Speltips: Kalmar FF vs AIK - Gnaget favoriter på Guldfågeln Arena

Aik 7/6

Omgång nummer 14 i Allsvenskan sparkas igång under helgen med Kalmar FF mot AIK på Guldfågeln Arena och IK Sirius mot Östersunds FK i Uppsala. Efter Djurgårdens 2-0 vinst hemma mot Kalmar FF och Malmö FFs poängtapp borta mot AIK så har vi en toppstrid som kan bli mycket intressant. Noterbart är också att Helsingborg fick en kanonstart med sin nygamla huvudtränare Henrik Larsson samtidigt som Falkenberg vann en fotbollsmatch igen. Detta gör att vi även får en bottenstrid som kan och är mycket intressant. Vi tar en titt på en match som berör såväl toppen som botten av tabellen, nämligen mötet mellan Kalmar FF och AIK.

Kalmar FF

Lukas Hägg Johansson var sånär att stjäla poäng av Djurgården men han orkade tillslut inte stå emot. Ja, det var så det såg ut. Målvakten stod stundtals på huvudet i matchen och var värd att få hålla nollan. Magnus Pehrson kan inte, trots att man höll nollan så länge, vara nöjd med lagets insats mot DIF. Men, det finns såklart vissa positiva bitar att ta med sig. Duon Maxwell och Romarinho var stundtals riktigt bra och hotade Djurgårdens backlinje och mittfält flertalet gånger. Kan “MP” och hans spelare vinna hemma på Guldfågeln Arena igen?

Kalmar FFs 5 senaste matcher:

  • Djurgårdens IF - Kalmar FF 2-0
  • Falkenbergs FF - Kalmar FF 0-0
  • Kalmar FF - IF Elfsborg 1-1
  • Malmö FF - Kalmar FF 1-0
  • BK Häcken - Kalmar FF 1-0

Följande spelare är uttagna till matchen mot AIK: Alexander Ahl-Holmström, Viktor Agardius, Chima Akas, Fidan Aliti, Papa Diouf, Rasmus Elm, Viktor Elm, Nils Fröling, Herman Hallberg, Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Henrik Löfkvist, Isak Magnusson, Maxwell, Viktor Noring, Emin Nouri, Rafinha, Romarinho och Måns Söderqvist.

Saknas i truppen gör Gbenga Aroyoko, Filip Sachpekidis och Johan Stenmark.

AIK

Förlusten hemma mot IFK Norrköping i omstarten för AIKs del följdes upp av ett poängtapp hemma mot Malmö FF efter 0-0 på Friends Arena. Rikard Norling behöver inte vara alltför orolig, men visst höjer man på ögonbrynen efter att ha blivit nollade två gånger om på hemmaplan. Jack Lahne och Magnar Ödegaard har lämnat laget samtidigt som nya spelare ryktas vara på väg in. Kan Tarik Elyounoussi, Henok Goitom och Sebastian Larsson lukra upp defensivt starka Kalmar FF? Intressant blir det iallafall att se om Chinedu Obasi får chansen igen eller om unge talangen Bilal Hussein får starta igen.

AIKs 5 senaste matcher:

  • AIK - Malmö FF 0-0
  • AIK - IFK Norrköping 0-2
  • AIK - Hammarby IF 2-0
  • GIF Sundsvall - AIK 1-1
  • AIK - Falkenbergs FF 2-0

Analys och speltips

Vart ska säsongen 2019 landa för dessa två klassiska klubbar? Kalmar har de senaste säsongerna huserat lägre ner i tabellen, men man har potential att vara högre upp. Man har haft en ombyggnad de senaste åren där man successivt bytt ut äldre förmågor mot yngre. Men, det är tydligt att man inte är klara med den processen. Magnus Pehrsson har inte gjort bort sig såhär långt, men att bara ha vunnit 2 matcher den här säsongen är inte imponerande. Det gör att man ökar risken för att hamna i en nedflyttningsstrid, då kan vad som helst ske.

Det här är en på förhand historiskt och i nuläget svår bortamatch för AIK. Kan man studsa tillbaka till den fina formen man hade innan uppehållet? Att man har att göra i toppen av tabellen ses som självklart, men då gäller det att de offensiva pjäserna kliver fram. Henok Goitom och Sebastian Larsson är skickliga mot lag som spelar med en backlinje som faller djupt på egen planhalva, det har vi sett i matcher som mot till exempel Helsingborg. Jag tror vi får se en liknande matchbild under lördagen. AIK kommer att föra spelet medans Kalmar kommer försöka ställa om med Rasmus Elm i en offensiv roll som ska fördela bollar på de snabba offensiva spelarna. Jag tror att med en sådan matchbild och att AIK får tillbaka Anton Saletros och Panajotis Dimitriadis i truppen gör att man har stor chans att ta 3 poäng i Kalmar. Men, jag väljer att gardera mig. Därför spelar jag:

AIK +0 Asian Handicap till oddset 1,78 med 3 units hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.