Betfair

9.0

Spela för 100 kr

Få 100 kr i bonus

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Svensklicensierade Betfair är en av världens ledande aktörer när det kommer till oddsspel och annan sportsbetting. Vid ett besök är det inte svårt att förstå varför; erbjudandena och utbudet är riktigt, riktigt bra, men deras stora flaggskepp är ”Betting Exchange” eller Spelbörsen som den svenska benämningen är - en unik produkt där spelare själva kan sätta ihop spel och utmana andra sportsbettare.

  • Sätt egna odds eller anta någon annans i världens största spelbörs!
  • Fina funktioner för riskminimering och oddsförhöjning.
  • Smart uppdelning gör det enorma spelutbudet hanterbart.
Betfair

Världsledande på Exchange Betting och oändliga möjligheter för den som gillar prop-bets.

📝 Odds
⭐ Bolag
🔒 Licens
🎁 Bonus Spela för 100 kr
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Betfair recension

Gränssnittet är väl genomarbetat och lättförstått och mobilanpassningen helt klanderfri, det finns även separata appar för nedladdning som kan komma väl till pass för den som föredrar fickformatet.

Utöver det fantastiska utbudet på sport i alla dess former finns det även möjlighet att spela casinospel. Utbudet där imponerar inte på samma sätt men om sport är ditt huvudintresse kommer Betfair inte göra dig besviken.

Bingo och poker flyttades inte med till den nya svenska domänen, om det kommer låter vi vara osagt, men Betfair handlar huvudsakligen om sport och odds, så att dessa spelformer saknas gör i alla fall inte oss så mycket. För den som inte kan leva utan nätpoker får komplettera med någon av de svenska pokersidor vi listar på annat håll.

🔒 Är det säkert att spela hos Betfair?

Ja. Betfair har ett gott rykte både internationellt och i Sverige. Med sin höga profil och goda anseende gör man alltid sitt yttersta för att garantera sina spelare en säker och bra upplevelse.

📈 Har Betfair höga odds?

Betfairs odds är generellt sett väldigt konkurrenskraftig, särskilt där spel inte är på favoriten vilket gör Betfair till ett kanonalternativ för den som gillar att spela på skrällar. Spelbyggaren är också synnerligen välkonstruerad med goda möjligheter att boosta sina odds med hjälp av kombinationsspel.

🎁 Har Betfair oddsbonus?

Garanterar! Betfair är väldigt aktiva vad gäller välkomstbonus till nya spelare. Det finns nästan alltid ett alternativ för den som vill testa spelbörsen parallellt med ett för de vanliga oddsen, och det är heller inte ovanligt att något specifikt för en stormatch erbjuds. Man får såklart fortfarande bara ta del av ett erbjudande, men det kommer garanterat finnas något som faller nya spelare i smaken.

🤷 Vad är poängen med Betfairs spelbörs?

I en vanlig sportsbook har spelbolaget en marginal. Om du skulle spelat 100 kronor på 1, X och 2 i en match. Utdelningen här kontra vad de implicita oddsen är motsvarar spelbolagets marginal. Vanligtvis är den mellan 4–8 procent. Det är så ett spelbolag tjänar pengar. I spelbörsen tar Betfair i stället en kommission på 2%. Det är alltså mer pengar över till oss som spelar.

Betfair Bonus

Betfair hade under stora delar av 2022 tre erbjudanden till nya kunder, ett enkelt hundrakronorsalternativ, en lite krångligare 1000 kronors matchningshistoria, och ett 450 kronors gratisspel i deras Spelbörs (mer om det längre ner i vår recension).

Den tusenlapp man tidigare kunde tillskansa sig har under 2023 tagits bort. Vi trodde initialt att detta skulle förenkla valet, men så är inte fallet. Håll i dig, för nu blir det krångel med kampanjkoder högt och lågt, detta gäller 2024.

