Kyla och snö håller Sverige i ett järngrepp. Trots det startar tävlingssäsongen för de flesta allsvenska/superettanlagen redan till helgen när Svenska Cupen drar igång. I detta inlägg tänkte jag summera varje grupp med marknadshögsta odds på gruppvinst och hela cupen i skrivande stund tillsammans med egna tankar och tillslut några speltips.

Grupp 1

AIK 1,15 (Coolbet)

Örgryte 9.00 (Svenska Spel)

Jönköpings Södra 18 (Coolbet, Svenska Spel)

Norrby 27 (Svenska Spel)

AIK övertygade knappast under cupen förra året där man i gruppspelet släppte in mål i samtliga matcher mot ganska svagt motstånd och samtidigt var ganska knackiga framåt. I år tjänar man dessutom inte något i europaspelsperspektiv på att vinna cupen då man redan är klara för CL kval. Trots detta vore det dock en jätteskräll om något lag tog sig vidare före dem, jag håller med oddsen här och har föga förvånande inga spelideer för denna grupp.

Grupp 2

IFK Norrköping 1.22 (Coolbet)

AFC Eskiltuna 6.25 (Svenska Spel)

Värnamo 18 (Svenska Spel)

Assyriska Turabdin 61 (Coolbet)

Framgångssagan för Jönköpingsgänget Assyriska Turabdin fortsätter efter att man under fjolåret i blott sin andra säsong i division 2 vann serien och dessutom slog ut Kalmar i kvalet vilket nu innebär att man är här. Någon skrällchans har man dock knappast, detsamma gäller Värnamo. Ett AFC under sina bästa perioder ifjol hade kunnat vara en halvsvår nöt att knäcka för Peking, men som vanligt är det en jäkla omsättning på spelare ut och in, där majoriteten av spelarna in är spelare fotbollsverige aldrig hört talats om innan. Peking tar med all största sannolikhet hem denna grupp enkelt, inga skrällar här.

Grupp 3

Malmö 1.15 (Coolbet)

Falkenberg 10 (Svenska Spel)

Öster 20 (Svenska Spel)

Degerfors 28 (Svenska Spel)

Återigen inga konstigheter egentligen, Malmö hade nog sopat hem denna grupp med andraelvan med den bredden och kvaliteten man skaffade sig främst i somras men även nu under vintern i form av Erdal Rakip.

Grupp 4

Hammarby 1.23 (Coolbet)

Dalkurd 8.50 (Svenska Spel)

Varberg 12 (Svenska Spel)

Eskilsminne 56 (Coolbet)

Bajen är ett lag jag skulle kunnat ha tänkt mig att gå emot detta gruppspel då jag tror att man eventuellt kan behöva lite tid att komma in på samma spår som under fjolåret. Dessutom ska man få in och spela in ersättare på Wilands, Paulsens, Juniors och Hamads platser här i början vilket jag tror kan komma ta lite tid. Gruppen i övrigt är dock alldeles för svag för mig att se värde i ett skrällspel här, Dalkurd har liksom AFC som jag skrev om tidigare haft en sjuk omsättning och anses väl för tillfället max vara ett okej superettanlag.

Grupp 5

Häcken 1.18 (Coolbet)

Brommapojkarna 7.75 (Svenska Spel)

Brage 18 (Svenska Spel)

Rosengård 61 (Coolbet)

Även om Häcken under fjolåret tog en jäkla tid på sig att varva igång kom man riktigt fint underifrån på hösten. Nytt år med Alm och fortsätter formkurvan under honom åt samma håll är Häcken absolut att räkna med även i år om europaplatserna. Denna grupp ska man ha som i en liten ask. Största hotet BP har genomgått tunga tapp i Öhman, Söderström och främst Lahne utan att ersätta med speciellt tunga namn utan mer på sikt i t.ex Albin Linner och Ali Suljic.

Grupp 6

Östersund 1.52 (Coolbet)

Sirius 3.75 (Svenska Spel)

Halmstad 11 (Svenska Spel)

Karlstad BK 60 (Svenska Spel)

Här hittar vi i mitt första speltips. Coolbet ligger högt jämfört med andra bolag med 1.52 på gruppseger här för Östersund. Det faktum att man har hemmafördel mot Sirius i sista matchen tror jag fäller det stora avgörandet här, dessutom har ÖFK Halmstad hemma och Karlstad borta, två matcher jag har svårt att se man tappar poäng i. Förhoppningsvis har man då krysset att spela på i sista matchen sålänge inte Sirius också går rent och sprutar in mål framåt. Sirius under nye tränare Rydström kan komma att bli bra, men jag tror det kan komma att ta ett tag innan det riktigt sitter för Blåsvart. Dessutom har man fortsatt inte någon renodlad forward i truppen efter Moses Ogbu lämnade. I träningsmatcherna har man använt sig mycket av Philip Haglund där, vilket sett till hans målproduktion sista två åren i allsvenskan kanske inte är dumt, men knappast något man vill förlita sig på p.ga Haglunds milt sagt begränsade offensiva egenskaper.

