Speltips: Newcastle-Tottenham: Skadeskjutet hemmalag får det kämpigt

Tottenham Hotspur
Vi närmar oss slutskedet av den engelska säsongen och redan vid lunch har vi en riktig smällkaramell från St. James Park i Newcastle.

Levande spel

2024-04-13 13:30
Tottenham -0.25 @ 2.02
Newcastle United FC
Tottenham Hotspur FC


Newcastle som tappat mark i Premier League tabellen tar runt lunch emot ett formstarkt Tottenham hemma på St James Park. Vi har ett möte mellan europajagande Magpies och Champions League-placerade Spurs. Ligaåtten Newcastle mot ligafyran Tottenham.

Spurs drömmer förmodligen fortfarande mardrömmar om fjolårets batalj här i Newcastle. När Alexander Isak tryckte in sitt andra mål för dagen i minut 21, samtidigt som Newcastle var fem bollar upp visste man att något var sjukt i Spurs lägret. Efter det har mycket hänt, en ny tränare finns på plats och under höstens möte vann istället Tottenham bekvämt med 3-1 hemma i London.

Matchen betyder enormt i kampen och europaplatserna, och idag vill verkligen inget av lagen falla igenom.

Newcastle

Skatorna från norra England har verkligen blandat och gett under säsongen som varit. Tränare Eddie Howe gick på moln i början av säsongen, när det ena topplaget efter de andra matades av här hemma på St James Park.

I december månad tvärvände dock Newcastles form. Laget föll i sju av åtta matcher under den intensivaste perioden, och självklart tappade man mark i tabellen. I Champions League blev det uttåg och väl där kändes det lite som proppen åkte ur. Newcastle har inte riktigt gått att känna igen, och har inte alls nått upp till samma höjd.

En av de största faktorerna till Newcastles fall har varit skador. Självklart måste tränare Eddie Howe bära stort ansvar för detta, när han fullständigt manglade laget under september till november. Newcastle roterade i princip minst av samtliga lag, och till slut tar detta ut sin rätt.

Skadeproblematiken har fortsätt sedan dess och det ser knappast ljusare ut till dagens tidiga avspark. Newcastle kommer till dagens hemmafight med en hel del avbräck, hela tretton namn finns på listan och ska tar vi fram förstoringsglaset och granskar avbräcken kan vi se att det är i försvarsled de verkligen krisar. Howe kommer till match utan sina ytterbackar Valentino Livramento och Kieran Trippier. Saknas gör också mittbackarna Jamaal Lascelles och Sven Botman. Framför saknas också skölden Joelinton och längst fram finns ännu Callum Wilson borta. Newcastle har såklart en bred trupp, men vilken trupp kan hantera när mer än en halv startelva saknas?

Newcastle har tagit 33 av 48 poäng hemma på St James Park denna säsong. Värt att notera är dock att laget efter den succéartade starten haft det kämpigare även här. Under 2024 har Newcastle endast vunnit 2 av 6 hemmamatcher i ligaspelet trots möten med flera bottenlag.

Tottenham

Spurs kliver in till dagens kamp i gott mod. Efter en delad poäng borta mot West Ham för drygt två veckor sedan, vann klubben mot Nottingham med 3-1 förra helgen. Självklart är Tottenham något starkare på hemmaplan än i bortaspelet, men jag tror ändå självförtroendet är på topp.

Till skillnad från dagens motståndare Newcastle, tycks Spurs kommit förbi sin värsta tid med skador. Flera spelare har kommit tillbaka under den senaste månaden, och till dagens kamp finns enbart fyra namn på frånvarolistan. Den brasilianska anfallaren Richarlison är fortfarande skadad, detsamma gäller långtidarna Solomon, Sessegnon och Forster. Inget som bör påverka någon matchelva uttagning alls.

Tottenham föll igenom ordentligt för en månad sedan mot Fulham, men har efter dess vunnit två av tre. På bortaplan har Spurs plockat 24 poäng och har en positiv målskillnad. Man är rankade femma i kategorin och vid en seger idag skulle man också passera Aston Villa.

I ligan spelar man alltså för en Champions League plats kommande säsong. Man har passerat Aston Villa som börjat tappa mark. Man har en match tillgodo och står för närvarande på 60 poäng. Upp till City på tredje plats är avståndet stort, så här gäller det nog främst att försvara topp fyra. En seger idag skulle ge ett litet andrum.

Summering och speltips:

Både Newcastle och Tottenham har haft svårt att finna en tydlig stabilitet under säsongen. Hög höjd har blandats med djupare dalar. För Newcastles del har som sagt Howe haft svårt att behärska det tightaste spelschemat, och har därefter straffats hårt. Tottenham har även dem spelat med mycket samma manskap, men har ändå parerat detta bättre.

Som neutral har vi nog en häftig match att beskåda lagom till lunchen. Newcastle är svårspelade här hemma och kommer stå högt som vanligt. Tottenham är enormt omställningstarka och har hög speed i både Son och Johnson. En riktigt fin spelfördelare i Maddison och här tror jag en mer långsam försvarslinje hos Newcastle få se upp.

Newcastle var rejält slaktade under första 45 minuterna senast mot Fulham, och idag står ett ännu vassare lag som moståndare. Jag har svårt att se Newcaslte stå pall här.

Med tanke på de stora avbräcken som finns hos hemmalaget, har jag svårt att se laget hålla nollan intakt idag. Spurs har hög höjd i sina bästa stunder, och kommer förmodligen såra en sargad defensiv.

Speltipset i matchen faller därför på Tottenham -0.25 till 2.02 inne hos bet365. Jag kommer att ta denna med en lite tyngre peng, 1.5 flat. Tycker denna lina skall ner till 1.9 ish

Njut av fighten, så hörs vi senare!

VAMOS SPURS!






Levande spel

2024-04-13 13:30
Tottenham -0.25 @ 2.02
Newcastle United FC
Tottenham Hotspur FC


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.