Speltips: Snart skiner poseidon

Tjena!

Premiärinlägget för mig här på 1X2, det är en otrolig ära att få reka under samma tak som så många skickliga rekare. Jag hoppas på en lång och trevlig resa, och jag hoppas ni som läser detta vill vara med på den. Detta inlägg kommer handla mestadels om Göteborg och deras position i årets allsvenska. Men även lite om den mobilisering som sker i allsvenskan just nu pågrund av stundande inflation. Det kommer även innehålla 3 långtidsspel jag tycker det finns fint värde i. Tycker långtidsspel är en väldigt rolig grej att följa och har haft bra utdelning på dem tidigare. Årets allsvenska är liksom tidigare upplagor väldigt svårbedömd, men tycker jag hittat fina spel här. Jag kommer använda mig av en unitsskala som går mellan 0.5 till 2 här på 1X2.

Spelen är:

Göteborg komma utanför topp 8 @3.50 0.5u på Unibet

Elfsborg komma före Göteborg @1.87 1.5u på Coolbet

Hammarby komma före Göteborg @2.73 1u på Coolbet

Göteborg har någonting spännande på gång, helt klart. Poya Asbaghis intåg och medverkan i diverse olika poddar och intervjuer under vintern där han delat sin vision har gett nytt hopp i många blåvita hjärtan. Försäsongen har också varit bra, bättre än va man kunnat förvänta sig. Göteborg anno 2018 kommer va ett stabilt ramstarkt lag och eftersom man inte riskerar så mycket spelarförsäljningar är de nog bra med ”bara” 11 omgångar fram till VM-uppehållet för Göteborg då de antagligen bara kommer bli bättre och bättre ju mer tid de ges att få in detta 3-5-2/3-4-3 system Poya försöker applicera på truppen.

Men, de må kanske vara en intressantare trupp än många tidigare år, en mycket svagare. Man gjorde sig av med mycket höga löner under fjolåret, Mads Allbäck, Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne försvann redan under sommaren, Sören Rieks försvann nu i vinter. De är bara några få av vad man tappat senaste säsongerna, och jag tror att bristen på kontinuitet i kombination med att man värvat in mycket ungt kommer innebära ett rätt svagt 2018, även om jag tror i det långa loppet detta kan bli grymt. Jag tror att IFKs cupspel speglar rätt bra hur de kommer se ut i år, man kommer kunna spela jämt mot de flesta lagen, men man saknar spetsen offensivt att kunna städa av de sämre lagen. Man hade problem att få hål på Varbergs buss men var också rätt jämna spelmässigt mot MFF.

Man saknar en riktigt bra striker, jag tror inte Hysén, Ómarsson eller den nya inlånade Georgiern Giorgi Kharaishvili kommer föra IFK mot några högre höjder. Det ryktas om att Gren försöker få in en en forward till, och skulle man lyckas landa Gustav Engvall skulle de nog kunna bli lite bättre på den fronten. Men tyvärr ligger det uttalade problemet mellan IFK/Gren och Engvall antagligen som en hög tröskel för en eventuell återkomst.

Göteborg utanför topp 8 har jag spelat till 4 gånger själv, men tycker helt klart 3.50 funkar också. Jag har svårt att se IFK komma före MFF, ÖFK, AIK, DIF, Peking eller Häcken. Då finns det två platser kvar för topp 8, och om dem två platserna finns det en drös lag som aspirerar på där jag inte ser det självklart att IFK är topp två.

Tycker oddset på Elfsborg komma före IFK @ 1.87 är väldigt fint. Elfsborg denna vinter är intressanta då Jimmy Thelin mer eller mindre underkänt tidigare ansvarigas jobb då man trots att Stevie Wonder skulle kunna identifiera att Elfsborgs svaghet finns i försvaret, inte har tagit in någon försvarare. Thelin verkar tro att detta har med organisationens fel att göra och inte bara ett spelarproblem, jag är tveksam, men Thelin har visat sig vara en väldigt flexibel och spännande tränare i J-Södra som många talat gott om. Grunden i detta spel är att Elfsborg enligt mig har mycket bättre trupp än IFK och i år en lite mer cynisk tränare jag tror kommer kunna maxa materialet och resurserna mer än sina föregångare. Jag tror och hoppas för Elfsborgs skull man kommer bli ett stabilare lag i år än på många år.

Tillslut tycker jag också 2.73 är bra på Bajen före IFK. IFK och Bajen är lite i samma situation, klubbar som ser sig och har kravställningen högre upp i tabellen än vart man är just nu. Skillnaden är att Hammarby pågrund av publikintäkter har en flödande inkomstkälla in i klubben som man i kombination med att Aidoo såldes i somras för dryga tio miljoner investerat in i spelartruppen. Jämfört med IFK som just nu har väldiga problem med ekonomin och kan inte alls satsa som Hammarby gör än. Grunden till detta spel är att Bajen har om inte bättre iallafall en likvärdig trupp som IFK och tycker därför 2.73 är riktigt fint.

IFK sålde sin största talang på många år och Sveriges största målvaktstalang på väldigt länge i vinter till Watford för cirka 40 miljoner kronor. Dahlberg blir dock kvar till i sommar, och de är i sommar pengarna kommer börja nyttjas också om jag förstått rätt. De pengarna kommer vara ett otroligt välkomnat tillskott på kamratgården, och de kommer garanterat investeras i spelartruppen även om mycket av pengarna kommer stoppas i hål på andra ställen.

Men trots detta är många andra lag långt före i sina satsningar, satsningar som på vissa ställen kommer falla ut väl, andra ställen klappa igenom totalt. De är en kapprustning vi bevittnar av sällan skådat lag, och alla lag har samma mål i sikte. De är de dubblerade tv-pengarna från Discoverys avtal som hägrar. Vissa lag behöver satsa för att ens se till att man är en del av allsvenskan 2020 när de träder i kraft, andra lag vill se till att man är en sån stor kraft i den svenska fotbollströrelsen som möjligt när de väl händer.

Imorgon är de tänkt att komma ett liknande inlägg fast om Östersund, där två stycken långtidsspel till kommer avhandlas.

Väl mött!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.