Speltips: Speltips: TractorSazi - Esteghlal: Ge oss mål!

IranAbbe 2/10

Äntligen fredag och vi har att se fram emot ett gäng sk lunchmatcher från Mellanöstern. Ligorna matchar flitigt för tillfället då man måste ta igen över en månad långa uppehållet pga #AsianCup2019 och #ACL2019 som redan börjat med playoff matcherna. Häktiskt värre för en del så att säga!

Min personliga ”bettingform” har varit helt ok senaste veckorna med ett topp 5 placeringar hos 1x2.se heta lista som kommer ut varje måndag! Ingen dålig bedrift med tanke på vilka duktiga rekare som huserar på siten. Det grämer mig dock att inte ha hamnat högst upp ännu men det kommer tids nog.

Fredagens hetaste möte:

Fredagens absolut hetaste match spelas i iranska PGL(Persian Gulf League) och den är mellan TractorSazi och Esteghlal. En match som går under benämningen ”det kommer bli krig”. Hårdsatsande Tractor har är väldigt upp och ner i sina prestationer och kan både blandar och ger. Esteghlal däremot började säsongen uselt men har spelat upp sig och med ett par nyförvärv och man hoppas på att kunna klättra ytterligare.

Båda lagen är egentligen i behov av tre poäng för att inte tappa för mycket till Perspolis och Sepahan uppe i toppen(räknar inte med att Padideh håller hela vägen). Matchen spelas i Tabriz och Yedagar-e-Emam stadium. Stämningen kommer att bli både magisk men även något läskigt då Tractors fans lär göra livet surt för motståndarna, både på plan och bortasektionen.

Detta är bla vad som väntar Esteghlal idag:

Vi kommer att få en mer öppen match än normalt när det kommer till iranska ligan. Båda lagen kommer att skapa en hel del lägen med potential till mål. Tractor har dessutom flera duktiga spelare(Dejagha, Haj Safi mfl) som kan tillvara ta alla möjliga fasta situationer. Esteghlal har också bevisat man är på gång efter bla en övertygande 4-0 seger senast och som även hade rekats ut.

Totals ca 20.000 fans från Tabriz på lagets senaste besök i Tehran:

Enligt mig är bolagen fel ute i oddssättningen. Man har förlitat sig för mycket på ligans målsnålhet och att matcherna oftast slutar med få mål. Den här matchen är dock annorlunda där mycket mer än topplatser står på spel. Det är även ett möte mellan lag från Tabriz och Tehran. Två städer där befolkningen inte direkt är förtjusta i varandra. Vi har även en match med många offensiva pjäser i respektive lag och två lag som mer än gärna tar med sig alla poängen hem. Inget av lagen har helt enkelt råd med förlust samtidigt som inget lag har heller råd med att inte vinna idag!

Nu när jag skruvat upp (mål)förväntningarna i matchen lär väl matchen sluta 0-0………..

Speltips i matchen:

TractorSazi – Esteghlal : Över 2 @ 2,10 hos Unibet

Odds för matchen hittar ni HÄR

Dagens andra match hämtar vi från utkanterna av Tehran där Paykan tar emot ett annat storlag, nämligen Sepahan. De gula från Esfehan har börjat säsongen på ett strålande sätt och allt annat än ligaguldet skulle faktiskt vara som ett misslyckande för klubben. Man har ett par mörka år bakom sig med svaga placeringar och missade ACL platser. Till den här säsongen hämtade man nygammal tränare i form av Ghale Noi. Han känner till klubben sedan tidigare och fått en trupp till sitt förfogande som håller toppklass. Ghale Noi tog även med sig brasilianske skyttekungen Keiroos från lokalkonkureterna ZobAhan när han kom. När Keiroos är på plan tappar laget sällan poäng och med brassen på plan kan laget göra mål på alla möjliga sätt. Hela 31 mål på sina 17 inledandande matcher är bra siffror för att vara iranskt lag. Man har däremot nollat framåt i ett par av matcherna och gemensamt för dessa har varit avsaknaden av Keiroos som inte bara leder skytteligan utan även assisterar till en del mål.

Hemmalaget Paykan är ett mysterium och trots mycket pengar och bra faciliteter lyckas inte full ut i sina försök att slå sig in i absoluta toppen. Man är väldigt ojämna i sitt spel och kommer från hela sex raka förluster. Under uppehållet sparkade man även sin tränare Majid Jalali. Man valde att ersätta honom med en som är nästan en kopia av Jalali, nämligen Faraki. Konstigt? Ja om ni frågar mig men när det gäller iranska ligan finns det inget som förvånar mig längre.

Slutsatsen blir att Paykan åker på sin sjunde raka förlust och att Sepahan återtar serieledningen från Perspolis. Det skiljer alldeles för mycket lagen emellan i dagsläget. Jag tror även att oddset är några punkter högre än vad det borde vara pga bortaplan för de gula. Men vi ska ha med oss att Paykan knappt har några egna fans och att Sepahans dito kommer att höras och dominera på läktaren.

Speltips i matchen:

Sepahan -0,5 @ 1.875 hos bet365

Odds till matchen hittar ni HÄR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt