Speltips: GIF Sundsvall vs BK Häcken - Kan BK Häcken fortsätta på det vinnande spåret?

BKH 7/20

Det blev halvvinst på bloggens senaste inlägg. Hammarbys avgörande 3-2 mål i den 92a matchminuten gjorde att det inte blev total flopp. Dessförinnan hade Bajen haft ledningen 2 gånger om men slarvat i försvarsspelet och släppt in GIF Sundsvall i matchen igen. Nu kommer BK Häcken till NP3 Arena i jakt på ytterligare 3 poäng. Kan GIF Sundsvall studsa tillbaka efter en klart godkänd insats eller ska BK Häcken fortsätta att klättra i tabellen?

GIF Sundsvall

Det är nu bekräftat, William Eskelinen är såld. Det var ytterligare en faktor till att GIF Sundsvall inte fick med sig några poäng i senaste matchen mot Hammarby. Ersättaren i Lloyd Saxton höll inte hög klass utan fick se sig passerad av 3 bollar i sin målbur. Det kunde ha varit ett antal mål till om Muamer Tankovic varit något kyligare i offensivt straffområde. Nu ska man försöka att ta sig an en av Allsvenskans skickligaste offensiv med spelare som Alexander Jeremejeff, Daleho Irandust och co. Noterbart är att spelare som Ciercoles och Moros Gracia inför matchen mot BK Häcken står på 5 gula kort. Ett gult kort i dagens match skulle alltså innebära avstängning mot bottenkollegan Falkenbergs FF. Det är något som jag tror att huvudtränare Joel Cedergren informerar sina spelare. Kan man hitta motivation nog att störa BK Häcken?

GIF Sundsvalls 5 senaste matcher:

  • GIF Sundsvall - Hammarby IF 2-3
  • IFK Göteborg - GIF Sundsvall 2-1
  • GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna 0-0
  • Östersunds FK - GIF Sundsvall 1-1
  • Malmö FF - GIF Sundsvall 2-1

Man ställde upp på följande sätt senast mot Bajen: Saxton; Moros Gracia, Björkander, Blomqvist; Tamimi, Batanero, Ciercoles, Konate; Sema, Wilson, Eriksson.

BK Häcken

Andreas Alm har lyckats utveckla ytterligare en dimension i sitt spel med BK Häcken, något han inte lyckades med i AIK. Nämligen att vinna övertygande i fotbollsmatcher som man på förhand är storfavoriter till att vinna. Man har en spelidé och trygghet i truppen som gör att man har möjligheten att vinna varje fotbollsmatch man kliver in i. Offensivt finns det mycket kvalité i Alexander Jeremejeff, pånyttfödde Nasiru Mohammed, Ahmed Yasin och Daleho Irandust. Till matchen mot GIF Sundsvall så saknas Paulinho på grund av sjukdom, ett avbräck såklart men Paulinho har inte varit så bidragande denna säsong. Man har i veckan även brutit kontraktet med Mervan Celik som inte fått chansen i Allsvenskan. Vart hamnar han?

BK Häckens 5 senaste matcher:

  • BK Häcken - Örebro SK 3-0
  • IFK Norrköping - BK Häcken 2-1
  • BK Häcken - Hammarby IF 2-0
  • Elfsborgs IF - BK Häcken 0-0
  • BK Häcken - AFC Eskilstuna 3-0

Följande spelare är tillgängliga för spel: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg, Ali Youssef och Kwame Kizito.

Analys och speltips

Det börjar bli bråttom nu, GIF Sundsvall. Falkenberg har tagit 4 poäng på sina 3 senaste matcher medans AFC Eskilstuna tagit imponerande 5 poäng på sina 3 senaste matcher. Det blir ett minst sagt intressant möte på Falcon Alkoholfri Arena nästa omgång när Falkenberg och Giffarna möts. Är det så att Joel Cedergren och co har den matchen i bakhuvudet när man kliver in på NP3 Arena ikväll? Som jag var inne på tidigare så har viktiga spelare i startelvan ett antal gula kort som vid eventuella varningar idag skulle innebära avstängning i nästa match. Jag tror vi får se ett något försiktigare GIF Sundsvall ikväll jämfört med matchen senast mot Hammarby där man klev på fysiskt i närkamperna.

För BK Häckens del så handlar det om att försöka göra processen så kort som möjligt. I veckan väntar nämligen holländska storlaget AZ Alkmaar i kvalet till Europa League. Med Paulinho borta pga sjukdom och ett brutet kontrakt med Mervan Celik så innebär det att man förmodligen kommer starta med fronttrion Yasin, Jeremejeff och Mohammed. Jag tror att BK Häcken kommer att gå hårt offensivt redan i den första halvleken för att försöka döda matchen och på så sätt rotera i startelvan. Det gör att man i slutet av matchen kan riskera att tappa tempo och intensitet vilket kan gynna GIF Sundsvall. Jag tror dock att man hittar in med ett par bollar bakom Lloyd Saxton i Giffarnas mål. Jag väljer därför att spela:

BK Häcken över 1,5 mål i matchen till oddset 1,80 hos bet365 med 3 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.