Speltips: AC Kajaani - AC Oulu - Löser AC Oulu minst två mål idag?

Fotboll Toni 1/27

Söndagens bloggspel slutade i en vinst när JBK inledde årets säsong i Kakkonen med en 1-0 vinst hemma mot OLS. I och med den vinsten så fortsätter bloggspelen att rulla på bra när 11 av dom 12 senaste har slutat i en vinst och den sista i push. Söndagen blev överlag återigen en bra dag som slutade på +13,8 u och ROI 145.45%, ser vi lite bakom siffrorna så hade vi återigen marginalerna med på rätt sida när PS Kemi Academy gjorde 2-1 i den 85:e minuten och KuPS gjorde både 2-1 och 3-1 på övertid. Nu under måndagen är det inget större utbud av matcher från Finland när det spelas bara 1 match i Ykkönen, rekade tidigare på dagen ut ett spel från den matchen och tänkte nu i dagens blogg skriva några ord om ett annat spel från samma match som jag tycker har tillräckligt med värde.

AC Kajaani

Dagens match mellan AC Kajaani och AC Oulu var först tänkt att spelas förra lördagen, matchen blev dock framflyttad med några dagar när Kajaani drabbades av ett kraftigt snöfall vilket gjorde deras spelplan ospelbar.

AC Kajaani lyckades säsongen 2018 för första gången under sin existens med att förnya kontraktet i Ykkönen. Laget slutade på en åttonde plats i tabellen, 5 poäng före JJK som var det sista laget som fick ta steget ner till Kakkonen, från sina 27 spelade matcher vann man 6 matcher, spelade 7 oavgjorda och förlorade 14 matcher med målskillnaden 40-53. Inför årets säsong har laget genomgått en hel del med förändringar, bl.a. har man en ny huvudtränare i Ari Koski. På spelarfronten har det också hänt en hel del när man inför denna säsong har fått in hela 15 nya spelare, varav majoriteten av dessa är utländska spelare. Även om laget har förändrats en hel del, så siktar lagets styrelse högt när man har sagt att man har som målsättning att ta steget upp till Veikkausliiga, min spontana tanke om det är: Lycka till!

Kajaani har i årets serie hunnit med att spela en match när man åkte på en 2-1 förlust hemma mot serienykomlingen Musan Salama. I den matchen var man det spelförande laget men hade stora svårigheter med att komma till målchanser/avslut. Lagets tränare Koski var inte alls nöjd med det som man visade upp i öppningsmatchen, inför dagens match mot AC Oulu säger han bl.a. följande på lagets hemsida:

- Vi måste vara modigare med att spela bollen in i motståndarlagets försvarsformation och därifrån komma till avslut. Mot MuSa spelade vi bollen för mycket utanför deras försvarsformation vilket i sin tur ledde till att vi inte kom till ordentliga avslut. Samtidigt så hade vi stundtals med problem i försvarsspelet som måste förbättras till dagens match.

Intressant i matchen mot MuSa var att man hade endast 3 finska spelare i öppningselvan, idag slår man till stort när man har hela 4 finländska spelare i öppningselvan.

AC Oulu

Uleåborgslaget AC Oulu som utropas som en av dom största, om inte den största, favoriten till att vinna årets Ykkönen (personligen hoppas jag såklart på mitt kära FF Jaro) inledde sin säsong med att ta en 1-0 vinst borta mot KTP efter att Loorents Hertsi gjort matchens enda mål. Efter matchen var lagets huvudtränare Mika Lähderinne nöjd med framförallt det spel som laget visade upp under första halvleken, enligt honom följde laget bra den taktik som man hade lagt upp inför matchen och man hade bud på flera mål i första halvleken.

Det att AC Oulu utmålas som ett potentiellt lag för nästa års Veikkausliiga är sist och slutligen inte någon större överraskning om vi kollar på truppen som man har till sitt förfogande. Från förra årets trupp lyckades han hålla kvar majoriteten av nyckelspelarna, man tappade endast Jair till Ilves och rutinerade försvararen Markus Heikkinen som valde att avslutat sin karriär. Under vintern har man värvat in en hel del med intressanta spelare som har rutin från Veikkausliiga, när följande spelare blivit klara för klubben

  • Alexander Jibrin, OLS
  • Fugo Segawa, RoPS
  • Joni Korhonen, FC Honka
  • Loorents Hertsi, FC Lahti
  • Venício Tomás Ferreira dos Santos Fernandes, AC Kajaani
  • Pekka Welling
  • Juho Mäkelä, PS Kemi

Till dagens match mot AC Kajaani kan man ställa upp med intakt trupp när man inte saknar några viktigare spelare.

Speltips och analys

Vi har i dagens match två lag som har gått ut och sagt att man har som målsättning att ta steget upp till Veikkausliiga nästa säsong. Skillnaden mellan målsättningarna är enligt mig den att AC Kajaanis målsättning är utopi medan AC Oulus målsättning är en helt realistisk målsättning. Jämför vi lagen mellan varandra så tycker jag det skiljer rätt så mycket i kvalitet mellan båda lagen. AC Kajaani har i princip ett helt nytt lag med en ny tränare som inte är alltför samspelta ännu, medan AC Oulus kärntrupp har spelat tillsammans under flera säsonger. Vill AC Oulu spela i Veikkausliiga nästa säsong så är det matcher som denna som man måste vinna. Kan man fortsätta med samma spel som man visade upp i öppningsmatchen mot KTP samt ta lite bättre tillvara på sina målchanser så skall man enligt mig lyckas med att göra minst 2 mål i dagens match, med det sagt så kommer mitt spel i denna blogg att vara AC Oulu över 1.5 mål till oddset 1.80 med 3/5 u hos Coolbet. Kan man spela hos Pinnacle så finns samma spel där till oddset 1.862.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.