Speltips: Burnley-Brentford: Proppen ur på Turf Moor

Ivan Toney och Bryan Mbeumo
Det vankas en helg full med cupspel borta i England, vilket innebär att vi endast har ett fåtal Premier League matcher på schemat denna härliga lördag. Mitt fokus hamnar på Turf Moor i Burnley.

Levande spel

2024-03-16 16:00
Över 2.5 mål @ 1.87
Burnley FC
Brentford
2024-03-16 16:00
Brentford + Över 2.5 mål @ 3.25
Burnley FC
Brentford


Tyvärr föll vi tungt på Newcastle i den senaste reken här inne på 1x2. De svartvita från norra England kunde inte komma upp i nivå nere i London i mötet med Chelsea och föll till slut med uddamålet. Matchen i sig var en bedrövlig sådan, med enormt mycket individuella misstag.

Nya tag idag, då vi riktar blickarna mot Turf Moor i Burnley. Hemmalaget som bekant nykomling och på nedflyttningsplats. På andra sidan planen står Brentford som inte flygit som ifjol, men ändå finns på säker mark.

Ja, klockan sexton sparkar lagen igång. Nittonde placerade Burnley mot femtonde placerade Brentford.

Burnley

Efter en fjolårssäsong där det mest klaffade för Vincent Kompany's Burnley nere i Championship, var det dags att kliva upp på den stora scenen för den forne Man City kaptenen och hans Burnley.

Burnley hade helt ändrat riktlinjerna från det traditionella 4-4-2, sparka långt och spela tufft till ett bollkontrollerande kortpassningsspel. Kanske inte helt förvånande när man valde Vincent Kompany som huvudtränare. Pep inoljad som spelare, har såklart gett influencer och som man tog sig an Championship.

I år har man dock inte räckt till. Truppen är för dålig för Premier Leauge och tyvärr ser man ut att få lämna högsta serien redan efter en säsong. Burnley ligger som sagt näst sist i tabellen med knappt en fjärdedel kvar av säsongen. Självklart har inte tåget lämnat stationen ännu rent teoretiskt, men jag ser inte mycket som skall förhindra degradering här.

Inför dagens kamp med Brentford var det väldigt länge sedan Burnley fick känna på segerns sötma. Klubben har inte vunnit under 2024, då den senaste victorian kom dagen före julafton 2023. Burnley besegrade Fulham hemma på Turf Moor, men har nu elva matcher utan seger. Åtta av dessa har dessutom förlorats.

Tittar vi på dagens förutsättningar, så ser Vinny Kompany ut att få fortsatt klara sig utan viktige försvararen Jordan Beyer. Framåt i banan finns Lyle Foster med 4+3 på skadelistan och så även de rutinerade rävarna Aaron Ramsey och Nathan Redmond.

Burnley har viss klass i skandinavierna Sander Berge och Jacob Bruun Larsen, men i sin helhet ett otroligt mediokert lag i sammanhanget.

Hemma på Turf Moor är Burnley sämst i hela ligan. 13 mål framåt på 14 kamper, 34 mål bakåt. Totalt fem ynka inspelade poäng såhär långt.

Brentford

Att the Bee's från London inte haft en lika fantastisk säsong som ifjol står som sagt klart då laget är närmre botten än toppen såhär långt. Någon nedflyttning blir det såklart inte tal om, men samtidigt har man inte alls varit lika stabila.

Brentford landade på 59 poäng ifjol, 1.55 poäng per match. I år finns ännu matcher kvar att spela, men än så länge är man under 1 poäng per match. 26 inspelade poäng på 28 fighter, betyder alltså en femtonde plats, och inför dagens kamp har man fem poäng ner till Luton under strecket.

Brentford's säsong har även den präglats av en del tunga skador. Succémannen från inledningen av säsongen Bryan Mbeumo (7 mål och 3 assist på 15 matcher), har nu varit borta under en längre tid, och längre bak i banan saknas fortsatt Rico Henry, Ben Mee, Aaron Hickey och Ethan Pinnock. Man saknar även centrala balansspelaren Christian Norgaard.

Brentford har släppt in hela 52 mål såhär långt in i seriespelet, och detta är ett tydligt tecken på att försvarsinsatserna inte varit de starkaste.

Närmst kommer Brentford från en helt okej insats borta mot Arsenal på Emirates. Laget föll med uddamålet, 2-1. Men det får vi säga är godkänt med tanke på Gunners nuvarande form.

Innan krysset borta i London, kryssades det hemma mot Chelsea 2-2.

Binas senaste seger kom borta mot Wolves i mitten av februari, samtidigt som man bara blivit nollade en gång under 2024 trots stentufft motstånd i Chelsea, Arsenal, Man City, Liverpool mfl.

Summering och speltips:

Som jag skrev på X under mötet mellan West Ham och Burnley senast, så tycker jag Burnley är ett riktigt dåligt fotbollslag. Man gjorde då två mål på en halvchans i matchen och lyckades kriga till sig ett kryss borta mot Hammers. Samtidigt sköljde West Ham över i andra halvlek och kunde absolut gjort ett par mål till.

Brentford blandar och ger och defensivt har man inte varit riktigt så ramstarka som vi känner igen dem som. Man har alltså inga segrar på senare tid, men samtidigt har man också mött idel lag från den övre halvan.

Brentford har en strålande offensiv med hete Ivan Toney, Yaone Wissa och Neal Maupay. Det sägs även att Mbeumo tränat på gräs nu i någon vecka, och kanske kan vi också få se den kamerunska anfallaren på planen i eftermiddag.

Jag tycker Brentford känns manade för dagens uppgift. Efter många tuffa matcher den senaste månanden kommer nu en uppgift som bör passa. Ett sargat Burnley som vill spela sin fotboll, bör kunna straffas rejält av Burnleys starka omställningsspel här.

Jag kommer faktiskt ta dubbla spel i dagens match.

Huvudspelet blir över 2.5 mål till 1.87 (asian) inne hos bet365.

Tycker vi sett två lag med öppna spjäll här. Skulle inte bli förvånad om vi får se 4-5 mål i eftermiddag. Jag tycker denna bör ligga någonstans runt 1.70-1.75 och spelar därför tungt.

Vidare så tar jag även med en något lägre insats följande:

Brentford vinner matchen och vi får se minst 3 mål till 3.25 inne hos Bet365

Brentford har inte vunnit mycket de senaste månaderna, men får nu alltså möta ett av seriens sämsta lag. Med en frejdig offensiv bör man ta sig an denna uppgift väl. Burnley kan dessutom inte fortsätta tura sig till mycket fler mål än man förtjänar.

Väl möt!






Levande spel

2024-03-16 16:00
Över 2.5 mål @ 1.87
Burnley FC
Brentford
2024-03-16 16:00
Brentford + Över 2.5 mål @ 3.25
Burnley FC
Brentford


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.