Speltips: Djurgården-Malmö: En färgsprakande tidig seriefinal

Derek Cornelius
Svensk boll mitt i veckan, kan det bli finare? Dessutom vankas det en tidig seriefinal uppe på plastmattan i Stockholm, Djurgården tar emot Malmö FF.

Levande spel

2024-04-25 19:00
Över 2.5 mål @ 1.96
Djurgårdens IF
Malmö FF


Om mesta mästarna Malmö FF tar flyget eller bussen upp till storstaden låter jag vara osagt. Men i afton gästar de topptippade Djurgården i något vi kan kalla för en tidig seriefinal.

Malmö FF har inlett serien på bästa möjliga sätt. Enda laget efter fyra spelade matcher som är noterade på full pott, och trots en match mindre spelad en några lag, finns man fortfarande i topp.

Hemmalaget Djurgården kommer in till dagens kamp efter ett nederlag i derbyt mot AIK. Stockholmarna hade det som vanligt kämpigt med sina svargula antagonister på Friends, och inte heller denna gång blev det någon seger. I allsvenska sammanhang är facit blodrött.

Djurgårdens IF

Efter fyra spelade omgångar finns blåränderna på en femteplats i den allsvenska tabellen. Såhär långt har klubben vunnit mot IFK Göteborg på bortaplan och Sirius på hemmaplan. Man har även lyckats hämta upp ett 0-3 underläge hemma mot Häcken till 3-3, och nu senast blev det alltså förlust mot AIK.

Som lag beaktat, tycker jag att Djurgården har blandat och gett. Insatsen mot Sirius var okej, insatsen mot Blåvitt var okej och upphämtningen mot Häcken var magnifik. Insatsen på Friends senast, var dock något annat. Här hade man enormt svårt att bryta ner sitt motstånd. Skall vi vara helt krassa, så hade man knappt en målchans över 90 minuter mot sina antagonister.

Hemma på tele2's badrumsmatta är man ofta väldigt trygga. Framför allt gillar man att möta de himmelsblå skåningarna här. Faktum är att Djurgården är det enda lag som MFF har negativa H2H siffror mot. Malmö vann förvisso här uppe i Svenska Cupens slutspel 2022, men annars hittar vi inte mycket framgång under de senaste åren.

Till dagens match får Kim och Tolle fortsatt klara sig utan sin kanske bästa mittfältare. Mittfältsankaret Rasmus Schüller är långtidsskadad och kommer ej finnas med. Ett stort tapp i defensiven för Djurgården vill jag påstå.

Malmö FF

Skåningarna är som jag sa tidigare, helt obesegrade såhär långt. Även om det satt väldigt hårt inne hemma mot jumbon Västerås senast, så hittade till slut Sebastian Nanasi målet och de himmelsblå vann även den matchen.

Premiärkrossen av IFK Norrköping har följts upp med en slakt av Bajen och Värnamo, samt en tight kamp mot VSK. 12 av 12 pinnar och en målskillnad på förkrossande 12-1.

Ser vi på dagens matchtrupp, så kommer Malmö och Henrik Rydström in med ett helt otroligt lag. Även om Niklas Moisander, Stefano Vecchia och Oscar Lewiki saknas för gästerna, finns en otrolig bredd att ta ifrån. Även skyttekung Kiese Thelin är tveksam, men av vad jag läser runt om Malmö lägret så väntas MFF spela med följande lag: Friedrich/Busanello-Cornelius-Jansson-Stryger/Pena-Berg Johnsen/Nanasi-Berg-Jörgensen/Botheim.

Ifjol vann alltså MFF Allsvenskan på nytt och bortaplan var man seriens nästbästa. Endast Elfsborg var vassare i kategorin.


Summering och speltips:

Djurgården har såklart lite mer press på sina axlar efter debaclet i derbyt nu i söndags. Malmö Kommer i sin tur hit med axlarna lågt, ett par dagars vila och pigga ben på många.

Samtidigt måste man också ta upp historiken mellan lagen. Djurgården är ett boogieteam för de himmelsblå. Djurgården har inte förlorat på Tele2 i allsvenskt spel mot Malmö FF sedan 2017. El Kabir missade tidig straffspark och Svanberg avgjorde i 94e matchminuten.

Sen dess har vi 3-0, 2018. 1-1 i mötet 2019, 3-2 under 2020 års möte. 3-1 år 2021 och de sista två 4-0, respektive 2-0. Klar favör för blåränderna, som på bästa vis bör kunna ta in detta och lyfta upp sina axlar igen.

Till dagens kamp tror vi har ett Malmö som är sugen på revansch här uppe i Stockholm. Ifjol föll man alltså både i cup och serie här.

Truppläget är dock starkare i Malmö. Djurgården saknar Schüller centralt, och de skojar man inte bort. Malmö saknar gubbar, men här finns ersättare. Skulle IKT inte komma till spel för gästerna, är det såklart ett tapp med tanke på säsongsstarten, men Jörgensen lär vara en fullgod ersättare.

Malmö visseligen bara släppt in ett mål såhär långt, men har också inte ställts inför matcher likt denna. Nu går man in i ett stentufft program kommande månaden och förmodligen siktar man på seger och ryck i den allsvenska toppen idag.

Djurgården har släppt till en hel del lägen. Nolla visseligen mot Sirius, men ofta skakigt mot snabba offensiver.

Jag tror inte på någon tillknäppt toppenmatch här. Utan här tror jag MFF vill köra från start. Så även Djurgården som helst vill skaka av sig derbytorsken omgående.

Över 2.5 mål i matchen tages till 1.96 inne hos Svenska Spel, 4/5 units investeras. Således rätt tung insats.

Spelbar med tung insats ner till 1.91, därefter bör man sizea ner något.

På återseende, /Sus






Levande spel

2024-04-25 19:00
Över 2.5 mål @ 1.96
Djurgårdens IF
Malmö FF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.