Speltips: Grupp H: Italienska rävarna rider vidare på fjolårets starka säsong!

HC Bozen vs EC Red Bull Salzburg
Grupp H är näst på tur att avhandlas av och är den sista av de åtta grupperna i CHL:s gruppspel.
Bolzano att ta sig till slutspel: Ja (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 1.60



Grupp H

Grupp H består av följande lag:

Siffran bakom snabel-a:t indikerar det odds som Unibet ger på respektive lag som vinnare av gruppen

  • EC Red Bull Salzburg @ 2.25
  • HC Bolzano @ 3.00
  • Frisk Asker @ 4.50
  • JKH GKS Jastrzębie @ 8.50

EC Red Bull Salzburg

Från Österrike kommer Grupp H:s favoriter, Salzburg, som även är favoriter att kommande säsong vinna den centraleuropeiska ligan Ice Hockey League där lag från Österrike, Italien, Ungern, Tjeckien, Slovenien och Slovakien ingår och som i fjol vanns av österrikiska Klagenfurt. Salzburg slutade i fjol trea i grundserien och åkte ut i semifinal mot just Klagenfurt med 4-1 i matcher.

Inför i år har det varit en relativt kraftig storstädning då hela femton spelare lämnat den stora truppen man hade i fjol och det har värvats in åtta nya spelare. Bland de mest kännbara tappen hittar vi ettan och tvåan i den interna poängligan från i fjol, Rick Schofield och John Hughes, som båda lämnat för spel i Villacher. Tilltänkt ersättare i poängproduktionen har man hittat i tjeckiska ligan och Kometa Brno, där man hämtat österrikaren Peter Schneider som säsongen 18/19 öste in makalösa 69 poäng på 54 matcher för Vienna Capitals i den österrikiska ligan och därigenom vann poängligan. Derek Joslin, som i fjol gjorde näst flest poäng av försvarsspelarna i laget, har även han lämnat för Villacher. Den kanadensiske försvarsspelen med ett förflutet i AIK har sannerligen ersatts av ett intressant namn då T.J. Brennan plockats in från Thurgau i den schweiziska andraligan. Brennan har från sin backposition öst in poäng i både AHL och i den schweiziska andraligan där han i fjol snittade över en poäng per match.

Trots relativt stor spelaromsättning ser Salzburg intressanta ut. Man har tappat ett par tongivande spelare i offensiven men har hittat fullgoda ersättare till dessa i form av bland annat Peter Schneider som i flera års tid öst in poäng i de europeiska toppligorna. I CHL har man varit fem gånger tidigare och vid samtliga tillfällen har man tagit sig vidare från gruppspelet och en semifinalförlust säsongen 18/19, då man slogs ut av München, är lagets främsta notering i turneringen. Från Grupp H tycker jag att man ska ha goda chanser att ta sig vidare.

HC Bolzano

Från samma liga kommer de italienska rävarna HC Bolzano som i fjol vann grundserien i Ice Hockey League och sedan fick stryk i finalserien mot Klagenfurt med 4-1 i matcher. Från fjolårets succé har man kunnat behålla stora delar av stommen spetsen då både Dustin Gazley och Brett Findlay, som slutade etta respektive tvåa i den interna poängligan, är kvar i laget .Det mest kännbara tappat för italienarna är att Dennis Robertson, som slutade trea i den interna poängligan och vann backarnas interna poängliga, lämnat för tjeckiska Pardubice. Som ersättare till den poängstarke kanadensaren har man hittat en annan poängstark kanadensare i form av James DeHaas som från sin backposition i norska Stjernen svarade för 23 poäng på 21 matcher i fjol innan den norska ligan avbröts och ställdes in.

De italienska rävarna från Bolzano har varit i Champions Hockey League två gånger tidigare. Säsongen 2014/2015 tog man sig inte vidare från den grupp som toppades av Linköping och TPS Turku. Senast man var med, säsongen 2018/2019 tog man sig vidare till åttondelsfinal där man föll mot Plzen. Nu är man topptippade i Grupp H och med tanke på att man kunnat behålla viktiga beståndsdelar av den trupp som skördade framgångar i fjol tycker jag att man ska ha goda chanser till avancemang här.

Frisk Asker

Efter drygt tjugo omgångar av den norska ligan avbröts säsongen och inget slutspel spelades på grund av pandemin. Vid avbrottet låg Frisk Asker på en andraplats i ligan, en poäng bakom ledande Storhamar men med en match mindre spelad. Två raka säsonger utan att en norsk mästare krönts, och det är fortsatt Frisk Asker som kan titulera sig regerande mästare efter sitt guld säsongen 2018/2019.

Från fjolårets relativt korta säsong har lagets poängkung Bobby McIntyre lämnat för spel i Hockeyallsvenskan och Mora. Ersättaren till den kanadensiska poängsprutan har man hittat hemma i Norge och i Stavanger som man värvat David Morley ifrån. Morley har levererat ett stort antal poäng i den norska ligan fem säsonger i rad i Lillehammer och i Stavanger.

Svårt att sia om vart Frisk Asker står och vilken nivå de håller på den europeiska scenen efter två avbrutna säsonger i Norge. Man har tidigare varit ute på den europeiska scenen i form av CHL säsongen 2019/2020 då man förlorade samtliga sex gruppspelsmatcher när man ställdes mot Biel, Tappara och Klagenfurt. Norsk hockey har historisk sett inte skördat några större framgångar i Europa och Storhamars åttondelsfinalförlust mot Skellefteå säsongen 2018/2019 är det främsta vårt västra grannland kan skryta med när det gäller Champions Hockey League.

JKH GKS Jastrzębie

De polska mästarna JKH GKS Jastrzębie gör debut på den europeiska scenen och är som väntat en av turneringens största underdogs och står i skrivande stund i över 300 gånger pengarna att vinna turneringen och står i 8.50 att vinna sin grupp. Likt med Donbass, som jag skrev om i gårdagens inlägg om Grupp G så ska inte polackerna ha mycket att hämta här. Polsk hockey står sig inte särskilt väl gentemot de övriga toppligorna i Europa som har sina topplag som representanter här. När man dessutom tappat flera av sina toppspelare till andra ligor runt om i Europa. Bland annat har interna poängligavinnaren från i fjol, Marek Hovorka, lämnat klubben och den polska ligan för spel i den slovakiska ligan med Liptovsky Mikulas.

Slutsats och speltips

Gruppens två favoriter till avancemang kommer från centraleuropeiska Ice Hockey League i form av Salzburg och Bolzano. Jag tycker att det österrikiska och det italienska laget är rättmätiga favoriter här och ska väga tyngre än både Frisk Asker från Norge och Jastrzębie fred Polen. Bolzano, som jag ur spelsynpunkt tar sikte på här, var Ice Hockey Leagues bästa lag och vann grundserien storstilat och tog sig hela vägen till final där ett för tufft Klagenfurt stod i vägen. Med tanke på att man kunnat behålla flertalet av nyckelspelarna från fjolårets fina säsong, där man slutade fjorton poäng före Salzburg, tycker jag att Salzburg fladdrat iväg som möjligtvis lite för stora favoriter att vinna denna grupp. Jag tycker att både lagen från centraleuropeiska Ice Hockey League ska ha goda möjligheter till avancemang här, och tycker att Bolzano att gå vidare till 1.60 lockar klart mer än Salzburg till 1.45. Är man av det lite våghalsigare slaget kan Bolzano gruppseger spelas till tre gånger pengarna hos MrGreen, men mitt val av spel faller alltså på:

  • Bolzano att ta sig till slutspel: Ja till oddset 1.60 hos Betsson





Bolzano att ta sig till slutspel: Ja (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 1.60



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.