Persian Gulf League går in på sin 29e och nästsista omgång under lördagskvällen och många lag som fortfarande har en hel del att spela för under avslutande två omgångarna. Även om Perspolis ser ut att ha säkrat titeln så räcker det med att laget tappar poäng samtidigt som Sepahan och/Eller Esteghlal vinner sina matcher för att sista omgången ska bli ännu mer rafflande än vad det redan är.

Persian Gulf League:

Den 29e och nästsista omgången innehåller massvis av matcher som bjuder till spänning och lag som på något sätt slåss om något! Ligaledarna Perspolis tar emot Tractorsazis broderklubb Machinesazi. Tvåan Sepahan åker till Mashad för att spela emot fyran Padideh som numera bytt namn till Shahrkhodrou. Trean Esteghlal gör resan till Abadan och iranska Brassarna för att spela emot formstarka Sanat Naft med fyra raka vinster bakom sig. Femteplacerade och formsvaga Tractorsazi tar emot Par Jonoobi Jam. Sepidrood som är under nedflyttningsstrecket tar emot Nassaji Mazandaran i ett hett nordderby. Naft Masjed Soleiman som är endast en poäng före Sepidrood åker till utkanterna av Tehran för att spela emot oberäkneliga Paykan.

Hela tabellen finner ni HÄR

Vi har alltså en omgång där sex av åtta matcher gäller något för minst ett av inblandade lagen. Utöver titelracet står även AFC-CL platser på spel som just nu är 2+2. Två lag som är direktkvalificerad och två som får kvala. Dessa platser går initialt till topp tre lagen i ligan samt cupvinnaren. Racet om nedflyttning mellan Sepidrood och Naft Masjed Soleiman går också vidare.

Tractorsazi – Pars Jonoobi Jam:

Två formsvaga lag som möts i Tabriz. Hemmagrabbarna som endast skrapat ihop en poäng på sina senaste fyra matcher MÅSTE ha vinst med sig i denna sista hemmamatch för att hoppet om spel i AFC-CL ska leva vidare. Ligatiteln är utom räckhåll sedan ett par veckor tillbaka. Senaste tiden har varit turbulent kring laget och dess ägare. Man får helt enkelt inte till det på plan och detta har man skyllt från sig genom att anklaga allt och annat som är runtom. Utåt sett har klubben och fansen hållit ihop men frågan hur det blir om man inte får resultaten med sig i de avslutande omgångarna. Den enorma pressen som lagets ägare satt på iranska förbundet genom att anklaga om allt möjligt(han har rätt i vissa saker men mestadels fel) och anti-persiska(laget är från iranska Azerbaijan och så gott som alla i provinsen är av turkisk härkomst) falangen bland fansen kan spela roll nu när man möter ett lag som inte har något att spela för.

Klippet nedan förklarar kort om azerier vs perser i Iran:

Jag är inte alls säker på att iranska förbundet vill att konflikten ska öka mer än vad det gjort hittills och att det ska eskalera till en ohållbar konflikt i landet och framförallt en konflikt som sträcker sig utanför fotbollsarenorna.

Pars Jonoobi Jam är laget som likt Tractorsazi har usel form och inte vunnit någon match på länge. Spelarna har inte fått ut löner och fansen pratar om att det saknas hjärta i truppen. Något som varit lagets och klubben signum tidigare. Nu har man säkrat kontraktet och inget att spela för längre. Truppen var ganska liten och tunn från början och en del spelare är rätt slitna vid det här laget. En och annan lokal junior har också fått lite speltid under senaste matcherna men som helhet ganska trötta spelare. Säsongen är helt enkelt över för laget!

Speltips:

Tractorsazi är normalt bättre på samtliga positioner och man är ute efter en av platserna som ger spel ute i kontinenten. Laget vill dessutom avsluta årets ligaspel på hemmaplan med värdighet. Utöver detta har klubben annonserat att matchen är gratis och räknar åter med fullsatt på arenan. Jag skrev om att förbundet inte ville ha eskalerat konflikt mellan olika folkgrupper som spred sig utanför arenorna. Vad menar jag då med detta? Normalt är jag försiktig med att prata i termer av uppgjorda matcher men ser samtidigt att just i det här fallet skulle vara så att Pars Jonoobi inte går helhjärtat in för matchen. Inget att spela för som skulle kunna innebära att antigen förbundet på ett direkt eller indirekt sätt påverkar lagets insats eller att Tractors stenrika ägare helt enkelt slänger några dollarsedlar till spelarna. Det spelar dock ingen roll hur Pars agerar i matchen eller vilket lag man ställer upp med, Tractor är fortfarande bättre laget på alla plan och laget med motivation.

Hemmalaget har fortsatt frågetecken för skyttekungen Stokes(troligtvis missar han matchen) men ordinarie för övrigt.

utifrån förutsättningar och lite av det politiska läget gör att jag går för ett MAXbet i matchen!

MAXspel i matchen: Tractorsazi @ 1,50 hos bet365

Odds för matchen hittar ni HÄR

Alla rekar

Tractor Sazi Tabriz FC

Tractor Sazi Tabriz FC - Pars Jonoubi Jam

bet365 1.50
10.0 u
  • -10.0 u
    Resultat

Ett inlägg av