ÖFK har fått jobba vidare med tränare Ian Burchnall som tog över efter Potter i somras och har imponerat på försäsongen. Vinster mot Rostov, Ranheim och ett kinesiskt lag och kryss mot Dynamo Kiev har man mäktat med och spelet ser bra ut.

Grupp 7

Djurgården 1.57 (Coolbet)

Elfsborg 3.10 (Svenska Spel)

Frej 17 (Unibet)

Hässleholm 75 (Svenska Spel)

Varken Djurgården eller Elfsborg har presterat hittills på försäsongen, Djurgården har förvisso bara spelat två matcher hittills mot norskt motstånd men har inte lyckats vinna någon av dem matcherna mot Kristiansund och Lilleström. Djurgården vann cupen ifjol mycket för att man hade ett tryggt enkelt grundspel under Özcan, något man fick riktigt bra utfall på mot lag som kanske inte riktigt hunnit finna riktlinjer i sina spel än. Det är dock inget jag tror att man kommer upprepa, hur mycket än Djurgården vill ut i Europa igen tror jag detta cupspel mest kommer handla om att spela in nytt spelsystem och en ny elva.

Med det resonemanget om DIF hade de ju kunnat locka med 3.10 på Elfsborg här, dessutom med tanke på att man har införskaffat sig tre stycken riktigt fina förstärkningar offensivt i Levi, Cibicki och Hummet. Men DIFs hemmafördel i sista matchen i kombination av att Elfsborg inte alls imponerat hittills med endast kryss mot Falkenberg och förluster mot New York Red Bulls och Norrköping vågar jag inte trycka av här.

Grupp 8

Örebro 2.00 (Coolbet)

Göteborg 2.75 (Unibet)

Gais 8.50 (Svenska Spel)

Nyköping 56 (Coolbet)

Sista gruppen och här hittar jag också ett spel, liksom ÖFK spelet sticker Göteborg gå vidare @2.75 ut här och jag kan inte låta bli att klicka. IFK har liksom DIF matchat två gånger norskt hittills med vinster mot Stabaek och Odd, dessutom matchar man även norskt motstånd imorgon måndag mot Rosenborg. Man har sett habila ut som man gjorde förra försäsongen också, det som var oroande under fjolåret var snarare utvecklingen under säsongen, att man knappt såg några framsteg alls då man snarare var bättre i inledningen än under andra halvan.

Återstår att se hur det går för IFK denna säsong och vilken utveckling man kan få på sin unga trupp, i denna grupp tycker jag att man har större chans att knipa segern än vad oddsen visar i allafall. Örebros tunga spelartapp i Kennedy Igboanaike och Nahir Besara har man hittills rent krasst ersatt med Martin Broberg och Viktor Prodell, absolut inga fel på dem, de håller bra allsvensk nivå, men det är fortfarande en ganska kraftig försämring. Jag skulle säga att det är 50/50 mellan ÖSK och IFK i denna grupp, lägg då till ÖSKs hemmafördel i sista matchen och ÖSK ska bära knappa favoritskapet, men 2.75 på IFK tycker jag är för högt.

Slutsegrare

Malmö 3.85 (Coolbet)

AIK 4.50 (Coolbet)

Norrköping 7.50 (Guts)

Häcken 7.50 (Betfair, Guts, Coolbet)

Hammarby 11 (Coolbet)

Östersund 15.50 (Guts)

Djurgården 16 (Guts)

Inget som direkt lockar mig här, svårt att värdera främst MFF, AIK och Norrköping hur hårt de kommer gå för att verkligen vinna cupen då man redan är kvalificerade för Europa. Alla dessa lag som är uppräknade ovan känns också ganska starka och kommer vara väldigt jobbiga i en eventuell kvartsfinal. Känns som det enda laget som kommer få en lättare resa till semin är om något av lagen ovan drar vinnaren i grupp 8 i sin kvart. Kom ihåg att de fyra bästa ettorna blir seedade och får spela hemma i kvarten mot något av de fyra sämre tvåorna. Sen lottas hemmafördelen i semin och finalen fritt i samband med att man lottar semifinalerna.

Sådär, det vi landar i är alltså

Östersund vinna grupp 6 @1.52 hos Coolbet med 1u (medel).

Göteborg vinna grupp 8 @2.75 hos Unibet med 1u (medel).

Hittat nåt fint odds på gruppvinnare/slutvinnare på ett bolag du inte har koll/konto på? Kolla in recensioner och bonusar på olika bolag här.

De bästa oddsen till de enskilda matcherna i cupen hittar ni här.

På återseende!

Alla rekar
Östersund
2019-02-15 00:00
Svenska Cupen - Vinna grupp 6
1.00 u
-1.00 u
Göteborg
2019-02-15 00:00
Svenska Cupen - Vinna grupp 8
1.00 u
-1.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Allsvenskanbet Allsvenskanbet