Speltips: AIK-Djurgården: Pittas sänker Djurgården i derbyt

Ioannis Pittas
Årets första allsvenska derby går av stapeln i eftermiddag. Tvillingarna går upp i kamp i Solna och tre väldigt viktiga poäng står på spel. Gästerna är rättmätiga favoriter inför matchen, men står man verkligen pall för trycket?

Levande spel

2024-04-21 14:00
Pittas målskytt @ 3.30
AIK
Djurgårdens IF


Under gårdagen gjorde Blåvitt och Peking jobbet nere på Gamla Ullevi. Båda lagen hittade nät redan före pausvilan och vi kunde därmed rätta den spelrekommendationen som en vinst. Vi vänder blad och hittar en söndag med massa häftiga matcher.

Ute i Europa bevittnar vi ett El Classico medan vi i Stockholm får se ett fullsatt Stockholms derby. AIK som varit stans stora derbyvinnare de senaste decenniet tar emot Djurgården som haft det lite kämpigare i kategorin derbyn.

Förvisso vann faktiskt blåränderna mötet i cupsemin för en dryg månad sedan, och kanske kan detta påverka den mentala biten.

AIK

AIK kommer in till dagens match som obesegrade under den allsvenska upptakten. Premiärsegern mot nykomlingen Västerås har följts upp med dubbla kryss mot Mjällby och Brommapojkarna. Starkt att inte förlora, trots att man inte imponerat särskilt.

Huvudtränare Henning Berg har en del huvudbryn inför dagens match. Inte för att truppen har särskilt många skador att tala om, utan mer tanken av att lagets inhoppare på många håll gjort sig förtjänta av en startplats i eftermiddag.

Gnaget är historiskt sett väldigt stabila här hemma på friends gräsmatta. Man är kanske inte laget som vinner varje match, men man är också laget som är otroligt svårslagna. Henning Berg är ingen framtidsman i min värld. Han spelar en rätt destruktiv fotboll på många håll, men samtidigt blir man också väldigt ramstarka.

De svartgula kommer till dagens kamp utan sin kapten Alexander Milosevic som fortfarande inte är tillbaka i fullt slagdugligt skick. Man saknar även sin unge skickliga anfallare Alexander Fesshaie. På listan av avbräck finns även Dino Beširović värd att nämna. Jag skulle inte bli särskilt förvånad om vi får se en rätt lik startelva med den AIK ställde ut senast.

Djurgården

Djurgården har vunnit två av sina tre första matcher i årets allsvenska. Premiären mot Blåvitt vann man till slut med hela 4-1 och senast besegrades Sirius med 2-0. Poängtappet kom hemma mot Häcken i omgång två där ett 0-3 underläge faktiskt hämtades upp till 3-3 i slutminuterna. Nyförvärvet Tokmac Nguen kom in och visade var skåpet skulle stå med dubbla mål inom ett par minuter.

Ser vi till matcherna som varit har Djurgården varit stabila såhär långt. Laget spelar på ett tydligt sätt och vi kan såklart förvänta oss att klubben kommer vara med att slåss om de tre europaplatserna även i år. Kim och Tolle har verkligen planterat en tydlig filosofi under sina år i klubben och tillsammans med starka nyförvärv blir man alltid att räkna med.

En sak som jag dock reagerat på såhär långt, är att defensiven inte varit sådär stark som jag uppfattade den under cupspelet. Mot Häcken blev man fullständigt slaktade i omställningsspelet och även mot IFK Göteborg tycker jag man släpper till lägen i omställningsfasen.

Djurgården kommer till dagens kamp utan sin absolut viktigaste balansspelare, Rasmus Schüller som gick sönder i premiären.

Summering och speltips:


Derbyn lever alltid sina egna liv, det är sedan gammalt. Trots att både AIK, Djurgården och Bajen klivit in som tydliga favoriter i många matcher, har man fått kliva av planen som förlorare.

Historiskt har AIK en klar fördel mot sina antagonister Djurgården. Derbyspöken har målats upp och bortser vi till cupderbyn har inte blåränderna mycket att luta sig mot under de senaste tio åren.

Jag kommer att njuta av matchen som neutral i eftermiddag. Inramningen kommer vara absolut världklass när vi har 45k+ på arenan med stora tifon och ljudkuliser. Vi får hoppas matchen lever upp till kamp.

Mitt spel i matchen kommer baseras mycket på det jag sett i inledningen. Djurgården lär föra matchen i många skeenden. Djurgården lär ha mest boll. Men Djurgården saknar som sagt också sin absolut viktigaste balansspelare i den finska landslagsmannen Rasmus Shüller. Någon ersättare finns inte direkt i truppen, utan här lär Albin Ekdahl eller Besard Sabovic få chansen. Inte riktigt samma spelartyper i min värld, och jag tror det kommer finnas bra med omställningslägen för AIK som lär ligga lågt och ställa om.

I AIK då, jo där heter den bästa omställningsspelaren Ioannis Pittas. Cyprioten som förväntas bli AIK skyttekung även i år, har haft det lite småkämpigt i årets upptakt av Allsvenskan, men jag tror faktiskt att dagens matchbild kan komma att gynna honom.

När AIK vann här ifjol gjorde Pittas båda målen och möjligen får vi en repris i eftermiddag. Kikar jag på oddsen på 1x2-marknaden finns inget som sticker ut. Målmarknadne är också rätt balanserad, men ser vi på målspelet på Pittas tycker jag att vi får ett fint odds här.

Nya Expekt erbjuder oss 3.30 på att Cyprioten gör mål i eftermiddag och det nyper jag strax under medel. 2/5 units investeras

Ta hand om er!

/Susarn






Levande spel

2024-04-21 14:00
Pittas målskytt @ 3.30
AIK
Djurgårdens IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.