Speltips: Den tyska stridsvagnen maler ner de finska mästarna hemma i Olympiahallen

Trevor Parkes
I Champions Hockey Leagues slutspel är vi inne i kvartsfinalfasen där det första halvan av dubbelmötena spelades förra veckan. Nu ska det avgöras vilka fyra lag som ska ta sig till semifinal, och jag tar sikte på mötet mellan München och Lukko där det är helt jämnt efter det första mötet som slutade 2-2.
München -1.5 (Spelstopp 2021-12-14 20:30) @ 2.52



Första kvartsfinalen mellan lagen uppe i Äijänsuo Arena i Rauma slutade oavgjort, 2-2, efter att finländarna gått ifrån till 2-0 i den andra perioden men där de röda tjurarna från Tyskland forcerade och hittade bdåde reducerings- och kvitteringspuck i den tredje perioden. Helt jämnt inför den andra halvan av detta dubbelmöte som under tisdagskvällen spelas nere i München.

Red Bull Munich - Lukko Rauma

Tisdag 19:30, Champions Hockey League

EHC RED BULL MÜNCHEN

Det tyska storlaget har jag gillat under hela hösten och i guiden inför slutspelet rekades München att vinna hela turneringen till 22 gånger pengarna. Man skickade ut schweiziska Fribourg relativt tydligt och i match nummer ett mot Lukko var man det bättre laget och har 2-2 inför mötet på hemmaplan. Jag tycker fortsatt att München har goda möjligheter att vinna dels dubbelmötet mot Lukko.

München har i min mening en av turneringens och Europas starkaste offensiver där den ledande kedjan med Ben Street, Trevor Parkes och Frederik Tiffels ständigt levererar och är i toppskiktet av såväl CHL:s som den tyska ligans poängliga. Efter det oavgjorda mötet under tisdagen har München förlorat båda sina matcher i den inhemska ligan då man fallit mot Bietigheim/Bissingen och Kölner Haie med 6-3 respektive 5-4. München sköt i dessa två matcher totalt 85 skott på mål vilket tyder på att det finns en rejäl tyngd i offensiven, medan det finns mer att önska av defensiven och målvaktsspelet. I den tyska ligan är man ett av de lagen som gör flest mål men har ett flertal lag som släpper in färre mål *

Räknat per match eftersom tabellen haltar och München spelat en handfull färre matcher än övriga lag *

LUKKO RAUMA

De finska mästarna från Rauma har haft en tuff höst och hittas i skrivande stund inte förrän på plats tolv i den finska ligatabellen, med ett par matcher till godo på övriga lag. Man har dragits med skador och sjukdomar under hösten och saknade ett flertal spelare i förra veckans möte, och gör så fortsatt även om det börjar ljusna lite för Virtanens manskap. Man tappade inför förra veckans möte även Kristian Pospisil till schweiziska Davos och i de två ligamatcherna som spelats i veckan har man fortsatt fått klara sig utan Sebastian Repo och Mikko Petman.

Av de två matcherna som spelats i den inhemska ligan i veckan, efter den första kvartsfinalen, har en vunnits och en förlorats. Man föll hemma mot Ässät med 4-1 och vann sedan borta mot KooKoo med 3-0.

Slutsats och speltips

2-2 inför det andra mötet och det är hemmalaget som kliver in med ett ganska tydligt favoritskap här med ett odds en bit under två gånger pengarna på att vinna detta efter fulltid. Inför det första mötet plockade jag på min Twitter spelet att München ska avancera till 1.95 och jag håller fortsatt det tyska laget som det klart bättre av dessa två. Expected goals i det första mötet slutade 3,77-2,03 i tyskarnas favör. Nu får Lukko tillbaka ett par av de spelare som saknades förra veckan, men med tanke på hur tunga München varit i offensiven i såväl CHL som i den tyska ligan tycker jag att man ska ha goda möjligheter till att nöta ned ett sargat och för säsongen svagt Lukko som kom undan med ett oavgjort resultat med andan i halsen förra veckan. Jag tar två spel till denna matchen:

Jag tar den tuffare linan, jämfört med FT, på München med tanke på att det ä troligt att vid hemmaledning kommer Lukko plocka målvakten relativt tidigt. jag tycker även överspelet är bra då vi kommer få se dels en tysk offensiv tung som en stridsvagn, och dels plockade målvakter om det är både ett- och tvåmålsunderläge och kanske till och med tre.






München -1.5 (Spelstopp 2021-12-14 20:30) @ 2.52



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt