Speltips: FC HAKA - AC Kajaani - Två lag med fin form på Tehtaan Kenttä

Fredagens bloggspel som var under 3.0 mål från Ykkönen matchen TPV – MyPa slutade i en snöplig förlust när TPV gjorde 3-1 på matchens sista spark. I det stora hela blev fredagen ändå en helt godkänd dag som slutade lite över +14 units. Under lördagen har vi en hel del med matcher som skall spelas här i Finland när det erbjuds matcher från Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen, Kolmonen, Damernas Ettan & U20-serien. Har valt att i dagens blogg ta fokus på en av dagens två matcher från Ykkönen.

FC HAKA

Vad kan man säga om FC HAKA och deras säsong såhär långt som ännu inte har blivit sagt? Laget är utan tvekan årets största positiva överraskning i Ykkönen och det behövs mer eller minder en total kollaps om man inte skall lyckas ta steget tillbaka till Veikkausliiga, serien som man åkte ur efter säsongen 2012.

HAKA leder för tillfället årets Ykkönen med 7 poängs marginal till TPS som har spelat 1 match mera. Från sina 16 spelade matcher har HAKA i år saldot 14 vinster, 2 oavgjorda och 0 förluster med målskillnaden 43-12. Hemma på legendariska Tehtaan kenttä har man såhär långt i år varit oslagbara när man vunnit alla sina 8 hemmamatcher och har målskillnaden 27-7. För tillfället är man i en 8 matcher lång vinstsvit i serien om man räknar med både hemma och bortamatcherna.

Vad är det som har gjort FC HAKA så starka i år? Laget har inte direkt någon storstjärna utan huvudtränaren Teemu Tainio har fått truppen att spela ihop som ett lag och presterar till max i varje match. Flera av spelarna går mot sitt livs säsong i år, bland annat anfallaren Salomo Ojala som för tillfället leder skytteligan i Ykkönen med 13 mål. Utöver det så har FC HAKA i år haft rätt så bra tur med skador på sina nyckelspelare, bortsett från Jean Nganbe Nganbe som tyvärr skadade sig i början av säsongen och är borta året ut.

AC Kajaani

AC Kajaani är inne på sin andra säsong i Ykkönen. Säsongen 2018 var man det sista laget som klarade sig kvar i serien, med 5 poängs marginal till JJK som fick ta steget ner. Inför årets säsong fick man en ny huvudtränare i Ari Koski. Årets säsong började dock inte på bästa tänkbara sätt när man från dom 6 första matcherna förlorade 5 och vann 1 under Koskis ledning och den 31 maj fick han stiga åt sidan och in kom istället Mika Lumijärvi, som tränade laget säsongen 2018.

AC Kajaani ligger för tillfället på en 7:e plats i tabellen, med 7 poängs marginal tillgodo på MyPa som för tillfället är laget på nedflyttningsplats. Från sina 16 spelade matcher har man 4 vinster, 5 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 19-20. På bortaplan har man från 8 matcher 3 vinster, 3 oavgjorda och 2 förluser med målskillnaden 11-8.

Efter att Mika Lumijärvi tog över laget hade AC Kajaani inledningsvis fortsatt svårt att vinna sina matcher när man från dom 7 första matcherna under Lumijärvis ledning spelade 5 oavgjorda och förlorade 2. Nu i dom senaste matcherna ser man dock ut att ha hittat en fin form när man kommer till dagens match med 3 raka vinster, varav 2 stycken är 2 2-0 vinster på bortaplan mot Ekenäs IF & KTP.

AC Kajaani har genom åren blivit känt som en främlingslegion när majoriteten av spelarna som man har kommer från andra länder än Finland. Man har i år fortsatt med samma trogna taktik när det t.ex. idag finns 8 utländska spelare med i öppningselvan.

Speltips och analys

FC HAKA är som jag redan nämnt årets lag såhär långt i Ykkönen och för tillfället ser det inte ut att finnas något lag som kan stoppa dem. Vinner man idag mot AC Kajaani har man i år vunnit mot alla lagen i årets serie. Lagen möttes under våren i Kajaani i en match som slutade 0-0. HAKAs form behöver man inte säga så värst mycket om när man efter matchen i Kajaani har vunnit 8 raka matcher. AC Kajaani har i sin tur visat upp under Lumimäksi ledning en klart godkänd form också när man nu vunnit sina 3 senaste matcher, dock mot klart svagare motstånd än vad FC HAKA är. I dessa tre vinstmatcher har man också visat upp en fin defensiv när man hållit nollan i alla matcherna. Inför dagens match säger Lumijärvi att om man orkar spela ett kompakt försvarsspel så kommer man att få sina egna chanser till att göra mål i matchen. Även om FC HAKA skall vara klara favoriter i dagens matcher så tycker jag att AH-linan har blivit lite för hög här och mitt spel kommer att vara AC Kajaani +2.0 AH till oddset 1.68 med 3/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns hos bet365 till oddset 1.675. Utöver det så kommer jag att köra ett ”blunda och hoppas på det bästa spel” och ta AC Kajaani DNB till oddset 9.00 med 1/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt