Speltips: FC HAKA - AC Oulu - Make or break match för AC Oulu

finneboll 6/29

Förlust på fredagens bloggspel när TP-T fick bara 1-1 borta mot seriejumbon JanPa som samtidigt tog säsongens andra poäng och gjode sitt 6:e mål efter 10 spelade matcher. Desto roligare dag blev det sen med dom övriga spelen när jag bland annat hade hela 7 olika spel med maxinsats och alla hittade hem.

Kommer nu att ta fokus på lördagens matcher och börjar dagens blogg med en historisk överblick. När jag började hos 1X2 för ca 2 år sedan (den 2 juni 2018 för att vara exakt) så hade jag ett ”en del” problem med att lyckas sätta mitt första bloggspel. Hann med bedriften att skriva hela 11 bloggar före jag fick in min första vinst. Den 1 juli var det ändå äntligen dags när jag bloggade om matchen FC HAKA – AC Oulu och mitt spel var AC Oulu X2 till oddset 2.05 vilket hittade hem när AC Oulu vann matchen med hela 5-1. Hela bloggen finns här att läsas om någon är intresserad av den https://1x2.se/speltips/2017-07-01-ac-oulu-stoppar-kalle-multanen

Kommer återigen att blogga om samma match och före någon tänker att vad fan håller stolpskottet på med nu, så kan jag trösta er med att sett till oddssättningen i matchen så hade jag tagit samma spel även om jag hade lyckats sätta mitt första bloggspel, som förövrigt var den 5 juni 2017 från matchen OPS Akatemia – HauPa.

FC HAKA

Anrika FC HAKA, som jag bloggade om senast i måndags inför deras match mot KTP, fortsätter sin fina vandring i årets Ykkönen. För tillfället leder man serien med 7 poäng före TPS när man från sina 11 spelade matcher har 9 vinster och 2 oavgjorda med målskillnaden 25-6. På hemmaplan har man i år hunnit med att spela 5 matcher och vunnit samtliga med målskillnaden 17-4. Siffrorna i sig är kanske lite i överkant när man i två av matcherna har fått maxutdelning och gjort 6 mål i bägge. Oavsett så är det svårt att hitta alltför mycket att gnälla över lagets hemma facit när man vunnit alla matcher.

Inför sin senaste match mot KTP på bortaplan som man vann med 1-0 så gjorde huvudtränaren Teemu Tainio en del förändringar i laget. Joonas Immonen fick förtroendet att stå i målet istället för Santeri Aaltonen medan Joni Thusberg gjorde sin första match från start för säsongen. Dessutom hade man med Eemeli Raittinen som ä på lån från Ilves, Raittinen fortsätter sitt lån hos FC HAKA och kommer också att finnas med i matchen mot AC Oulu. Inför matchen mot AC Oulu är skadeläget hos FC HAKA bra enligt Tainio, man saknar endast långtidsskadade Samuel Mansour & Jean Fridolin Nganbe Nganbeb. Enligt Tainio kommer en del spelare att under lördagen spela med A-juniorerna och/eller samarbetsklubben PS-44.

AC Oulu

Uleåborgslaget AC Oulu som inför seriestarten ansågs vara den största favoriten till att vinna serien har såhär långt haft en mindre lyckad säsong. Man inledde säsongen på ett förväntat sätt när man från sina 4 första matcher vann 3 och spelade 1 oavgjord. Efter det så var det slut på det roliga för AC Oulus del när man i dom 6 följande matcherna gick hela 5 gånger mållösa av planen. Med tanke på att AC Oulu ansågs före säsongen ha seriens bästa anfallspar i Alvarado Morin & Juho Mäkelä så var detta en ordentlig överraskning. Allt detta ledde till att man under midsommaren valde att byta tränare när Mika Lähderinne fick stiga åt sidan och in kom tidigare tränaren Rauno Ojanen, vars styrkor ligger framförallt i anfallsspelet.

AC Oulu har hunnit med att spela en match under Ojanens ledning denna säsong, hemma mot seriejumbon AC Kajaani. I den matchen såg allt bra ut när David Ramadingaye gav hemmalaget en 2-0 ledning i den 60:e minuten. Några minuter efter det kunde dock AC Kajaani reducera till 2-1 men i den 81:a minuten fick AC Kajaani en spelare utvisad. Slutresultatet i matchen? I den andra övertidsminuten lyckades AC Kajaani kvittera till 2-2 med en man mindre. Återigen en ny besvikelse för AC Oulu som för tillfället ligger på en 5:e plats i tabellen, hela 13 poäng efter FC HAKA.

Inför matchen mot FC HAKA får AC Oulu tillbaka viktiga spelarna Aleksei Gullsten & Aapo Heikkilä som båda varit skadade. Den enda spelaren som med säkerhet saknas är Venicio Ferreira. Den stora orsaken till varför AC Oulu ligger så långt efter FC HAKA är att man i år har haft svårt på hemmaplan var man ännu inte vunnit någon av sina 6 spelade matcher. På bortaplan är man seriens näst bästa bortalag, efter just FC HAKA, när man från 5 spelade matcher har 4 vinster och en förlust med målskillnaden 9-1.

Speltips och analys

Ser vi på båda lagens säsonger såhär lågt så är FC HAKA det laget som övertygat klart mest medan AC Oulu är en av dom största, om inte den störa, besvikelsen i årets serie. Även om FC HAKA är obesegrade i årets serie och leder den med 7 poäng så tycker jag att man har över presterat sett till spelmaterialet som man har till sitt förfogande. AC Oulu i sin tur har underpresterat såhär långt, framförallt på hemmaplan. På bortaplan har man dock varit ett av seriens bästa lag och där har framförallt defensiven fungerat på ett bra sätt när man hållit nollan i 4 av 5 matcher.

Denna match är samtidigt något av make or break match för AC Oulu, vinst och man får anses var ännu med och fightas om åtminstone andra platsen i tabellen som vid säsongens slut innebär kvalspel till Veikkausliiga, en förlust i sin tur betyder mer eller mindre att säsongen börjar vara körd för laget. Ser vi på båda lagens spelmaterial så håller jag AC Oulu som ett starkare lag än vad FC HAKA är. Kan man fortsätta med sitt fina defensiva spel som man visat upp i bortamatcherna och få igång Morin & Mäkelä i anfallet skall man enligt mig ha en bättre chans till 3 poäng än vad oddsen visar för tillfället. Det att vi får odds runt 4.00 eller högre på AC Oulu tycker jag är för högt och detta gör att mitt spel i denna match kommer att vara AC Oulu att vinna till oddset 4.40 med 4/5 u hos Coolbet. Smarta valet i matchen hade såklart varit att spela samma spel som för två år sedan, nämligen AC Oulu X2 som ligger nu som då runt 2.00, men väljer ändå att sätta mina pengar på en bortavinst.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.