Speltips: Brighton-Stoke

Sampdoria-Juventus såg länge ut att bli en målsnål match. Första halvleken slutade 0-0 och inledningen av den andra likaså. I den 52:a minuten slog dock Sampdoria till med ett 1-0-mål signerat Duván Zapata. Ledningen hann utökas till både 2 och 3-0 innan Higuain gjorde 3-1 på straff på tilläggstid. Juve fick med sig ytterligare ett tröstmål på tilläggstid när Dybala gjorde 3-2-målet. 3-2 innebär en vinst på gårdagens bloggspel (Ö2,5+BLGM i Sampdoria-Juventus). Bloggen är nu uppe i sex raka segrar. Förhoppningsvis utökas segersviten ikväll.

Spel: Brighton-Stoke, BLGM @ 1,96

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5U

Brightons startelva (4-4-1-1): Ryan - Saltor, Duffy, Dunk, Bong - Knockaert, Stephens, Pröpper, Izquierdo - Gross - Murray.

Stokes startelva (3-4-2-1): Grant - Zouma, Shawcross, Wimmer - Diouf, Fletcher, Allen, Pieters - Shaqiri, Sobhi - Choupo-Moting.

Brighton har haft en ganska trivsam tillvaro på sistone. Man har bara förlorat en av sina fem senaste matcher och har från dessa matcher tagit med sig 8/15 poäng. Spelschemat den senaste tiden kan beskrivas som varken lätt eller svårt, med PL-mått mätt. Laget har visserligen mött svårt motstånd i form av Arsenal, men i övrigt har det inte varit fråga om några relativt svåra matcher. Å andra sidan kan inte någon av de fem senaste matcherna anses som lätta (visst tillhör både West Ham och West Ham bottenlagen i ligan, men det är inte helt enkelt att möta dem på bortaplan). Brighton har därför gjort en statistikmässigt bra insats den senaste tiden utifrån lagets förutsättningar och förväntningar. Spelet har dessutom sett fullt godkänt ut i de matcher jag har sett. Det ska sägas att jag inte följer alla Brightons matcher, men att jag ser en del ändå.

Stoke befinner sig i ett jobbigare läge än dagens motståndare från Brighton. Man har förlorat två av de fem senaste matcherna och har endast vunnit tre matcher den här säsongen. Det går emellertid inte att säga att Stoke är i någon slags domedagssituation. Man har trots allt skrapat ihop två segrar och ett kryss med sig från de fem senaste samtidigt som laget alltjämt håller sig ovanför nedflyttningsstrecket. Till Stokes försvar måste jag ändå påpeka att spelschemat inte har varit enkelt. En inte helt lätt hemmamatch mot Southampton följdes upp av årets kanske svåraste bortamatch (Manchester City-Stoke). Man kommer närmast från Watford borta och Leicester hemma, vilka inte heller är särskilt enkla uppgifter. Stoke har därför gjort det helt okej i alla fall. Jag tror dock att Stoke inte är (och inte borde vara) nöjda med det man har åstadkommit under denna PL-säsong. Spelet har inte levt upp till mina förväntningar. Det är en sak att förlora borta mot City, men det sätt som man förlorade den matchen på är en resultatmässig och en spelmässig katastrof. En fullständig försvarsmässig genomklappning renderade i en skamlig 7-2-förlust. Lagets spel har också visat upp brister i andra sammanhang. Jag tror dock att det, med tanke på det fina spelarmaterialet i truppen, finns goda möjligheter att förbättra spelet.

Detta talar för att både Brighton och Stoke kommer att göra mål ikväll:

1. Statistiken. Brighton och Stoke är lag som brukar vara inblandade i matcher där båda lagen gör mål ("BLGM-matcher"). I tre av Brightons fem senaste hemmamatcher och i fyra av Stokes fem senaste bortamatcher har båda lagen gjort mål.

2. Stokes tvivelaktiga försvarsspel. Stoke har visat upp stora defensiva brister vid flera tillfällen den här säsongen. Det har förekommit försvarsmässiga härdsmältor både mot topplag (0-4-förlusten mot Chelsea och 7-2-förlusten mot Manchester City) och mot de andra lagen (2-1-förlusten mot Newcastle).

3. Skadeläget. Stoke saknar två viktiga defensiva kuggar, nämligen den ordinarie målvakten Butland och en av de ordinarie mittbackarna (Cameron). Detta bör givetvis försvaga Stokes försvarsspel.

Det här talar emot att båda lagen gör mål:

1. Brightons försvarsspel. Brighton har, sin vana att vara inblandade i "BLGM-matcher" till trots, ett kompetent försvarsspel och är ett av de PL-lag som släpper in minst mål.

Det är visserligen sant att Brighton har ett kompetent försvarsspel, men jag tror inte att detta kommer att hindra att Stoke gör mål ikväll. Detta eftersom Stoke har ett fullt fungerande anfallsspel som bl.a. har tagit sig till uttryck genom att man har gjort mål i bortamatcher mot lag som har bättre försvarsspel än Brighton (t.ex. Manchester City, som man t.o.m. lyckades göra två mål mot).

Det generösa oddset på BLGM i kombination med att det mesta talar för ett sådant spel gör att jag känner mig tvungen att lägga en slant på att båda lagen hittar nätet ikväll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.