Perspolis poängtapp under onsdagen spetsar till ligan ytterligare och lagen bakom måste gå för vinst ännu mer än vad man skulle gjort innan detta. Tractorsazi spelar på fredag och Esteghlal spelade också under onsdagen och vann sin match.

Idag torsdag är det Sepahans tur att gå för poängen i en förhållandevis svår match emot Ali Daies Saipa.

Saipa – Sepahan:

Ali Daie förfogar över ett gäng unga spelare och laget är väldigt mycket upp och ner i sina prestationer men ändå ett stabilt mittengäng som kanske hade räknat med att ligga något snäpp högre upp. SaiPa kommer från en psykisk påfrestande match emot Perspolis där man trots allt lyckades göra två framåt men släppte samtidigt in tre och var egentligen aldrig nära poäng. Laget har förmåga att tända till emot storlagen och de ngåot större matcherna, framförallt gäller detta när man möter Perspolis och Esteghlal.

Sepahan började säsongen på ett strålande sätt men senaste tiden har man fallit i gamla synder. Nämligen att bränna målchans efter målchans efter målchans. Man har varit alldeles för ineffektiva och till och med missat två straffar i viktiga lägen av matcher som i slutändan kostat laget segern. Senast mötte man Esteghlal i en gastkramande match där gästerna från Tehran avgjorde i matchens 98e(!) minut. Mycket jämn match där båda lagen gick för seger men som Esteghlal var bättre laget ju längre matchen fortskred.

Tabellen:

Saipa befinner sig mitt i tabellen och kommer varken upp eller ner. Man blandar och ger, precis som ett mittenlag gör normalt sett. Efter omgångens inledande matcher är Sepahan åtta poäng bakom serieledande Perspolis och tre bakom tvåan Esteghlal med en match till godo. Sepahan har även Tractorsazi före sig med två poäng men där har lagen lika många matcher spelade.

Sepahans chanser till titlen är väldigt små men finns ändå där. Lagets primära mål i nuläget är att hamna topp tre så man säkrar en plats i nästa års AFC-CL. Oavsett titel eller AFC är det tre poäng som gäller för att vara med i någon av racen.

Tabellen finner ni HÄR

Speltips:

Vi kan utgå från att Sepahan kommer att pressa för allt vad man orkar och kan. Trots att man under senaste tiden missat en hel del målchanser så kommer det att lossna för laget för eller senare och det är även snart dags för skyttekungen Kiroos att börja leverera igen. Saipas ynglingar är inget dåligt gäng och man har potential i sig till att göra mål, om inte annat bevisade man det senast emot Perspolis. Sepahan är mer moitverade laget och har spelare som kan avgöra matcher trots alla missade målchanser . Man är även motiverad till tänderna med att ta med sig hem samtliga poäng. När det gäller publikstöd så kommer majoriteten att vara fans till Sepahan eftersom Saipa mer eller mindre saknar egna supportrar!

Jag väljer att spela Sepahan vinna matchen men den som vill kan ta lägre lina(-0,25 eller DNB).

**Spel i matchen: Sepahan @ 2,50 hos bet365

Odds för matchern hittar ni HÄR

Naft Masjed Soleiman – Esteghlal Khuzestan:

Dagens andra spel hämtar vi från ett bottenmöte och derby. Två lag med uselt form. Ett helt ok hemmalag och seriens sämsta lag. Ett lag som befinner endast en poäng ovanför nedflyttningsplats och ett lag som mer eller mindre tagit hissen ner till Azadegan League. Naft Masjed Soleiman sparkade sin tränare efter senaste matchen och fyra förluster på fem senaste matcherna. Laget är som ni förstått inget vidare men hemma spelar man ändå helt ok och tar sina poäng.

Formen hos lagen kan ni se HÄR

Esteghlal Khuzestan kommer från sin femte raka förlust. Har skrivit det tidigare men tål att upprepas: Laget har enbart orutinerade yngre spelare kryddad med några avdankade. Truppen som man förfogar över är inte stor men framförallt är man inte tränade för att orka spela fotboll i 90 minuter. Som grädden på moset åkte man även på två röda kort senast och det var två av de ”bättre” spelarna. Liten och dålig trupp har alltså blivit mindre och ännu sämre trupp till dagens match.

Speltips:

Normalt ska man aldrig lita på ett bottenlag i iranska ligan men den här matchen är annorlunda där alla faktorer talar för att Naft Masjed Soleiman kommer att ta hem segern. Esteghlal Khuzestan är helt enkelt för dåliga för att störa något lag i ligan oavsett dess placering. Jag väljer vinst för Naft Masjed Soleiman men den som vill ha högre odds kan ta tuffare linan -0,75.

Spel i matchen: Naft Masjed Soleiman -0,5 hos Unibet (spelbar ner till 1,55)

Odds för matchen hittar ni HÄR

Alla rekar

Foolad Mobarakeh Sepahan SC

SaiPa FC - Foolad Mobarakeh Sepahan SC

bet365 2.50
5.00 u
  • 7.50 u
    Resultat

Naft Masjed Soleyman FC -0.50

Naft Masjed Soleyman FC - Esteghlal Khuzestan FC

Unibet 1.70
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av