Speltips: KTP - MuSA - Tar ett formstarkt KTP sin 5:e raka vinst?

Finneboll

Lördagens bloggspel bjöd på 3 vinster av 3 möjliga när HJK Damer löste -1.75 AH linan hemma mot KuPS Damer med en 3-0 vinst och samtidigt säkrade lagets första finländska mästerskap på 14 år. FC Honka i sin tur löste sin +0.25 AH lina borta mot FC Inter i Veikkausliiga när man tog en 1-0 vinst och samtidigt gick förbi Ilves i tabellen var man nu ligger på en tredje plats med 2 omgångar kvar att spela. Det sista bloggspelet som spelades i lördags var från matchen HJK – IFK Mariehamn och fick rättas med en grön bock när HJK gjorde en bra andra halvlek och kunde vinna med 3-0.

Måndagen bjuder inte på ett stort urval av matcher att blogga om när det spelas bara en match här i Finland och med det sagt så förflyttar vi i denna blogg till Kotka & Arto Tolsa Areena.

KTP

Kotkalaget KTP som inför årets säsong gick ut med målsättning att man vill ta steget upp till Veikkausliiga lyckades inte infria dom förväntningarna när både FC HAKA & TPS har varit en eller två klasser före andra lagen i årets serie. FC KTP får nu istället sikta sig in på att försöka lösa en tredje plats i årets serie som man bör ha rätt så bra förutsättningar till.

För tillfället ligger KTP på en fjärde plats i tabellen med 3 matcher kvar att spela denna säsong, 2 poäng efter mitt kära FF Jaro som har en match mera spelad. Från sina 24 matcher i årets serie har man vunnit 12 matcher, spelat 2 oavgjorda och förlorat 10 matcher med målskillnaden 44-42. Hemma på legendariska Arto Tolsa Areena har man från sina 11 spelade matcher 6 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 21-14.

Problemet med årets KTP har varit att man har varit alltför svaga i defensiven och släppt in alltför många mål när man har ett snitt på 1.75 insläppta mål/match. Ser vi på det offensiva spelet sen så har man varit ett av seriens bättre lag med 44 gjorda mål, om vi nu bortser från suveräna FC HAKA som är i en klass för sig själva när man gjort hela 72 mål i år. Glädjande för KTP:S del är att även om man för ett tag sedan tappade seriens bästa målskytt genom tiderna Kalle Multanen som flyttade till Italien, så har man fortsättningsvis lyckats bra i det offensiva spelet.

Även om KTP misslyckas med sin målsättning att ta sig upp till Veikkausliiga inför nästa säsong sä ser man till ut att få till en fin avslutning på säsongen när man för tillfället är ett av dom formstarkaste lagen i serien med 4 raka vinster. Till måndagens match kan man också komma med en skadefri trupp så alla förutsättningar att ta sin 5:e raka vinst skall finnas för lagets del.

MuSa

Björneborgslaget Musana Salamat är en av säsongens största positiva överraskningar. Inför säsongen förväntades laget hålla till i nedre delen av tabellen och gå en hård kamp tillsammans med dom två andra nykomlingarna MyPa & TPV om vilket lag som skall sluta sist i serien. MuSa har visat alla experter fel och löste nytt kontrakt för länge sedan. Laget har ännu chans att sluta på en tredje plats i serien när man ligger 6 poäng efter FF Jaro och 4 poäng efter KTP. Oberoende av om man nu slutar på en tredje, fjärde eller femte plats i serien har årets säsong varit en lyckad säsong för lagets del.

Ser vi på MuSas facit från deras 24 spelade matcher i år så har man 10 vinster, 4 oavgjorda och 10 förluster med målskillnaden 39-53. På bortaplan har man från 12 spelade matcher 4 vinster, 3 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 19-30. En stor bidragande orsak till den lyckades säsongen för MuSa är att man lyckades knyta till sig några bra utländska förstärkningar från Japan i Taiki Kagayama som under augusti månad flyttade till Veikkausliiga laget KPV och den andra japanesen Taku Yokochi anslöt sig till truppen i juli och har lyckats med att göra 7 mål i årets serie såhär långt.

MuSa hade sin bästa period från mitten av juni till slutet av augusti när man från sina 13 matcher under den tidsperioden vann 8, spelade 2 oavgjorda och förlorade 3. September månad har dock visat sig vara en aningen tyngre månad för MuSa när man förlorat alla sina 3 spelade matcher och har målskillnaden 2-11 från dessa matcher. En bidragande orsak till det är att man har haft en del med skador i sin trupp. Inför måndagens match säger lagets tränare Ville Ulanen att man kommer att få tillbaka några skadade spelare, även om inte alla dessa är i 90 minuters spelskick ännu.

Speltips och analys

Ser vi på båda lagens formkurvor för tillfället så pekar dom åt olika håll. KTP har fått bra utdelning för sitt offensiva spel nu under hösten med 4 raka vinster, hemma på Arto Tolsa Areena är man också upp i fyra raka vinster med målskillnaden 13-3. MuSa har efter sin fina period under sommaren nu kommit in i en ordentlig svacka och släppt in en hel del mål i sina matcher. På bortaplan har man haft en hel del med problem när man nu är uppe i fyra raka bortamatcher utan vinst, 1 oavgjord & 3 förluster med målskillnaden 5-14.

Tror vi kan få se en rätt så fartfylld match på Arto Tolsa Areena och förväntar mig att KTP som varit i fin form under hösten skall lyckas med att ta sin 5:e raka seger mot ett formsvagt MuSa som har en del med skadeproblem i sin trupp. Mitt spel från denna match kommer att vara KTP -1.0 AH till oddset 1.875 med 3/5 u hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.