuponger.

Vill man ha stor utbetalning på Topptipset så måste man nästan alltid våga helgardera ”stensäkra” matcher som exempelvis Manchester City - Norwich, och så vidare, för att istället hitta lite mer problematiska spikar. Topptipset kan tyckas enkelt, men för att vinna betydande pengar så måste man tänka utanför boxen. Hur hittar man dem då? Genom att titta på streckfördelningen i jämförelse med oddset.

Streckfördelning kontra oddset

I stort sett varenda svensk, som spelar poolspel på Svenska Spel, gör det helt felaktigt. Så är det faktiskt. Svensken tittar på kupongen, får en feeling om vem som bör vinna och lägger spelet. Det är fel, och inget som gör att du överlever i det långa loppet på när du spelar på en så otroligt tuff marknad som poolspelen faktiskt är.

Det du måste göra är istället att jämföra streckfördelningen på alla matcher, med oddsen som spelbolagen erbjuder. Logiken är i grunden den att vi vill slå ut så många kuponger som möjligt till så liten risk som möjligt.

När du sitter och fyller i dina streck för Topptipset kan det se ut som följer hos Svenska Spel:

 • 1 kan spelas till 1,26 med 83% av strecken
 • X kan spelas till 6,40 med 11% av strecken
 • 2 kan spelas till 10,90 med 6% av strecken

I en perfekt värld så ska strecken vid dessa odds fördelas enligt (100/oddset):

 • 1 kan spelas till 1,26 och bör ha mindre än 79% av strecken för att ha streckvärde
 • X kan spelas till 6,40 och bör ha mindre än 15% av strecken för att ha streckvärde
 • 2 kan spelas till 10,90 och bör ha mindre än 9% av strecken för att ha streckvärde

Oddset på 1,26 sitter såklart där av en anledning, men ur speltekniskt perspektiv så är det problematiskt att spika hemmavinsten då den är överstreckad till 4%. Att halvgardera dig med 1x är inte fel då det understreckat med mer (4%) än 2an (3%).

Tänk på att Svenska Spels odds inte alltid överensstämmer med resten av marknaden - om du jämför Fotbollsodds från andra bettingsidor kan du få en bättre helhetsbild och hitta guldkornen som "Svenska folket" helt missar.

Våga ta hjälp av mer kunniga Topptipsare

Att våga ta hjälp och erkänna sina misstag är en svårt men oerhört nyttigt, och kan appliceras på det mesta man stöter på under livets gång. Även på Topptipset kan det vara nyttigt, och är du en spelare som ofta förlorar på Topptipset, och när du väl vinner så är summan väldigt liten, då kan du med all säkerhet konstatera att du gör något fundamentalt fel.

Om du känner igen dig i det scenariot, så är det hög tid att ta hjälp av andra mer kunniga, och rentav bättre, spelare än dig själv. Detta kan göras på en mängd olika vis och givetvis även på 1x2.se, via vår spelläggare Systemexperten.

Spela tillsammans kan räcka långt

Att spela tillsammans i andelslag eller med vänner och bekanta kan vara en mycket god idé för att öka sina vinstchanser. I synnerhet om du kanske inte är riktigt påläst eller helt enkelt inte har tiden som krävs för att göra ett gediget förarbete. I andelslag behöver du inte tänka över huvud taget själv, medan du med vänner får andra infallsvinklar, tankar och teorier om raderna som i slutändan kan resultera i en mycket bättre helhetsrad med större utbetalningschanser.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.