Speltips: Grupp G: Goda möjligheter till gruppseger för de österrikiska mästarna!

Klagenfurt
Grupp G är näst på tur att avhandlas av de åtta grupperna i CHL:s gruppspel och i Grupp G har vi fyra olika mästarlag och däribland de danska mästarna Rungsted.
Klagenfurt vinnare Grupp G (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 2.10



Grupp G

Grupp G består av följande lag:

Siffran bakom snabel-a:t indikerar det odds som Unibet ger på respektive lag som vinnare av gruppen

  • KAC Klagenfurt @ 2.10
  • Rungsted Seier Capital @ 2.40
  • Rouen @ 6.50
  • HC Donbass @ 12.00

KAC Klagenfurt

I den centraleuropeiska ligan Ice Hockey League ingår lag från Österrike, Italien, Ungern, Tjeckien, Slovenien och Slovakien - och de regerande mästarna från denna centraleuropeiska mix hittar vi i staden Klagenfurt där KAC Klagenfurt huserar. Ett gäng starka säsonger bakom sig, med två raka guld i bagaget.

Inga stora truppmässiga förändringar från fjolårets guldlag, där det mest kännbara tappen är försvarsspelarna Blaz Gregorc och Michael Kernberger som lämnat för Black Wings respektive Graz99ers som båda två huserar i samma liga. Utöver att dessa två spelare har lämnat har även Alexander Cijan inte fått sitt kontrakt förlängt och David Fischer har lagt skridskorna på hyllan. Dessa två spelare spelade endast tjugoen respektive noll matcher i fjol.

Det har sannerligen inte hänt mycket truppmässigt för Klagenfurt efter guldet i våras. Här kan man verkligen snacka om kontinuitet, och när man har ett slagkraftigt lag, med flera spelare som placerade sig högt upp i poängligan. I CHL har man varit tre gånger tidigare, och samtliga tre gånger har slutat med en tredjeplats i gruppen för Klagenfurt. Nu har man en relativt lätt grupp och jag tycker, precis som spelbolagen, att Klagenfurt har goda möjligheter till avancemang från denna grupp.

Rungsted Seier Capital

Rungsted knep det danska guldet efter att ha besegrat Ålborg med 4-2 i finalserien. Rungsted, hemmahörandes i Hørsholm, vann dessutom grundserien med knapp marginal före just Ålborg och Esbjerg som utgjorde en överlägsen trio i den danska grundserien i fjol.

Efter guldet i danmark lade den svenska målvakten Christopher Nihlstorp plocken och stöten på hyllan för att bli målvaktstränare i moderklubben Malmö Redhawks. General Manager Morten Hagen har fått ge sig ut på målvaktsjakt och hittade i finska Ilves den före detta Rögle- och Södertäljemålvakten Ville Kolppanen. Inga imponerande siffror i den finska ligan de två senaste säsongerna och utlånad till andradivisionen, men möjligtvis kan den 28-årige finländaren få ett lyft hos de danska mästarna.

Utöver Kolppanen på målvaktssidan har man värvat försvarsspelarna Sebastian Bergholt från Ålborg och William Back från andradivisionslaget Hvidovre. Tre forwards har värvats in i form av Henrik Hetta från Västerås, Sebastian Sørensen från Rødovre och Daniel Madsen från Ålborg. Man har tappat sex utespelare efter guldet i fjol där det mest kännbara tappet är försvarsspelaren Shane Hanna, som med sina 44 poäng på 47 matcher gjorde flest poäng av samtliga försvarsspelare i hela den danska ligan. Den kanadensiska försvarsspelaren har lämnat för nykomlingen HC Pusteral i Ice Hockey League och det vittnar möjligtvis som styrkeförhållandena mellan den danska och centraleuropeiska ligan. I CHL har danskarna varit en gång tidigare, säsongen 19/20 då man slutade sist i en grupp där man ställdes mot Zug, Plzen och HPK. Bättre möjligheter till avancemang här då man bör kunna hålla två lag bakom sig.

Rouen

Från norra Frankrike kommer Dragons de Rouen som i fjol vann franskt guld och som vunnit det inhemska guldet sex av de tio senaste säsongerna. I CHL har man varit två gånger tidigare och säsongen 18/19 lyckades man kravla sig vidare till åttondelsfinal där man sedan blev utslagna av österrikiska Salzburg. Man är av bolagen satta som tredje bästa lag i denna grupp och jag får nog hålla med om den bedömningen. Hockeyn i Frankrike är inte på samma nivå som landets fotboll och handboll, och när det franska bidraget på den europeiska scenen dessutom tappat både sin bästa forward, Nicolas Deschamps, och bästa back, Maxim Lamarche, ser inte förutsättningarna direkt ljusare ut. Den kanadensiske svenskbekantingen Kelsey Tessier, med ett förflutet i Rögle, Karlskrona, Björklöven och Västerås, svarade för 49 poäng på lika många matcher hos Neuheim i den tyska andraligan i fjol och ska försöka ersätta den poängproducerande Deschamps som lämnat för seriekonkurrenten Grenoble.

Senast Rouen var med i CHL tog man sig vidare från gruppspelet då man hade de beskedliga tyskarna Nürnberg samt tjeckiska Mountfield i sin grupp. Nu har man inte direkt någon mardrömslottning framför sig, och möjligheterna att gå vidare är i min bok små men inte omöjliga.

HC Donbass

Som fjärde lag i Grupp G har vi ukrainska Donbass från Donetsk. Laget värderas av spelbolagen till ett av det lag med absolut minst chans att vinna hela CHL och står i 200 gånger pengarna att vinna hela turneringen. Man står också i hela tolv gånger pengarna att vinna denna grupp, där det inte finns några direkta storfräsare. Nja, de ukrainska mästarna ska inte ha mycket att hämta här. Lagets poängkung från i fjol, Andrei Sigaryov, har några KHL-säsonger i bagaget, och målvakten Andrei Makarov var i Nordamerika en sväng mellan 2013 och 2016 och samlade där på sig erfarenhet från AHL. I övrigt är det erfarenhet från rysk lågdivisionshockey eller spel i den ukrainska ligan som håller, ja, inte europeisk toppklass. Oddsen indikerar att ukrainarnas möjligheter till avancemang är väldigt små och jag är helt klart enig med dem och är relativt övertygad om att de placerar sig som trea eller fyra i denna grupp.

Slutsats och speltips

En grupp med fyra olika inhemska mästare men inget av dessa är något direkt storlag, utan det är lag som har relativt små chanser att ta sig långt i turneringen. Störst chans att både gå vidare och att gå långt i turneringen har österrikiska Klagenfurt som i fjol vann den centraleuropeiska Ice Hockey League där lag från Österrike, Italien, Ungern, Tjeckien, Slovenien och Slovakien ingår. Man har kunnat behålla alla de viktiga spelarna från i fjol och när de största konkurrenterna om gruppsegern, Rungsted och Rouen, tappat viktiga spelare på både målvakts-, back- och forwardsidan tycker jag att chanserna till österrikisk gruppseger är större än vad oddset på en bit över två gånger pengarna indikerar.

Mitt spel blir således:

  • Klagenfurt vinnare Grupp G till oddset 2.10 hos MrGreen





Klagenfurt vinnare Grupp G (Spelstopp 2021-08-26 17:00) @ 2.10



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.