Speltips: TPS - TPV - Två defensivt starka lag emot varandra

Fotboll 21/9

Onsdagens bloggspel slutade i en halv vinst när IFK klubbarna HIFK & IFK Mariehamn delade broderligt på poängen i onsdagens enda Veikkausliiga match med slutresultatet 1-1. Tack vare det så har vi nu gått 15 bloggspel i rad utan förlust. Idag torsdags spelas det en del matcher här i Finland med bland annat en match från den näst högsta serien Ykkönen, som jag tänkte skriva några ord om.

TPS

TPS som ännu säsongen 2018 spelade i Veikkausliiga får hämta ny fart från årets Ykkönen efter att man förra säsongen blev utslagna i kvalet av KPV. TPS gick ut i ett tidigt skede och sa att man vill tillbaka till Veikkausliiga så fort som bara möjligt och i förhandssnacket har laget tillsammans med AC Oulu som dom två största favoriterna att vinna årets serie.

Efter degraderingen från Veikkausliiga genomgick TPS trupp en hel del med förändringar när man bland annat fick en ny tränare i Tommi Pikkareinen. På spelfronten hände också en hel del med 13 spelare in och 13 spelare ut, varav 3 lovande juniorer till Pallo-Iirot som spelare en division lägre ner. Även om truppen som man har till sitt förfogande har genomgått en hel del med förändringar så har man ändå kvar bra med rutin i laget, när flertalet av förra säsongernas nyckelspelare valde att ännu fortsätta i truppen.

TPS har i årets Ykkönen hunnit med att spela två matcher. Man inledde sin säsong med en 1-0 vinst borta mot serienykomlingen MyPa och i den andra matchen fick man nöja sig med ett 1-1 resultat borta mot Ekenäs IF, i den matchen fick man mittbacken Rasmus Holma utvisad i den 15 minuten vilket betyder att han saknas från dagens match. En annan spelare som saknas idag är ordinarie målvakten Miikka Mujunen som i morse insjuknade i spysjuka. Mujunen ersätts idag i målet av Anton Lepola som har erfarenhet från Veikkausliiga med IFK Mariehamn. I det stora hela inleder TPS dagens match med en rätt så ordinarie trupp när följande spelare får förtroendet.

TPV

TPV som kommer från Tammerfors är liksom TPS nykomlingar i årets serie, efter att man förra säsongen vunnit över GBK i kvalet till Ykkönen. Laget har valt efter avancemanget att ge majoriteten av spelarna som var med och lyfte upp dem fortsatt förtroende en division högre upp. Jämför vi TPV:s trupp från förra säsongen så har den inte genomgått alltför stora förändringar när man har fått in 5 nya spelare medan 4 spelare lämnat från truppen som man hade i Kakkonen.

TPV har liksom TPS hunnit med att spela två matcher i årets serire. Man inledde med att åka på en 1-0 förlust borta mot lokalkonkurrenten FC HAKA. I den förra matchen spelade man 0-0 hemma mot MuSa som är liksom TPV nykomlingar i årets serie. Det som har varit kännetecknande för TPV i årets två första seriematcher och även under försäsongen är att man har haft stor fokus på det defensiva arbetet och försvarar bra som lag. Offensivt har laget enligt mig en del med brister när man inte i mitt tycke har någon utpräglad målskytt som kan avgöra dom jämna matcherna när det behövs som mest.

Till dagens match mot TPS har TPV inte några större skadebekymmer och kan ställa upp med en rätt så ordinarie trupp.

Speltips och analys.

Spelbolagen håller TPS som rätt så klara favoriter i dagens match, när en hemmavinst ger ca. 1.30 i odds. Kollar vi på AH linorna så ligger den för tillfället på -1.5 AH med ca. 1.90 i odds. Håller med om att TPS skall vara rätt så klara favoriter i dagens match. Har dock svårt såhär på förhand att se att vi ändå skulle få en alltför målrik tillställning i dagens match. Båda lagens spel går rätt så långt ut på att spela ett defensivt bra spel. TPV lär överlåta bollinnehavet åt TPS i dagens match medan man själv försöker parkera bussen och sikta in sig på kontringar. Enligt mig ligger det bästa värdet i dagens match i över under linan. Förväntar mig som sagt att TPS skall vinna idag, men har svårt att se att dom gör alltför många mål. TPV i sin tur tror jag kommer att få svårt att göra något mål överhuvudtaget idag. Troligaste slutresultatet enligt mig är 1-0 eller 2-0 till TPS och väljer därför att spela under 3.0 mål till oddset 1.85 med 3/5 u hos bet365.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.