Speltips: Speltips x2 i Göteborg!

Tjena!

Gårdagen blev rätt tuff med 2u back på överspelen på Örebro-Norrköping, är dock inga spel jag ångrar då det skapades lägen och möjligheter så det räckte och blev över i den matchen. Vi blickar framåt, mer specifikt till på Tisdag där jag tycker mig hittat två fina spel i samma match. Matchen är Göteborg-Hammarby och de är faktiskt de två lagen som placerade sig etta och tvåa i tabellen efter första omgången genom sina respektive 3-1 vinster i premiäromgången.

Göteborg vann som sagt med 3-1 borta mot Trelleborg, riktigt bra gjort med facit i hand då jag tyckte inför mig se en rätt stor chans för att Trelleborg skulle komma därifrån med poäng. En snällt sagt halvdan gräsmatta och orkanstormar på Vångavallen i kombination med att Trelleborg i form av nykomling brukar kunna starta serien bra. Frågan är dock hur lätt det var att utläsa av denna match hur bra Göteborg är då Trelleborg inte kom upp i nån vidare nivå, men fortfarande starkt att komma tillbaks efter att man släppte in 1-1 strax innan paus. Man fortsatte att spela bra i andra halvlek och vann tillslut rättvist med 3-1. Elias Omarsson rev och slet som vanligt och gjorde dessutom 2 mål denna match vilket är fler än under hela fjolåret. Det ger antagligen Poya en del huvudbry inför denna match då Engvall med största sannolikhet är tillbaka från sin sjukdom, även Tobias Hysen spelade bra men minst en av dessa tre lär hamna på bänken i denna match då det med största sannolikhet inte finns plats för alla tre i denna match.

Hammarby i sin tur vann också med 3-1 inför ett fullsatt Tele2. Ett Hammarby som hela tiden tar steg framåt och i denna match var klart bättre än Sirius, speciellt i första halvlek där man skapade ordentligt tryck under långa perioder. Ett tryck som för Hammarby väldigt lägligt resulterade i straff strax innan halvtid efter Jesper Arvidsson i Sirius olyckligt fick en boll på armen när han försökte täcka ett skott i straffområdet. Hur Hammarby skulle hanterat 0-0 i paus mot ett lag man ska slå hemma får vi vänta på, men känslan är nog att de hade kunnat stressa upp laget om man fortsatte ett tag i andra utan utan att få utdelning, därför kom denna straff väldigt lägligt för Bajen och gjorde verkligen resten av matchen mycket enklare. I början av andra fick man en till straff och i samma situation blev också Sirius för dagen ytterback Sirelius utvisad, 2-0 via Hamad på straff igen och matchen var avgjord trodde nog de flesta. Men efter det släppte Bajen initiativet helt och såg riktigt harmlösa ut, och Sirius lyckades också omvandla det tryck man skapade med en man mindre till en reducering. Efter det skärpte sig dock Bajen och efter ett antal lägen till att sätta spiken kistan gjorde tillslut Hamad det och fullbordade sitt hattrick i slutet. Som det känns just nu är Hammarbys toppar snudd på hög allsvensk klass, men de topparna blandas alldeles för mycket med djupa dalar. De är alldeles för ofta under matcher man kommer in dessa dalar och man är därför inte det pålitliga topplag just nu man enligt dem själva anses vara.

De är två lag som fick många svar man sökte efter i premiären. Hammarby visade att man kunde hålla kontroll och tryck under långa perioder på ett lag man på förhand ska slå hemma vilket inte direkt varit fallet senaste åren. IFK tog tre poäng borta mot ett lag som hade som man förvisso egentligen ska slå men de var på ett blåsigt Vångavallen på en dålig gräsmatta. Hammarby har fått arbetstillstånd för sin kraftfulle serbiske forward Nikola Djurdjic och jag tror att han kan vara en väldigt stor tillgång speciellt i denna match, där man antagligen kommer möta en backlinje med Sebastian Eriksson (184 cm) Andre Calisir (180 cm) och Carl Starfelt (185 cm). Djurdjics power om han spelar lär säkerligen sätta denna nykomponerade backlinje på prov. Poya har, liksom Calisir själv kommenterat denna längd i backlinjen med ”att man istället ska jobba förebyggande med att undvika att få inlägg emot sig”. Det är nog inte dumt, men känslan är ju att man kommer få en del inlägg på sig genom säsongen ändå, och när man väl får det hade de nog varit skönt att i alla fall ha en lite ståtligare herre inne i boxen. Även Erkan Zengin kan bli spelklar till denna match, det kommer avgöras på måndag dagen innan match. Zengin lär inte va i sån matchform att han kommer starta denna match även om han blir spelklar men de är ju en jättebra spelare att slänga in sista 25-20 minuterna om inte annat.

Det är som sagt en nykomponerad backlinje IFK ställer upp med, detsamma gäller minst sagt för Hammarby också där Fällman, Borges och Sandberg är nya där bak. Hammarbys nya tränare Billborn sa dessutom i en av de första intervjuerna efter han tillträde i vintras att han tyckte Bajen kryssade för mycket ifjol, och att man i år kommer försöka omvandla mer av dem kryssen till vinster, vilket såklart också kommer innebära risker bakåt vid likaläge. Som sagt är det också två lag som visade offensiv kraft i premiären och gjorde 3 mål var, så jag tycker att över 2.5 mål i matchen @2.02Unibet är riktigt fin, den tas med 1u.

Som jag skrivit i tidigare inlägg tycker jag att spelbolagens värderingar av dessa två mot varandra är rätt skeva. Man mötte faktiskt varandra i liknande skede ifjol, i en vardagsmatch i Göteborg tidigt på säsongen. Det var en tight match Hammarby ledde tills tilläggstiden där Göteborg tillsist fick in 1-1. Matchen i Stockholm på Tele2 ifjol vann Hammarby rätt komfortabelt med 2-1, i en av ”nya” Bajens bättre matcher. Hammarby har liksom Göteborg blandat och gett mycket under försäsongen, men jag tycker att Bajen i grunden är ett bättre lag och om jag fick bestämma skulle nog Göteborg bara vara knappa favoriter i detta möte. Den uppmärksamme har säkert märkt att jag har mina lagsympatier hos Bajen och skulle tycka att jag är färgad här, men tvärtom gör det snarare mig mer cynisk och skeptisk när jag väl tar spel som är i Bajens favör. Jag tycker inte att ska Göteborg vara såhär stora favoriter i denna match, och spelar därför Hammarby +0.5 @1.80 på bet365 med den lite tyngre insaten 1.5u.

Lycka till vid rygg så hörs vi snart igen!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.