Speltips: Sheffield United-Fulham: Blades med ena benet i Championship

Tottenham firar
Det är påskhelg och äntligen är också det långa landslagsuppehållet förbi. Vi kick-startar helgen med åtta matcher från Premier League och jag tänkte ta grepp om mötet på Bramall Lane i Sheffield.

Levande spel

2024-03-30 16:00
Fulham -1 (AH) @ 2.36
Sheffield United FC
Fulham FC


Att Sheffield United har ena benet i Championship kommande säsong har inte undgått någon som följer Premier League med ett halvt öga eller mer. Blades som tog en av två direktplatser ifjol, har inte imponerat denna sejour och finns på jumboplatsen inför dagens kamp med Fulham.

Fulham på andra sidan, har haft en betydligt bättre period på sistone. För Marco Silvas gäng kom inte landslagsuppehållet särskilt lägligt. Laget hade vunnit fyra av dess sex senaste matcher, och kom närmst från en kross av stadsrivalen Tottenham med hela 3-0.

Sheffield United

Efter 28 spelade matcher har Sheffield United mäktat med att samla på sig 14 poäng, och som ni förstår betyder det också att man är sist i tabellen. Avståndet upp till Luton ovanför sträcket är nu åtta poäng, och en förlust idag skulle såklart innebära att avgrunden är mycket nära.

Självklart finns det hela 30 poäng kvar att spela om för hemmalagets del. Men jag tycker inte det finns mycket som talar för en förändring här. Blades har förmodligen ligan sämsta försvar och utan att vara för hård, så har svenskbekantingen och den forne MFF spelaren Anel Ahmedhodžić inte haft sin bästa första säsong i världens tuffaste liga.

Blades kommer in till dagens match med en premier league seger under hela 2024. Samtidigt så lyckades man med bedriften att kryssa senast borta mot Bournemouth, i en tillställning som man i långa moment var helt utspelade i.

Till dagens kamp har tränare Chris Wilder fortsatta skadebekymmer i truppen. Flertalet pjäser är ur spel och självklart kan den eviga skadelistan vara en tydlig faktor till varför man går så tungt.

Blades kommer till match utan Max Lowe, Rhys Norrington-Davies, Chris Basham, John Egan, George Baldock, Rhian Brewster och Daniel Jebbison. Framförallt är det alltså defensiva avbräck. Egan, Basham och Baldock hade förmodligen alla tre kunnat spela i försvarslinjen om de vore hela.

Hemma på Bramall Lane i Sheffield har United tagit åtta poäng under säsongen. Målskillanden då? Jo makabra 12-42.

Jag skulle säga att det finns 0.1% chans att Blades spelar PL nästa säsong.

Fulham

Londonklubben Fulham gick förvånansvärt bra redan ifjol. Laget landade som nykomling på en tionde plats i tabellen och här höjde många på ögonbrynen redan då. Samtidigt talades det om att Marco Silvas gäng gick över förväntan. Resultatraden var bättre än spelet osv.

Fulham inledde denna säsong lite småknackigt och fanns till en början med i bottenskiktet av tabellen, men under de senaste månaderna har man åter tagit mark. Fulham finns inför dagens drabbning på en tolfte plats i ligan. Två poäng bakom Newcastle på tiondeplats och faktiskt bara nio pinnar upp till Man United på sjätteplats.

Fulham avslutade alltså ligaspelandet före uppehållet, med att krossa Tottenham med hela 3-0 hemma på Craven Cottage. Tittar vi närmre på Fulhams form, så har man dessutom besegrat både Brighton och Manchester United under senare tid.

Till dagens kamp kommer Fulham in rejält utvilade. Visst har man som alla andra lag ett par landslagsspelare i truppen, men på frånvarolistan till dagens match är siffran NOLL. Samtliga spelare finns uttagsbara för Silva.

Fulham är absolut ett bättre lag hemma på Craven Cottage än på resande fot dock. 28 poäng hemma, 10 poäng borta.

Summering och speltips:

Det som talar emot min tanke idag, är just hemma/borta sifforna för gästerna. Fulham har inte imponerat på resande fot, medan man varit en av seriens bästa på hemmaplan. Jag tycker dock siffrorna är något missvisande. Tittar vi på matchen mot exempelvis Wolverhampton för ett par omgångar sedan så är det Fulham som för den matchen. 1.3 mot 0.5 i xG och 23-8 i målchanser för gästerna. Dessa matcher vinner man såklart i längden.

Jag väljer istället att blicka på form och spelarförutsättningar idag. Formmässigt är Fulham stekheta. Man har verkligen levererat under februari och mars, och jag hoppas man avslutar månaden på topp.

Fortsatt en diger frånvarolista på hemmalaget med mycket defensiva bekymmer mot en helt fläckfri dito från Fulham.

Nej, jag tror Fulham blir numret för stora idag.

Jag tror Fulham har goda förutsättningar att göra 2-3 mål idag på ett iskallt Blades, och går därför på -1 asian handikapp inne hos Betsson. Oddset är 2.36 och jag tycker det är spelbart ner till 2.25~. Jag skickar in en medelpeng på detta.

Njut av lördagen, på återseende!


Levande spel

2024-03-30 16:00
Fulham -1 (AH) @ 2.36
Sheffield United FC
Fulham FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.