Vi går in i slutfasen av Persian Gulf League och spännande värre är det i toppen av tabellen där flera lag fortfarande har hoppet om titeln vid men Perspolis som är i förarsätet med fem poängs marginal ner till Tractorsazi och andraplatsen.

Under onsdagen är det tänkt att på tredjeplats och titeljagande Esteghlal ska ta tre poäng hemma för att minska gapet och sätta lite press på sina rivaler Perspolis. Tre poäng är av vikt även för AFC-CL platser och som ni märker står mycket på spel för de blåa från huvudstaden.

Esteghlal – Machinesazi:

En match där mycket står på spel för hemmalaget både i form titel men även AFC-CL jakt till kommande säsong. Laget kommer till spel efter två imponerande och självförtroendegivande segrar. Först slog man hypeade och urstarka Al Hilal i #AFCCL2019 efter en hård batalj för att sedan följa upp det med en seger borta emot Sepahan där man avgjorde i 98e minuten och matchens sista spark. Matcherna innan det har man spelat bra fotboll men inte riktigt fått den utdelning som man förtjänat.

Machinesazi är Tabriz andra lag och man har starka band till Tractorsazi som är hack i häl på ledande Perspolis och som befinner sig endast två poäng före dagens motståndare Esteghlal. Machinesazi som klubb har anrik historia men klubben tappade mesta för några år sedan tills Tractorsazis ägare via bulvaner köpte loss klubben och ersatte Gostaresh Foolad med i PGL. Detta för att komma runt ägarskap och dubbla klubbar.

Jag är övertygad om att spelarna i Machinesazi har utlovats stora bonusar ifall man tar poäng emot Esteghlal. På lagets instagram kan man se följande post som säger: "Fem finalmatcher kvar att spela, vi kan avgöra guldstriden så den hamnar hos rätt klubb." Detta syftar på att man har kvar att möta, Esteghlal(3a), Perspolis(1a), Sepahan(4a) och Saipa(7a). Med andra ord poäng i ett par av dessa och broderklubben Tractorsazi släpps in i guldstriden ännu mer.

Tabellen & formen:

Esteghlal har jag nämnt ovan. Laget kommer till spel med bra självförtroende trots derbyförlusten för någon vecka sedan. I samma veva tappade man även poäng emot Saipa och just dessa två matcher kan varit det som grusar Esteghlals titledrömmar. Gemensamt för dessa två matcher har varit att coach Schäfer använt nigerianen Mensha som toppforward och portugisen Esmail som ytter och det slog inte alls väl ut på något sätt. Efter det återgick Schäfer till att använda Esmail på topp medan Mensha fått starta på bänken och helt plötsligt har laget börjat skapa lägen och även vinna igen. Bakom forwarden har sydafrikanen Patosi varit enorm nyttig både under spel men även med sina fasta där laget lyckats göra flera mål. Att truppen mer eller mindre är skadefri har också bidragit till vinsterna och nu finns det 16-17 bra spelare att tillgå, för att inte tala om grymt starka bänk som man har för tillfället där spelare som Tabrizi, Mensha och Sohrabian bla sitter och kan slängas in.

Machinesazi är laget som jag skrivit ner flera gånger och tänker fortsätta göra så. Lagets enda mål i matcherna är inte förlora matchen. Det finns en hel del tråkiga lag i Iran och Machinesazi på bortaplan är ett av dessa. Eller vad sägs om hela 15 oavgjorda på 25 matcher och målskillnaden 17-20? Blääääääää…………..På sina fem sista matcher möter laget fem av sju(Tractorsazi och foolad övriga två) högst placerade lag och nu förstår hur usla man är när man nästan enbart mött bottelag eller lag från nedre halvan utan att vara i närheten av att vinna matcher.

Tabellen hitta ni HÄR

Speltips:

Esteghlal har inget annat mål än att göra mål och vinna matchen. Vi kommer att få se konstant tryck emot Machinesazis brasilianske målvakt och det är snarare när än om man gör mål(en). Ett litet problem som man haft under vissa matcher är att man inte tillvaratar sin lägen men med så många offensiva pjäser och styrkan i fasta situationer kommer man att lösa detta utan större problem. Machinesazi på bortaplan är helt enkelt för dåliga för att få med sig någon poäng hem till Tabriz och sin ägare.

Spel i matchen: Esteghlal -1,25 @ 2,14 hos Unibet

Odds för matchen hittar ni HÄR

Alla rekar

Esteghlal FC -1.25

Esteghlal FC - Machine Sazi Tabriz

Unibet 2.14
5.00 u
  • -2.50 u
    Resultat

Ett inlägg av