Speltips: Svenskt mot finskt i kampen om CHL-bucklan

Christian Heljanko
I afton avgörs Champions Hockey League och det är Rögle från Ängelholm som ställs mot finska Tappara från Tammerfors.
Tappara ML (Spelstopp 2022-03-01 19:00) @ 2.48Sju månader har gått sedan Champions Hockey League i augusti månad tog fart och i afton är det dags att utse vinnaren. Svenskt mot finskt har vi framför oss då Rögle hemma i Catena Arena tar emot finska Tappara. Nedsläpp klockan 19:00.

Tappara - Rögle BK

Tisdag 17:35, Champions Hockey League

RÖGLE BK

Det brukar vara svenskt deltagande i finalen av Champions Hockey League och det har de senaste åren framförallt handlat om Frölunda, men vi har även haft Växjö och Luleå i den sits där vi nu har Rögle BK från Skåne och Ängelholm som är debutanter på CHL-scenen och med god chans till att vinna hela turneringen då man är det lag som i finalen bär favoritskapet och dessutom har hemmaplansfördel tack vare en bättre rankning än det finska topplaget. Rögle har denna säsongen varit otroligt effektiva vilket jag varit inne på vid ett flertal gånger den här säsongen och varit inne på att någon gång måste effektiviteten dala för skånelaget, och därigenom utdelningen i offensiven utebli. Ser vi till SHL är man det lag som skapat allra minst antal målchanser, men tack vare en skyhög effektivitet där spelare som Adam Tambellini, Leon Bristedt och Dennis Everberg levererat mål i mängder för de grönvita har man kunnat bibehålla sin plats bland de främsta i SHL och också kunnat tagit sig så pass långt som till final här i CHL. På gårdagens träning saknades Erlend Lesund som är långtidsskadad samt Dennis Everberg som vilade, och det finns frågetecken kring hur mycket Adam Tambellini kan spela efter sin skada och mycket tyder på att Ted Brithén inte ska spela.

TAPPARA

På andra sidan isen står ett finskt gäng i form av Tammerfors-baserade Tappara som i semifinalspelet enbart spelade en match med tanke på att den inledande semifinalen sköts upp efter covidutbrott hos motståndarlaget München. Man vann den semifinalen med klara 3-0, och har på vägen till final bland annat plockat ned Växjö Lakers. Hemma i Finland går man starkt och man placerar sig på första plats men med en match mer spelad än lokalkonkurrenten Ilves. Tappara är också det lag som gör flest mål och det lag som släpper in minst antal mål, och det är i offensiven framförallt Anton Levtchi man förlitar sig på då han i det inhemska ligaspelet svarat för femtio poäng på fyrtiofem spelade matcher. Inför kvällens match och inför slutskedet av säsongen har man dessutom fått fin förstärkning från det upplösta KHL-laget Jokerit. Man har från Tappara-håll kunnat rekrytera den NHL-meriterade försvarsspelaren Otto Leskinen samt forwarden Veli-Matti Savinainen som för ett gäng år sedan spelade i Leksand.

Slutsats och speltips

Rögle kliver in i denna final som stora favoriter med en hemmaplansfördel att ta i beaktning. Jag tycker dock att de finländska gästerna inte alls ska räknas bort här. Rögle har under säsongens gång varit otroligt effektiva, och det finns en hel del frågetecken kring flera nyckelspelare. Dessutom är gästerna det lag i den finländska ligan som är vassast i både offensiven och defensiven, och man får inför ikväll fin förstärkning från det upplösta KHL-laget som slutade tvåa i den västra KHL-konferensen då Olle Leskinen och Veli-Matti Savinainen förstärker laget. Jag tar således följande spel inför kvällens final:

  • Tappara ML @ 2.48 hos Expekt

Tappara ML (Spelstopp 2022-03-01 19:00) @ 2.48Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se