Speltips: TPS - MuSa - Ett hemmalag med fokus på nästa veckas viktiga matcher.

Toniboll

Lördagen blev en helt trevlig dag för bloggspelens del när jag totalt hade ute fyra olika bloggar som avgjordes under lördagen och alla slutade i en vinst, en trevlig bonus blev det också från bloggen KPV – VPS var VPS kunde avgöra i den första övertidsminuten och bonusspelet VPS + BLGM till 7.00 fick rättas som en vinst. Totalt slutade lördagen på ca +23 u och +49% ROI.

Under söndagen skall två serier här i Finland få sitt avslut när vi har den sista omgången av Ykkönen och den sista omgången av den övre slutserien i Naisten Liiga. Kommer i denna blogg att ta fokus på en match från Ykkönen och förflyttar mig därför till Åbo.

TPS

Åbolaget Turun Palloseura som efter förra säsongen fick ta steget ner från Veikkausliiga när man förlorade i kvalet mot KPV spelar under söndagen sin sista hemmamatch i årets Ykkönen på Veritas Stadion. Redan nu står det klart att TPS säsong kommer ännu att fortsätta med en vecka när man kommer återigen i år att spel ett kval om den sista platsen i Veikkausliiga med KPV.

TPS har under drygt en månads tid redan fått i lugn och ro förbereda sig inför det stundande Veikkausliiga kvalet när man säkrade sin andra plats i serien redan den 14 september i år. Från sina 26 spelade matcher denna säsong har man vunnit 16, spelat 6 oavgjorda och förlorat 4 med målskillnaden 45-23. På hemmaplan har man från sina 13 spelade matcher 8 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 25-14.

Inför lördagens match säger lagets huvudtränare Tommi Pikkarainen att man redan har fokus på nästa veckas torsdag när man kommer att spela den första kvalmatchen hemma mot KPV. Detta kommer enligt Pikkarainen också att leda till att man kommer att rotera kraftigt i laget inför söndagens match och en del nyckelspelare kommer helt och hållet att stå över den matchen. Resultatet i söndagens match för TPS del är sekundärt så länge som man inte åker på några skador i truppen som försvagar laget inför kvalmatcherna.

MuSa

Björneborgslaget Musan Salama som efter förra säsongen tog steget upp till Ykkönen när man i kvalet vann på straffar mot GBK har i år varit en av seriens mest positiva överraskningar. Laget var inför säsongen startade nederlagstippat och en stor mängd ”experter” räknade med att man skulle vara inblandade i bottenstriden. MuSa lyckades dock säkra sitt kontrakt i ett tidigt skede av säsongen och kommer i år att sluta på en 5:e plats i tabellen, vilket får anses som ett klart godkänt resultat för nykomlingarna.

Ser vi på säsongen såhär långt så har MuSa från sina 26 spelade matcher 11 vinster, 4 oavgjorda och 11 förluster med målskillnaden 40-54. På bortaplan har man från sina 13 spelade matcher 4 vinster, 4 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 22-25. Ser vi på höstformen överlag för MuSa så har den kanske inte varit direkt den bästa när man i september månad förlorade alla sina 4 spelade matcher, i den senaste omgången lyckades man dock hitta tillbaka till vinstspåret när man vann med 1-0 hemma mot Ekenäs IF. På bortaplan har man också den senaste tiden visat upp en svag form när man från sina 5 senaste bortamatcher har lyckats med att spela in bara 1 poäng, den senaste bortavinsten kom i mitten av juli när man vann med 2-1 borta mot AC Oulu.

Inför söndagens match säger lagets tränaer Ville Ulanen att han ser fram emot söndagens match som han förväntar sig att kommer att bli en fin match. Enligt Ulanen kommer MuSa att kunna ställa upp med ett bra lag i den matchen när den enda spelaren som man med säkerhet saknar är avstängde försvararen Jussi Välilä. Det som Ulanen ser som en bonus är att Juho Montola kan spela i matchen. Montola som är på lån från TPS till MuSa denna säsongen skulle normalt sett inte fått spel i denna match, men eftersom det inte längre har någon inverkan på slutresultatet i årets serie så har lagen kommit överens om att han får spela imorgon.

Speltips och analys

Tycker mig att vi har en rätt så liknande match här framför oss som vi hade i lördagens match mellan KPV – VPS, som får vår del fick ett trevligt slutresultat. Under normala förhållanden skall TPS i min bok vara klara favoriter i denna match när man har ett klart bättre spelarmaterial än vad MuSa har till sitt förfogande, nu är dock söndagens match ingen normal match när TPS kommer redan då att ha fokus på på nästa veckas två viktiga kvalmatcher och rotera, åtminstone enligt Pikkarainen, friskt i sin trupp. Tycker personligen att spelbolagen har i oddssättningen tagit för lite i beaktande just den aspekten i denna match och enligt mig skall MuSa ha klart bättre chanser till ett positivt resultat under söndagen än vad oddsen indikerar just nu. Kommer återigen att ta två olika spel från denna match, varav ett spel är en högoddsare igen medan andra spelet är ”huvudspelet”

Spel 1: MuSa +1.0 AH till oddset 1.91 med 3/5 u hos SBObet. Samma spel finns t.ex. hos bet365 till 1.90 i odds.

Spel 2: MuSa att vinna + BLGM till 8.00 med 2/5 u hos bet365. Vill man spela mera ”safe” här kan man istället ta MuSa vinst (5.00) eller MuSa DNB (3.75).

En intressant aspekt i matchen är att den kommer att dömmas en en kvinlig huvuddomare när Lina Lehtovaara har fått förtroende att dömma matchen.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.