Speltips: Måste vinst för FF Jaro idag

Senaste bloggspelet finns det inte så mycket att skriva om, när Portugals U19 var flera nummer för stora för Finlands U19 i den avslutande gruppspelsomgången av U19 EM. Vi har idag en del matcher i Kolmonen, var jag sen tidigare har ute några spel. Spelas också en match i Ykkönen som jag nu tänkte skriva några rader om, före jag själv söker mig till stadion för att följa med matchen.

FF Jaro – AC Kajaani spelstopp 25.07.2018 kl. 17:30

Dags för den första av dom två hemmamatcherna som FF Jaro kommer att spela denna vecka, i samband med att Jakobs Dagar ordnas återigen i Jakobstad. FF Jaro ligger för tillfället på en 5:e plats i tabellen, med 7 poäng upp till ledande HIFK och 6 poäng upp till KPV som ligger på en kvalplats till Veikkausliiga. Dagens motståndare AC Kajaani ligger på en 8:e plats i tabellen, 4 poäng före JJK som är det första laget som ligger under nedflyttningsstrecket.

Jaros säsong har såhär långt varit en berg och dalbana, man har blandat bra matcher med mindre bra matcher. Från sina 13 spelade matcher har man tagit 6 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 19-14. På hemmaplan har har man inte direkt varit säkerheten själv när man har ett saldo på 2 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 9-8. Hos Jaro har det hänt en del förändringar i truppen den senaste tiden, den tilltänkte skyttekungen Sasa Jovovic som värvades inför säsongen lyckades inte alls i sin roll och drog för någon vecka sedan till Indien på nya äventyr. Under förra helgen så värvade man istället in två nya brasilianska anfallare när Denis, som spelat tidigare med Jaro värvades in och dagen efter gjorde man klart med förra årets skyttekung i Ykkönen när Felix De Bona bröt sitt kontrakt med Ekenäs IF och flyttade till Jakobstad. Varken Denis eller De Bona finns i dagens trupp, så Jaro fanasen får vänta åtminstone en match före dom kan börja sprida glädje på planen.

Under tisdagens träning åkte Jaro på ett rätt så stort bakslag när ordinarie målvakten Emil Öhberg skadade ett finger och blir borta från matchspel i 3 till 5 veckor. Man har sedan tidigare andre målvakten William Rosenlöf skadad vilket betyder att målet kommer idag att vaktas av Jonas Edström, som kommer att göra debut på denna nivå. I övrigt så ställer Jaro upp med en bra öppningselva när följande spelare får förtroendet idag

AC Kajaani som tog steget upp från Kakkonen förra säsongen har liksom Jaro haft en rätt så blandad säsong såhär långt. Från sina 13 spelade matcher har man 4 vinster, 2 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 20-26. Formen hos laget är inte den bästa när man har spelat nu 4 matcher i rad utan vinst och förlorat sina 3 senaste matcher. På bortaplan har man från 7 matcher 1 vinst, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 13-18. Det stora problemet hos AC Kaajaani framförallt på bortaplan har varit att man har släppt in alltför många mål, vilket 18 insläppta på 7 matcher talar sitt tydliga språk om. Liksom Jaro saknar AC Kaajaani en del spelare till dagens match när Lukas Brambilla, Jurgen Castaneda & Tatu Hoffren är borta på grund av skador.

Även om Jaro idag ställer upp med en oprövad målvakt i målet så tycker jag att det skall skilja så pass mycket lagen emellan att man skall klara av att ta dom 3 poängen idag som är ett måste för att hålla drömmen om spel i Veikkausliiga säsongen 2018 vid liv. Offensivt har Jaro idag flera spelare som kan straffa AC Kajaana med sin snabbhet i bl.a. Mandiangu & Paintsil. Mitt spel i dagens match kommer att vara FF Jaro att vinna till oddset 1.75 med 2.5/5 u hos Coolbet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt