Speltips: Perspolis - Esteghlal: Stora derbyt i Persien!

Iran 3/29

Äntligen är det dags för stora derbyt i Iran och kanske en av absolut största matcherna i världen. En match som får hela landet att stå still och som delar befolkningen i två delar. Två av Asiens största klubbar drabbar samman i en match som utöver äran och derbyvinst även har direkt betydelse för ligaguldet och dess utgång.

För ca ett år sedan skrev jag på twitter lite om derbyt och andra saker kring matchen. Tråden kan läsas i länken nedan och förhoppningsvis ger lite bättre inblick kring matchen:

Perspolis – Esteghlal:

Den 89e derbymatchen mellan dessa två giganter spelas i vanlig ordning på nationalarenan Azadi och vi kan räkna med fullsatta läktare flera timmar innan avspark. När det kommer till derbyt brukar det alltid vara så att laget som ligger ”sämst” till i ligan utan att ha något att spela för även brukar vara det mest hungriga laget. En vinst i matchen brukar innebära kompensation för utebliven ligaguld och arbetsro för klubbledningen. Just ligaguld är något som båda klubbarna alltid har som målsättning och allt annat ses som form av misslyckande.

Under vissa perioder och oftast på grund av politiska spel och påtryckningar har derbyt slutat med oavgjort resultat. Man vet att vinst för något av lagen och det hela kan urarta på alla möjliga sätt, till och med så att landets inrikespolitik kan skakas om. Inget som somliga politiker riskerar så att säga.

De mest sevärda matcherna har varit matcher där båda lagen är direkt inblandade i guldstriden och så kallade sex-poängs matcher. Matcher där vinnaren går för guld medan förlorande laget blir mer eller mindre avhängda från guldet. Matchen på lördag är någon form av mellanting och risk för att det blir avvaktande spel då lagen vill varken förlora derbyt eller tappa mark till övriga topplag.

Perspolis:

Laget gick till uppehåll som vintermästare och man var nöjda med prestationen eftersom tunna truppen man hade presterade över förväntan. Under uppehållet köpte man ett par spelare och alla räknade med att laget skulle lyfta ytterligare. Effekten har dock uteblivit än så länge och man har haft en svag inledning på 2019. Enda segrarna har kommit emot bottenlagen och ett formsvagt Padideh. Samtidigt har man tappat poäng emot lag som Nassaji och Naft och normalt krävs det segrar i dessa matcher för att gå hela vägen i ligan. Utöver ligan har man startat AFC-CL ganska svagt också och frågan är ifall man ens lyckas ta sig vidare från gruppen som får betecknas som den tuffaste i turneringen.

Esteghlal:

Laget började ligan på ett uselt sätt och var långt från toppen väldigt länge. Man släppte sina utländska spelare(svensk bekantingen Gero och tysken Neumaer) och köpte in tre nya samt ett par duktiga iranska spelare. Efter det har man gått tåget med en enda plump under 2019 och det var bortamatchen emot urstarka TractorSazi. Inget som man behöver skämmas över. Årets AFC-CL har gått något tyngre där man tappade poäng hemma emot Ain på ett slarvigt sätt och förlorade borta emot Duhail på ett oturligt sätt. Hoppet om avancemang finns kvar men det kan bli tufft.

Tabellen hittar ni HÄR

Matchen:

Perspolis är för närvarande fortsatt etta i tabellen med Esteghlal endast två poäng bakom på andra platsen. Vinst för de röda och Esteghlal är troligtvis borta från guldet. Vinst för de blåa och vi kommer att ha hela fyra lag som slåss om guldet. Ett oavgjort resultat skulle betyda att båda lagen har kvar chansen till guld samt att man inte förlorar i derbyt. Jag tror att båda klubbarna i dagsläget räknar bort AFC-CL och lägger mesta av sin kraft på just ligan och fokus på att vara med och slåss om guldet och kanske tom vinna titeln samt att hamna före rivalerna. Detta kan visa sig bli en av matcherna där ingen vill förlora utan kan vara nöjda med ett oavgjort resultat. ” Vi vann inte guldet men vi förlorade heller inte någon av årets derbyn” mentalitet kan-tyvärr- sätta sin prägel på matchen.

Jag tror det tvärtom att det blir sevärd match där Esteghlal gasar på från avspark med sina offensiva pjäser. Mensha som fick lämna Perspolis vid årsskiftet vill utan tvekan visa upp sig från sin bästa. Perspolis vill också visa upp sig från sin bästa sida efter knackiga starten på 2019.

Spltips:

Bolagen har Perspolis som favoriter och det med all rätta sett till senste säsongerna prestation i ligan. Det som fångar mitt intresse är att Perspolis är alldeles för stora favorit sett till oddsen och detta är något som vi ska utnyttja till vår fördel. Jag anser även att Esteghlal är det bättre laget i dagsläget med framförallt sitt offensiva spel.

Speltips: Esteghlal DNB @ 2,20 hos bet365

Odds för matchen hittar ni HÄR

Duhail – Al Sadd:

Lite kort om lördagens andra stora match som spelas i Qatar och #QNBStarsleague. Även här möts ettan och tvåan i tabellen och landets två största klubbar. Xavis Al Sadd sitter i förarsätet och kan spela med mindre press än fjolårsmästarna Duhail som MÅSTE ha alla poängen från matchen. Man ligger nämligen på andra plats och fyra poäng bakom sina motståndare med endast tre matcher kvar att spela.

Tabellen hittar ni HÄR

Det kryllar av offensiva pjäser i båda lagen och vi kommer att få bevittna en match där anfallen duggar tät och förhoppningsvis även målen. Räkna med målrik tillställning mellan två guldjagande lag! Här blir det att åka av och vi bjuds på relativ högt odds i tilltänkta spelet som följer:

Speltips: Duhail - Al Sadd Över 3 @ 2,17 hos Unibet

Odds för matchen hittar ni HÄR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.