Stod över Washington Capitals fajt mot LA Kings igår och det kostade. Fint odds på Caps och en målrik match. Nu till kvällens godbit.

Tampa Bay Lightning. Jag har svårt att inte gilla Tampa Bay Lightning i år. Självfallet väldigt bra i fjol och kostymen runt laget känns ännu tajtare i år. En konkret Stanley Cup-finalist i mina ögon även om det är långt kvar till slutspel. Laget är 41-11-4. De har bl a 12 poäng mer än Calgary Flames och är ett väldigt starkt lag på hemmais. 21 segrar hittills och det gör att varje lag som kommer till Tampa vet att de måste prestera sitt yttersta för att överhuvudtaget kunna vara med i matchen. Tampas fina form håller i sig och laget är 6-2-2 de 10 senaste matcherna. Den senaste insatsen mot Panthers borta var en enkel 5-2. Det är svårt att inte gilla Kucherov (förresten ett draft pick som Red Wings Europascout Håkan Andersson ville att klubben skulle plocka då det begav sig. Istället valde Tampa honom i runda 2 som nr 58). Ingen slump att Håkan Andersson i Red Wings har scoutat hem hela fyra Stanley Cups åt Detroit. Kucherov nådde 100 poäng ifjol på 80 matcher. I år har han redan 84 poäng på 56 matcher och är en sylvass spjutspets för Tampa.

Calgary Flames. Är i mitt tycke ett bra hockeylag utan den där riktiga spetsen. Kanske är tufft att skriva så med tanke på att laget gör en fin säsong. Det är mycket "grinding hockey" som gör att de tar sina poäng och de har 34-15-6 under årets säsong och det är bra. De är dock inne i en dålig trend med tre förluster på de fem senaste matcherna, trots att de snittar 3,67 gjorda mål framåt per match. Laget har ett mindre bekymmer i sin penalty kill, men i övrigt ett bra hockeylag som har framtiden för sig. Gaudreau har 29 mål och 46 assist för Flames och är ledande i laget. Otrolig "star quality" och pondus.

Jag kommer spela 4 units på Tampa moneyline till oddset 2,10 hos Unibet.se.

Värt att notera:

  1. Tampa är etta i NHL gällande 3,85 gjorda mål framåt per match. Starka siffror!
  2. Tampas power play-procent är etta i NHL med 29.1, samtidigt som deras penalty kill är nr 2 med 85%.
  3. Flames har lika många segrar hemma som borta i år.
  4. Bästa laget från väst möter det bästa laget från öst.
  5. Tampa är 2-1 i matcher mot Flames de senaste tre.

Tampa Bay Lightning är kvällens bästa spel i mina ögon.

Oddsjämförelse NHL: https://1x2.se/odds/ishockey/usa/nhl

/Don Kiwin

Alla rekar
Tampa Bay Lightning money line
2019-02-13 01:30
Tampa Bay Ligthning-Calgary Flames
4.00 u
4.40 u
Ett inlägg av
Don Kiwi Don Kiwi