Long time no see! Härligt att äntligen vara tillbaka med lite bloggande och iranska ligan. Det är ganska exakt en månad sedan jag skrev senaste inlägget som då handlade om #AsianCup2019 och dryga två månader sedan som ett inlägg om iranska ligan skrevs.

Hela fem matcher spelas under söndagen och fokus blir på tre av dessa där jag tycker att det finns värde i och som vi ska titta lite närmare på och som ni får motiveringen till nedan.

Padideh – Esteghlal Khuzestan:

Höstens överraskningslag Padideh slutade på samma poäng som både Perspolis och Sepahan men missade att bli vintermästare pga sämre målskillnad (tabellen finner ni HÄR). Hela hösten hade laget stora problem med ekonomin men trots detta spelade man uppoffrande fotboll. Att laget lyckades så bra som man gjorde beror mycket på duktiga tränaren GolMohammadi som är en av bättre tränarna i landet. Under uppehållet har laget äntligen hittat nya finansiärer som köpt laget och även passat på att byta namn till ShahrKhoudrou FC. Likt många andra iranska lag kör man även mycket på hets genemot lagen från andra områden. Man är enda klubb som har sin hemvist i nordöstra delen av landet och detta är något som man påpekar mer än gärna.

Padideh eller ShahrKhoudrou tar emot jättejumbon Esteghlal Khuzestan på hemmaplan. Efter förlusten emot Perspolis under veckan som gick är man revanschsugna och har inte råd med några poängtapp. Truppen är nästintill intakt från hösten med ett undantag, nämligen att rutinerade Khalatbari har lämnat laget för ZobAhan. Givetvis kommer detta att märkas i lagets spel under resterande delen av säsongen men jag tror att det även kan bli postivia effekter. Khalatbari är nämligen en sk ledaretyp på plan men inte alltid att han kan hålla huvudet kallt vare sig när det gäller medspelare eller några andra.

Esteghlal Khuzestan har som bekant åkt på poängavdrag(6p) från FIFA och är hopplöst sist. Laget får inte mycket att stämma och lider av ekonomiska problem och spelarbrist. Under uppehållet har man även blivit av med sin enda stjärna Younes Delfi till belgiska Charleroi.

Padideh kommer att pressa från början och använda hela laget för att trycka ner motståndet och kunna göra mål. GolMohammadi är en tränare som vill döda matcherna och till skillnad från många av sina iranska kollegor vägrar att backa hem vid ledning.

Detta leder till ett MAXbet i matchen!

Padideh – Estghlal Khuzestan: Padideh –1,5 @ 1,95 hos Unibet

Odds från matchen finner ni HÄR

Sepahan – Sepidrood:

Hemmalaget Sepahan kommer till match efter ett par mindre bra insatser där man inte fått ut sitt kapacitet överhuvudtaget. Man har spelat helt ok men inte lyckats med att göra mål och detta kan stavas med: KEIROS. Brassestjärnan och målkungen har nämligen missat dessa matcher pga avstäningar. Med han tillbaka på plan och ett av de absolut sämsta bortalagen på andra sidan så kommer de gula att flyga igen.

Sepidrood parkerar just nu på nästsista platsen i tabellen och man kommer få väldigt tufft att avancera uppåt. Faktum är den att man hade varit jumbo om inte Esteghlal Khuzestan fått poängavdrag.

Sepahan – Sepidrood: Sepahan -1,75 @ 1,975 hos bet365

Odds från matchen finner ni HÄR

MachineSazi – SanatNaft:

Två lag från nedre halvan och två lag som älskar att spela oavgjorda matcher. Man har hela 11 oavgjora var på 16 spelade matcher! Personligen håller jag SanatNaft som bättre laget och skulle inte bli förvånad om drar det längsta strået i kampen mellan X-lagen.

MachineSazi lyckades med nöd och näppe att vinna emot Esteghlal Khuzestan senast men var illa ute under perioder av matchen och med blotta förskräckelsen som man hade med sig samtliga poän hem till Tabriz. SanatNaft tog poäng av Sepahan senast men var väl så bra som sina gäster utan att för den delen vara nära några mål framåt. Inget av lagen vill förlora matchen och man kommer att spela försiktigt spel under 90 minuterna. Jag framhåller dock att SanatNaft är det bättre laget och de som spelar med minst press pga bortaplan.

MachineSazi – SanatNaft: SanatNaft +0,5 @ 1.80 hos Unibet

Odds från matchen finner ni HÄR

Alla rekar
Sanat Naft Abadan FC +0.50
2019-02-10 12:30
Machine Sazi Tabriz - Sanat Naft Abadan FC
5.00 u
-5.00 u
Padideh Khorasan FC -1.50
2019-02-10 12:45
Padideh Khorasan FC - Esteghlal Khuzestan FC
10.0 u
-10.0 u
Foolad Mobarakeh Sepahan SC -1.75
2019-02-10 14:45
Foolad Mobarakeh Sepahan SC - Sepidrood Rasht SC
5.00 u
4.88 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay