Årets absolut sista match i Persian Gulf League spelas under lördagen och det är en match mellan två lag på varsin ända av tabellen. Sepahan har gjort resan till Ahvaz för att säkra första platsen i ligan och därmed sluta som mittsäsongsmästare!

Fredagens bloggspel med Perspolis satt ganska klart även om jag var lite orolig i början av matchen. Den var nämligen ganska låst trots övertag för Röda Maskinen från Tehran. Man lyckades få hål redan under första halvleken och i den andra var det öppnare match vilket gynnade Perspolis och vi fick slutresultatet 3-1 när 90 minuter var spelade.

Esteghlal Khuzestan – Sepahan:

Sepahan:

Sepahan är klubben som gick från att vara ett krislag till att för tillfället spela mest attraktiva fotbollen i Iran och på köpet slåss om ligatiteln. Man värvade rutinerade coachen Gahelnoi som med tog med sig brassen Keiros och stabilt spel till klubben. Laget kommer från tuff och sevärd match emot Perspolis där man tappade ledning i slutminuterna på ett felaktig dömd straff. Sepahan behöver endast en poäng för att bli mittsäsongsmästare men alla tre för att även i fortsättningsvis vara i förarsätet till efterlängtade ligaguldet.

Esteghlal Khuzestan:

En gång i tiden kallades man för Irans Leicester då man helt överraskande och som ett medioker lag lyckades vinna ligan. Därefter har allt gått käpprätt åt skogen för klubben. Man har inga pengar och kan varken betala löner eller att köpa spelare för. Så har det varit senaste två åren och den här säsongen består laget av lokala juniorer samt ett par äldre spelare hemmahörande staden och som inga andra lag egentligen är intresserade av. Laget hade en brasse i laget under delar av fjolåret som man inte betalade lön till och det har inneburit att utöver alla andra problem så har laget även drabbats av poängavdrag på sex poäng.

Formen:

Sepahan kommer till match med två oavgjorda och för övrigt idel segrar från sina senaste matcher. Man spelade 1-1 borta emot numera svårspelade Machine Sazi och samma siffror hade man hemma emot Perspolis. Sepahan har ligans bästa anfall med hela 27 gjorda på 14 matcher. Nu tänker ni kanske ”WTF, snitt under två mål är väl inte hela”. Jo för att vara iranskt lag är det bra då lagen oftast spelar målsnåla matcher. Under dessa 14 matcher har man släppt in 11 mål vilket får betecknas som ok.

Lagets två utländska spelare, brassen Kerios och ungraren Koman har varit starkt bidragande till framgångarna som man haft. Dock drog Keiros på sig en helt onödigt utvisning senast i 92a minuten och är därmed avstängd.

Hemmalaget Esteghlal Khuzestan har precis som sina gäster två oavgjorda på sina senaste matcher däremot har man idel förluster till skilland från Sepahan. Med 9-20 i målskillnad visar laget brist på målskytte och mindre stabil försvar.

Trots att de flesta valt att lämna klubben har man fortfarande 18 åriga talangen Delfi kvar i laget. Ett tag var han på väg till holländska PSV men övergång sprack i sista stund. Jag hoppas innerligt att han tar chansen vid vinterfönstret och lämnar både klubben och landet för sin egen utvecklings skull. Annars lär han bli ännu en iransk spelare som slänger bort sin talang på att stanna kvar i Persian Gulf League.

Länk till tabellen hittar ni HÄR

Tolfte spelaren:

Vilken tolfte spelare? Esteghlal Khuzestan får vara glada om närmast anhöriga dyker upp på matchen. Sepahan lär ha ett par busslaster med supportrar på plats och ”dominera” läktarna med sina 200-300 fans på plats. Gissar på en publiksiffra som knappast lär överstiga 1000 personer.

Speltips:

Jag har vacklat en del mellan vilket spel som är bäst och har mest värde i sig. Keiros frånvaro är givetvis stort avbräck, MEN om ett lag har som målsättning att vinna guld ska man kunna klara sig utan sådan spelare när man möter ligans absolut sämsta lag.Med eller Kerios ska övriga kunna ta sitt ansvar och därför blir spelet ett spel med relativ högt odds, som jag dessutom tror kommer att sjunka under morgondagen när vi närmar oss avspark.

Spel i matchen: Sepahan -1 EH @ 2.75 hos Coolbet

HT/FT, HT, Sepahan Ö 1,5 mål eller lägre handikap är andra spel som ni kan välja . Odds till som bolag erbjuder till spelen kan ni finna HÄR

Twitter: @Abay_Anzali

Alla rekar
Foolad Mobarakeh Sepahan SC -1 (ej asiatiskt)
2018-12-15 12:30
Esteghlal Khuzestan FC - Foolad Mobarakeh Sepahan SC
5.00 u
-5.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay