Lördagens enda match i Persian Gulf League spelas i utkanterna av Esfehan mellan ett snudd på krisdrabbat ZobAhan och gästerna Pars Jonoobi från södra delarna av landet.

ZobAhan – ParsJonoobi:

Försnack:

För något inlägg sedan skrev jag om pressen på ZobAhans tränare och kravet på vinster. Efter storförlusten mot TractorSazi fick klubbledningen nog och sparkade honom. Han har ersatts av mer rutinerade Mansourian som för två år sedan skördade stora framgångar med Esteghlal. Vi får se om han lyckas lyfta årets ZobAhan eller om laget blir kvar i de nedre regionerna. Man har helt klart potential för att vara topplag och detta är även målsättning som klubben haft under senaste åren. Jag brukar kalla ZobAhan för storklubben som egentligen inte är storklubb men ändå lyckas att tillhöra topp fem varje år men utan att vara involverad kring ligaguldet, utom något enstaka säsong. ParsJonoobi var friska fläkten som nykomlingar under föregående säsong och lyckades mer än vad alla förväntat sig. Man hade som målsättning att till årets säsong kunna ta nästa steg men det blir tufft och inte heller lättare av att man nu är inne i den sk andra säsongen bland de stora grabbarna i ligan.

Matchbild:

ZobAhan med sin nya tränare måste gå för seger och börja klättringen uppåt i tabellen. Under tidigare matcher har man stundtals spelat fin fotboll men haft svårt att förvalta övertaget och målchanserna som man skapat. Nyckeln till en trepoängare nu och lycka i ligan är just att sätta sina lägen. Lagets två utländska spelare, Marion och Hernandez måste börja leverera och den här matchen kan vara bra läge för omstarten. ParsJonoobi lär backa hem och vara nöjda med en poäng. Laget är inte fullt så defensiva som många iranska lag kan vara på bortaplan. Detta är något som bör passa hemmaspelarna i ZobAhan.

Speltips:

Ett revanschsuget hemmalag som går för tre poäng ställs mot ett bortalag som är lite olik övriga iranska lag och kan till skillnad från flera andra lag även göra mål på bortaplan.

Spel i matchen: Ö 2 @ 1.90 hos bet365

Bonusspel:

Xavis Al Sadd har fått upp ångan i #QNBStarsleague eller den qatariska ligan. Al Sadd hade en sämre match direkt efter att man åkt ut från AFC-CL emot Perspolis och förlorade den med hela 4-1 emot mediokra Al Ahli. Bör tillägga att man hade mängder av målchanser som man för en gångs skulle inte lyckades att förvalta. Efter det har man växlat upp och gjort hela 12 mål på sina två senaste ligamatcher anförda av giftiga trion Xavi, Afif och Bounedjah. Al Sadd öser på i sina matcher och det finns ingen som helst broms! Beroende på när man får första målet i matchen kan siffrorna variera. Laget skulle utan större problem kunna vinna samtliga matcher(utom de emot Al Duhail) med 4-5 baljor. Lördagens match är ingen undantag då man möter ganska svaga Al Arabi. Man kommer att ösa på allt vad man har och jag skulle inte bli förvånad ifall vi får se ännu en målkalas från Xavi & co.

**Spel i matchen: Al Sadd -2,25 @ 1.81 hos Unibet

Alla rekar
Över 2.0 mål
2018-11-24 12:45
Zob Ahan Isfahan FC - Pars Jonoubi Jam
5.00 u
-5.00 u
Al-Sadd Club -2.25
2018-11-24 16:30
Al Arabi Doha SC - Al-Sadd Club
5.00 u
4.05 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay