Topptipset Tips - Speltips, Andelar och System-förslag från Experter!

Varje dag levererar vi på 1x2.se tips och systemförslag inför Topptipset. Läs våra experters analyser och tankar inför dagens topptips och få förslag om vinnarrader. Du kan nu även se till att du aldrig missar något av våra tips genom att prenumerara på Topptipset och få notiser till din mail.

Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.2
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
9.9
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
Få 100 kr gratisspel
9.8
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
100% upp till 100 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
100% upp till 100 kr
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.

Topptipset tips med 1x2.se

Vi har valt att storsatsa på de olika poolspelsformer som erbjuds av Svenska Spel och således återfinns givetvis också dagliga analyser kring Topptipset. Dessa är skrivna av Systemexperten som är en spelare med över 10 års erfarenhet av spelformen och mängder av storvinster under åren som gått. Personen har valt att skriva bakom gömt nickname, men vi på 1x2.se kan med handen på hjärtat gå i god för att det här är en superspelare, särskilt när det kommer till poolspel.

Vi erbjuder för tillfället inga andelar på Topptipset, men du kan enkelt rygga våra systemtips!

Du finner Systemexpertens analyser i textform, inför i stort sett varje TT-omgång. Detta via den sida du just nu befinner dig på eller via vårt postflöde på startsidan. Missa heller inte att du kan prenumerera på olika underflikar på 1x2.se, vilket innebär att du per automatik får ett e-mail när Systemexperten postar en ny poolspelsanalys.

Så fungerar Topptipset

Topptipset är en daglig poolspelsform från Svenska Spel. Precis som med Stryktipset så väljer du 1, x eller 2 som utfall i olika matcher, men här rör det sig om åtta (8) fotbollsmatcher – vanligtvis toppmöten i de Europeiska klubbligorna - och endast alla rätt ger utdelning.

Likt Stryktipset så finns det möjlighet att halv- och helgarderingar sig, men det finns en intressant skillnad vad gäller radinsatsen som i Topptipset kan spelas till 1, 2, 5, eller 10 kronor per rad. En högre radinsats gör att kupongen blir dyrare, men att en eventuell vinst också blir större.

Låt säga att din kupong kostar 50 kronor. Väljer du då;

 • 1 krona i radinsats så blir totala insatsen 50 kronor
 • 2 kronor i radinsats så blir totala insatsen 100 kronor
 • 5 kronor i i radinsats så blir totala insatsen 250 kronor
 • 10 kronor i radinsats så blir totala insatsen 500 kronor

Blir sedan omgångens vinst på 8 rätt 500 kronor så betalas det enligt följande:

 • 1 krona radinsats = Du vinner 500 kronor
 • 2 kronor radinsats = Du vinner 1000 kronor
 • 5 kronor radinsats = Du vinner 2500 kronor
 • 10 kronor radinsats = Du vinner 5000 kronor

Att erbjuda en större radinsats har gjort Topptipset oerhört populärt bland spelare Sverige över, både bland storspelare och förströelsetippare. Återbetalningen för Topptipset ligger på 72.5% (varav 2.5% går till morgondagens vinstpott).

Vanliga frågor om Topptipset

Erbjuder 1x2.se andelar i Topptipset?

Är det lätt att vinna på Topptipset?

Hur spelar man på Topptipset?

Vad kostar en Topptipset-rad?

Vinner man mycket på Topptipset?

Vad är Topptipset Xperten?

Vad händer om en match blir inställd på Topptipset?

Kan jag reducera system för Topptipset?

Att tänka på när man spelar på Topptipset

Utdelningen på Topptipset är precis som för andra poolspel helt beroende av hur många andra som sitter på samma rad. Med endast åtta matcher per omgång kan du ytterst sällan tros stå som ensam vinnare, men du ska alltid göra allt i din makt för att försöka gå mot strömmen. Men tipsen för att bli bättre på Topptipset är få, och i grunden de samma som för alla sorters poolspel.

Våga vara annorlunda

Att bara spela favoriter på Topptipset är i stort sett totalt meningslöst. Flera tusentals människor kommer att ha samma rad som du, vilket per automatik innebär att utbetalningen blir extremt låg. I vissa fall till och med så låg att du inte ens får tillbaka det du satsat. Således gäller det verkligen att hitta superraden, som kan rensa bland kuponger.

Vill man ha stor utbetalning på Topptipset så måste man nästan alltid våga helgardera ”stensäkra” matcher som exempelvis Manchester City - Norwich, och så vidare, för att istället hitta lite mer problematiska spikar. Topptipset kan tyckas enkelt, men för att vinna betydande pengar så måste man tänka utanför boxen. Hur hittar man dem då? Genom att titta på streckfördelningen i jämförelse med oddset.

Streckfördelning kontra oddset

I stort sett varenda svensk, som spelar poolspel på Svenska Spel, gör det helt felaktigt. Så är det faktiskt. Svensken tittar på kupongen, får en feeling om vem som bör vinna och lägger spelet. Det är fel, och inget som gör att du överlever i det långa loppet på när du spelar på en så otroligt tuff marknad som poolspelen faktiskt är.

Det du måste göra är istället att jämföra streckfördelningen på alla matcher, med oddsen som spelbolagen erbjuder. Logiken är i grunden den att vi vill slå ut så många kuponger som möjligt till så liten risk som möjligt.

När du sitter och fyller i dina streck för Topptipset kan det se ut som följer hos Svenska Spel:

 • 1 kan spelas till 1,26 med 83% av strecken
 • X kan spelas till 6,40 med 11% av strecken
 • 2 kan spelas till 10,90 med 6% av strecken

I en perfekt värld så ska strecken vid dessa odds fördelas enligt (100/oddset):

 • 1 kan spelas till 1,26 och bör ha mindre än 79% av strecken för att ha streckvärde
 • X kan spelas till 6,40 och bör ha mindre än 15% av strecken för att ha streckvärde
 • 2 kan spelas till 10,90 och bör ha mindre än 9% av strecken för att ha streckvärde

Oddset på 1,26 sitter såklart där av en anledning, men ur speltekniskt perspektiv så är det problematiskt att spika hemmavinsten då den är överstreckad till 4%. Att halvgardera dig med 1x är inte fel då det understreckat med mer (4%) än 2an (3%).

Tänk på att Svenska Spels odds inte alltid överensstämmer med resten av marknaden - om du jämför Fotbollsodds från andra bettingsidor kan du få en bättre helhetsbild och hitta guldkornen som "Svenska folket" helt missar.

Våga ta hjälp av mer kunniga Topptipsare

Att våga ta hjälp och erkänna sina misstag är en svårt men oerhört nyttigt, och kan appliceras på det mesta man stöter på under livets gång. Även på Topptipset kan det vara nyttigt, och är du en spelare som ofta förlorar på Topptipset, och när du väl vinner så är summan väldigt liten, då kan du med all säkerhet konstatera att du gör något fundamentalt fel.

Om du känner igen dig i det scenariot, så är det hög tid att ta hjälp av andra mer kunniga, och rentav bättre, spelare än dig själv. Detta kan göras på en mängd olika vis och givetvis även på 1x2.se, via vår spelläggare Systemexperten.

Spela tillsammans kan räcka långt

Att spela tillsammans i andelslag eller med vänner och bekanta kan vara en mycket god idé för att öka sina vinstchanser. I synnerhet om du kanske inte är riktigt påläst eller helt enkelt inte har tiden som krävs för att göra ett gediget förarbete. I andelslag behöver du inte tänka över huvud taget själv, medan du med vänner får andra infallsvinklar, tankar och teorier om raderna som i slutändan kan resultera i en mycket bättre helhetsrad med större utbetalningschanser.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se