Speltips: Kaffe och kaka, fjärde raka???

Vi tar sikte mot Tehran och matchen Paykan – ZobAhan i Persian Pro League.

 

Hemmalaget (som överraskade en del under fjolåret) har blivit av med sin nigerianske stjärna Mensah till Perspolis. Man har därmed tappat mycket framåt för att inte tala om det mesta i anfallsväg. Under årets säsong kommer man att (troligtvis) husera på nedre delarna av tabellen och kanske tom involverad i nedflyttningsstriden när vi summerar säsongen. Man har en poäng från sina två inledande matcher. Anmärkningsvärda är att man låg under med hela 3-0 efter 30 minuter i förlustmatchen mot Pars innan man reducerade två gånger om med den andra på tilläggstid.

 

ZobAhan i sin tur är topplaget som aldrig räcker hela vägen men alltid slutar topp sex i tabellen. Man har ny rutinerad tränare i form av GhaleNoi. Han har satsat på att bibehålla fjolårets trupp och därmed sluppit att vara allt för mycket inblandad i den oftast märkliga iranska sillyn.

 

ZobAhan är mitt tycke ett av få iranska lag som kan variera sitt spel och taktik på ett bra sätt. Man kan backa hem och satsa på kontringar lika bra som att man kan styra spelet metodiskt genom passningsspel och spela sig fram till mål. Man har även sparkapital på bänken i form av evigt unge och

fd lagkaptenen RajabZadeh(40 år). Han kan via inhopp stötta laget både bakåt och framåt vid behov.

 

Paykan spelade 1-1 i premiären hemma efter sen kvittering på straff. I andra omgången åkte man till södra delarna av Iran och förlorade med 3-2 i 50 gradig värme. Gästerna från Esfehan spelade 2-2 i sin premiär. Kvitteringen släppte man in i 90e efter en del försvarsslarv och trots att man hade bra kontroll över matchen. Överkörning över Gostaresh med 3-0 i matchen efter. Stundtals spelade man vacker fotboll och det var mer eller mindre spel mot ett mål

 

Paykan lockar inga större skaror till sina matcher, knappt att de närmast sörjande dyker upp. Som alla andra hemmamatcher kommer bortafansen att höras mest, även om de förmodligen inte är mer än ett par busslaster.

 

Jag väljer att spela bortaseger till oddset 2.30 hos Unibet.

Spel under 1.85 rekommenderas inte!

Abays blogg

Abay

Abay brinner för asiatisk idrott med fotboll som huvudintresse. Vid mästerskap (även vissa andra turneringar) är både volleyboll, basket och handboll av intresse också. Även "bonnboll" är del av Abays områden då han varit aktiv där inom olika roller. Vill ni prata udda idrotter och mindre kända ligor så är Abay rätt person att prata med!

Sveriges bästa

Kända profiler