Då var tiden kommen för sista omgången i årets Persian Gulf League. Som vanligt har det hela handlat mer om andras misstag än de egna och det är alltid någon annans fel att ens lag tappar poäng. Mer om det säkerligen en annan gång.

Persian Gulf League:

Av allt att döma kommer Perspolis att vinna titeln men än ska vi inte säga hej då jagande Sepahan fortfarande har chansen att gå om. Man har bättre målskillnad men är tre poäng bakom och i behov av hjälp från Perspolis motståndare i sista omgången.

Iran har 2+2 platser till AFC-CL. tre bäst placerade lagen i ligan samt cupvinnaren är lagen som får platserna. Cupen eller Jame Hazfi som den kallas i landet är inte avgjort ännu. Division 2 laget Damash är klara för final medan motståndaren bestäms senare när Perspolis och Sepahan möts i andra semifinalen. Vinst för något av dessa i finalen och fjärdeplacerade lag i ligan kommer att få sista AFC-CL platsen, annars har vi ligans tre bästa lag samt Damash som lägger beslag på platserna. OM nu Damash vill eller ens får platsen.Tror inte någon i landet vill ha lag fårn tredjedivisionen ute i Asien. Bakom Perspolis och Sepahan följer tre lag som slåss om platserna i AFC-CL. Tredje respektive fjärdeplacerade Esteghlal och Padideh har bäst förutsättningar och sitter i förarsätet just nu. Tractorsazi på femteplats har chans/möjlighet att knipa en av platserna men måste ha hjälp av andra lag. I mittenskiktet av tabellen har vi ett koppel med lag som inte har något att spela för samtidigt som vi har både Zobahan och Sanat Naft som är formstarkaste lagen i hela ligan för tillfället. Botten av tabellen är det Sepidrood och Naft Masjed Soleiman som slåss inbördes om att undvika nedflyttning med Naft poängen före och bättre målskillnad.

Tabellen finner ni HÄR

Omgång 30:

Pars Jonoobi Jam – Perspolis: En poäng räcker för Perspolis i bortamötet emot Pars. Regerande mästarna kommer från fyra raka oavgjorda matcher i ligan och lär slå vakt om poängen man har med sig in på plan och inte riskera något. Pars har varit ur form en längre tid och inget att spela för men som alla andra lag som möter Perspolis eller Esteghlal lär man höja sig och göra en av säsongens bästa matcher. Klasskillnad i grunden mellan lagen och Perpolis ska utan några som helst problem lösa en poäng här.

Sepahan – Esteghlal Khuzestan: Hemmalaget måste ha vinst samtidigt som man håller lite extra på Pars. Man kommer från en extrem tuff match senast och det blir gasen i botten här. Esteghlal Khuzestan har varit ur ligan en längre period och radat upp förluster senaste månaderna. Ingenting stoppar Sepahan från att ta en komfortabel vinst hemma.

Esteghlal – Sepidrood: Omgångens enda match där båda lagen har något att spela för. Esteghlal har spelat bra fotboll under senaste tiden men inte fått utdelning på spelövertag man haft. Har helt enkelt varit för dåliga på att förvalta sina lägen. Klubben har även sparkat sin tränare samt hela tre spelare och stämningen är inte på topp. Det som räddar klubben och laget är att man tagit in klubbikonen Majidi som tränare. Alla älskar Majidi helt enkelt! Sepidroods hopp ligger i att vinna matchen medan Naft inte vinner sin. Hur man ska kunna ta tre poäng vet jag inte då laget är genomusla(trots att man lyft sig på senare tid) och har ett försvar som inte ens håller svensk division 1 klass.

Esteghlals klubb och fans är inte glada på förbundet just nu och anser sig blivit bortdömda från guldet efter att fått det här målet underkänt pga assisterande domaren vinkade för död boll. Domarens förklarning i situationen nedan var att innan bollen studsade i backen var den ute, alltså när den var i luften. Döm själva:

Machinesazi – Padideh: Tractrosazis broderklubb är laget som ska försöka ta poäng i sista matchen för att hjälpa sina bröder till AFC-CL, något som kan bli svårare gjort än man tror. Padideh har spelat frejdigt fotboll och släppt på alla bromsar under senaste månaden. Full fart framåt i alla lägen och helplanspress som få iranska lag gjort tidigare.

Foolad – Tractorsazi: Tuff bortamatch för traktorerna med usel form. Man har misslyckas totalt under senare tid och på väg att ge bort AFC-CL platsen som man hade i sina händer. Innan dess gav man bort även titeldrömmen då man var med i racet under lång tid. Foolad är ett oberäknelig lag som blandar och ger i sina matcher. Vi får se hur man agerar men bör ha goda chanser till att ta minst en poäng emot ett formsvag Tractorsazi.

Naft Masjed Soleiman – Zobahan: NMS som kanske är ligans sämsta lag just nu kommer aldrig att vinna den här matchen. På sin höjd tar man en poäng. Man kommer ha större fokus på Sepidroods batalj i Tehran än egna och således klara kontraktet tack vare eller pga. andra lags insatser än det egna. Zobahan går som tåget för tillfället och vinner det mesta. Segrar på löpande band oavsett vilka spelare man ställer upp med. Det blir ännu en seger i avslutningsmatchen men vi lär ändå få se två glada lag efter slutsignalen.

Klubbledning tar till drastiska beslut och bötfäller helat truppen(inkl. ledningen) på 20% av kontraktsvärdet för att man varit så jävla dåliga rent ut sagt:

Speltips:

Av bolagens oddssättning att döma underskattar man Zobahan och överskattar Naft Masjed Soleiman enormt. Jag väljer att gå emot bolagen och kan inte blunda för odds vi bjuds på för gästerna.

Zobahan eller oavgjord @ 1,72 hos bet365 Zobahan DNB @ 2,50 hos Bet365

Esteghlal och Sepidrood måste båda ha tre poäng med sig från matchen. Detta innebär att båda lagen kommer att satsa framåt med det mesta. Detta bör ge Esteghlals anfallsspel fina ytor som man bör kunna utnyttja straffa sina gäster. När man väl fått in första målet så kan detta rinna iväg ordenltigt.

Esteghlal -1,5 @ 2,10 hos Unibet

Odds för matcherna finner ni HÄR

Alla rekar

Zob Ahan Isfahan FC (DNB)

Naft Masjed Soleyman FC - Zob Ahan Isfahan FC

bet365 2.50
5.00 u
  • Push
    Resultat

Oavgjort eller Zob Ahan Isfahan FC

Naft Masjed Soleyman FC - Zob Ahan Isfahan FC

bet365 1.72
5.00 u
  • 3.60 u
    Resultat

Esteghlal FC -1.50

Esteghlal FC - Sepidrood Rasht SC

bet365 2.10
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av