  • Där du landar när du besöker Betfair via våra länkar möts du istället av ett erbjudande där du får en hundralapp extra att spela för på vanliga odds efter du satt minst hundra kronor på spel (till odds 1,50). Då anger du koden SWS100.
  • Vill du testa spelbörsen använd samma länk men använd koden ZSENLR när du skapar konto och se till att ditt första spel läggs i spelbörsen. Du kan då få 100% av värdet på spelet tillbaka, upp till 500 kronor om det rättas till förlust.

Odds hos Betfair

Utbudet på såväl den klassiska sportsbooken som på oddsbörsen, vilket avhandlas i nästa stycke, är väldigt imponerande. Alla de klassiska bettingsporterna finns här, både traditionella och nyare spelarfavoriter som MMA.

Utöver idrott finns också kategorierna finansiella spel och politik, liksom schack. Utbudet för oddsbörs och sportsbook är snarlikt, med några mindre avvikelser, men i allmänhet kan du utgå från att du kan spela på det mesta och samma sak både mot Betfair som bookmaker och mot andra spelare. Med jämna mellanrum kastar man in aktuella händelser som går att spela på, vilket kan handla om allt från ett presidentval till det nya utseendet på en nations flagga.

Betfair har under de senaste åren utvecklats till en av de bookies med absolut starkast, och bredast utbud. Utöver det massiva utbudet ligger Betfair också ofta i topp på oddsjämförelsemarknader, med högst odds.

Liveodds

Betfair har på senare år utvecklat sin liveklient, till den grad att man nu stolt kan erbjuda kunder en av få liveklienter som kan mäta sig med BET365, som av de flesta anses vara bäst på liveodds. I skrivande stund (en vanlig måndag runt lunch i mitten på september), så erbjuder Betfair LIVE 40 olika matcher där tennis, ishockey, fotboll och många fler sporter inkluderas. Under kvälls och helgtid kan man räkna med flera hundratals matcher att spela på, minst!

Utöver utbudet visade det sig under våra tester att Betfair dessutom i överraskande många fall erbjöd högre liveodds än många andra konkurrenter.

Spelbörsen - sätt ditt eget odds!

Kort sagt handlar en spelbörs, eller Betting Exchange, om att du spelar mot andra spelare och inte mot Betfair själva. Välj ett spel, sätt ett odds på utfallet och kolla om någon är beredd att spela mot dig på detta spel.

Eller gör tvärtom och kolla vilka spel som andra kunder på Betfair erbjuder, och spela på dem. Detta är Betfair världsledande på när det kommer till nätspel, och i och med att man även erbjuder ”vanlig” betting via en online sportsbook är Betfair en av de aktörer som verkligen borde ligga top of mind när man väljer aktör för sina sportspel.

Betfairs kommission för spel på oddsbörsen tas för övrigt alltid från den vinnande spelaren, och det finns en tydligt presenterad modell för hur denna avgift räknas fram. Det här är en funktion du inte hittar på någon annan av våra rekommenderade oddssidor.

Testa spelbörsen med ett riskfritt spel

Satsa åtminstone 450 kronor i spelbörsen på ditt första spel och få 450 kronor tillbaka (inom 48h) om det inte går in. Endast nya kunder som inte tagit del av en bonus hos Betfair. Spelet måste vara ditt första som rättas och det måste avgöras inom 7 dagar från att du skapat ett konto med koden FEOSE5.

Fotboll och andra höjdpunkter

På Betfair kan du hitta allt från toppfotbollens finrum, till det klart mer okända, likt exempelvis Bulgarisk ligafotboll, U20-matcher och mycket mera. För oss svenskar är det enda som saknas lågdivisions-fotboll i just Sverige. På Betfair finner du fotboll ner till Svenska division 2, medan ett par få andra bolag erbjuder hela vägen ned till division 4.

Betfairs fotbollsutbud är enormt och håller absolut världsklass när det kommer till både marknadsbredd och höga odds.

Dessutom finns det en egen flik som kallas ”oddsboosts” under fotbollsfliken, där Betfair varje dag plockar fram populära spelval, och ger oddsen extra värde. Något som uppskattas mycket av Betfairs fotbollsbettare.

Tennis

Betfair erbjuder på tennisfronten ett fullständigt komplett utbud. Du kan spela på allt från stormatcherna på ATP-touren, till undertouren challengertouren och hela vägen ner till ITF touren, där spelarna knappt själva vinner några pengar i turneringarna. Dessutom, vilket är väldigt unikt, erbjuds marknader för dubbeltennis hela vägen ned på lägsta nivå. Är du därför påläst ned i minsta detalj, så är just tennisens bakgårdsmatcher en stor möjlighet att hitta fin edge och vinna pengar på i längden, hos Betfair.

Är du inte så påläst kan du alltid bli det med hjälp av våra rekare som på löpande band levererar bra tennis-speltips.

Ishockey

Även om Ishockey inte är Betfairs absolut mest primära marknad, så erbjuder spelbolaget trots detta ett massivt utbud av olika spelval i en hel mängd olika ligor. Spelval på NHL och stora evenemang finns tusentals, men även mindre ligor i Schweiz, Tyskland, Finland och så klart Sverige erbjuds att spela på, på daglig basis.

Betfair är dessutom ett av de bästa bolagen när det kommer till att erbjuda poängspel, långtidsspel och andra roliga specialspel på Ishockey.

Poolspel - Betfairtipset

Är du en trogen spelare på Stryktipset, Europatipset och andra klassiska poolspel? Isåfall måste vi tyvärr meddela att Betfairtipset inte längre finns kvar. Det var ett poolspel där du som spelare tippar en rad olika matcher, och blir betald utefter hur många som har lika många rätt som du.

Cashout

Cashout-funktionen är något som blivit väldigt populärt bland sportsbettare sedan det för ett par år sedan dök upp på ett fåtal bolag. Även Betfair erbjuder numera cashout! Har du någonsin suttit med en trippel, som gått förlorad på ett övertidsmål i sista matchen? Med cashout-funktionen på Betfair slipper du den där olyckliga förlusten. Du kan när som helst trycka på "cash out" och mot en del av den eventuella vinsten, plocka ut rena cash, före det att matchen faktiskt är slut.

Men det allra bästa med Cashout hos Betfair är att du kan göra en delvis utbetalning och låta resten ligga kvar i spelet!

Acca Edge

"Acca Edge" är ett koncept som Betfair byggt åt dig som älskar att spela på tripplar, fyrlingar och så vidare! Om du använder dig av Acca Edge så byter du bort en % av din eventuella vinst, mot att du alltid är garderad ifall en match på kupongen förlorar. Alltså, använder du Acca Edge och en match i din kombination går förlorad, så får du tillbaka hela din insats!

Det här är ett perfekt verktyg för dig som vill minska variansen på ditt spelande en aning. Du byter en liten del av din eventuella vinst, mot att du alltid är garderad mot förluster där bara 1 match i kombinationsspelet förlorar!

Mobil och nedladdningsbara appar

Betfairs speltjänster går utmärkt att nå via din handhållna enhet, oavsett om du kör iOS eller Android. Även cashiertjänsten finns att tillgå från din mobil, liksom möjligheten att se live-videos direkt i mobil eller surfplatta. I praktiken handlar det om att man har en responsiv sida som helt anpassar sig till den mindre, klickbara skärmen, något som funkar alldeles ypperligt. Betfairs mobiltjänst är riktigt snyggt utformad.

Appar

Ett så stort spelbolag som Betfair erbjuder givetvis appar, och många appar finns det, tyvärr. Som du kommer se lite längre ner när vi går in på resterande spelsegment som erbjuds hos Betfair så är det lite omständigt att byta spelform. Du måste föra över pengar till de olika underkonton som kopplas till olika speltyper. Detta avspeglas också i apputbudet där du hittar en för odds, en för spelbörsen, en för casino, en för bingo, en för poker...

Ja, det blir många appar. De är däremot välfungerande och med moderna telefoner är det enkelt att skifta, men det hade såklart varit optimalt med en app, punkt slut.

Insättningar och Uttag

I Betfairs cashier jobbar man med de stora transaktionsmetoderna. Kort, Skrill, Neteller, PayPal, wire transfer och banköverföring. Kortinsättningar går att göra från 50 kronor, vilket är något av det lägsta vi sett i branschen. Mycket positivt för småspelarna och något vi gärna premierar.

För Skrill och Neteller är minimibeloppet något högre, 100 kronor respektive 150 kronor, helt utan avgift, och även här går det på direkten. Banköverföring kan också göras från 50 kronor utan avgift, men då ska man vara medveten om att banken i sig kan ta ut en avgift. Banköverföring tar 2 till 5 dagar att genomföra. Ett stort plus i kanten för Betfairs mycket tydliga information gällande insättningsgränser, processtid och avgifter. Även översikt av aktiva bonussaldon och omsättningskrav finns i översiktligform.

Casino (Playtech)

Med konkurrenskraftiga odds och den exklusiva oddsbörsen skruvas förväntningarna naturligtvis upp när det kommer till resten av produktutbudet hos Betfair, men fliken casino är inte lika imponerande – i alla fall inte med svenska nätcasinomått mätt.

Mjukvaran som styr Betfair casino kommer från Playtech som på grund av sitt relativt sparsmakade spelautomatsutbud aldrig riktigt satt sig hos svenska casinospelare. Traditionella bordsspel som Roulett och Blackjack gör Playtech däremot väldigt bra och detsamma kan sägas om mer udda spel som skraplotter och videopoker.

Playtechs spelautomater ligger generellt några procentenheter under konkurrenternas vad gäller återbetalning och de håller över lag inte jättehög kvalité även om det finns guldkorn.

Videoslotsentusiaster bör inte välja Betfairs Playtechcasino men en mer traditionell gambler med förkärlek till klassiska bordsspel kommer inte bli besviken på casinospelen, särskilt om livecasinoformatet föredras (som du kan läsa mer om nedan).

Slutsats

Betfair lämpar sig perfekt för dig som gillar att spela på allt mellan himmel och jord, och framförallt till riktigt bra odds. Den lämpar sig också utmärkt för den så kallade ”bonusjägaren”, då bonusens omsättningskrav är mycket förmånliga och att hitta spelobjekt att omsätta pengarna på kommer aldrig bli något problem.

Vidare så erbjuder också Betfair sin oddsbörs, vilket är mer eller mindre unikt hos en sportbookie med EU-licens. Skillnaden på spelbörsen och en vanlig bookie är att du spelar emot andra spelare, istället för mot huset (Betfair i det här fallet). Kikar man på riktiga storspelare, så är just spelbörsen ofta deras hem, snarare än själva spelbolaget i sig.

Hos Betfair kan du vänta dig en lättnavigerad och välkomnande site med många bra erbjudanden och framförallt ett slagkraftigt utbud med höga odds!

Bolagets historia och kuriosa

Redan vid millenniumskiftet, år 2000, började Betfair erbjuda sina spelprodukter till allmänheten så det finns minst sagt gott om erfarenhet här. Till en början erbjöds bara spel på börsen, men kort därefter anslöt och sportsboken, casinodelen och pokerklienten i takt med att Betfair växte sig starkare. Navet i verksamheten har dock fortsatt vara spelbörsen, som är överlägset störst i klassen och dagligen står värd för över 5 miljoner transaktioner.

2016 gick Betfair ihop med Paddy Power och är idag ett av Storbritannien och världens största spelbolag. Verksamheten styrs primärt från västra London och Dublin, och tjänsten (Betfair) erbjuds idag till över 3 miljoner kunder och på 17 olika språk. Sedan 2019 kallar sig spelbolaget Flutter.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.