Beställ pizzan så ni har den lagom till 1230 på söndag. Vi har ett stormöte i Persian Gulf League att se fram emot då! Lyon tog emot St. Etienne i fredags, River Plate möter Boca under lördagskvällen och på söndag vid lunchtid har vi mötet Perspolis-TractorSazi. Jag vill utlova att spänningen i matchen kommer att hålla minst samma klass som övriga nämnda stormatcher under helgen!

Perspolis – Tractor Sazi:

Försnack:

Derbyt i Tehran är vanligtvis största matchen i Iran och kanske Asien. Den matchen är mer vänskaplig mellan fansen och snarare munhuggs supportrarna än att ogilla varandra. När Tractor möter storlagen från Tehran är det istället renodlad hat mellan fansen!

Möte mellan två lag vars supporterskaror tillhör inte bara Irans utan även Asiens största sett till antal. Passionen är heller inget fel på. Ett möte mellan laget från huvudstaden och laget från iranska Azerbijan med sin turkiska befolkning. Möte mellan två lag som ser allt annat än ligaguld som misslyckande. Möte mellan Real Tiraxtur med sina värvningar och Perspolis med nyligen missad AFC-CL titlen. Möte mellan fans som verkligen ogillar varandra, ja helt enkelt ett möte mellan två storklubbar som avskyr varandra.

Utöver allt som nämnts ovan ska vi inte glömma att ledning i ligan och försprång när det gäller ligaguldet står i potten också!

Läget i lagen:

Perspolis kommer från en 2-1 vinst mot Paykan. En match där man kanske inte förtjänade alla tre poängen men lyckades ändå vända 0-1 till seger i slutet av matchen. Laget är fortsatt skadedrabbat och spelarna slitna. Tät matchande i AFC-CL värvad med landskamper och spel i inhemska ligan sliter på Perspolis tunna trupp. Man har trots detta stor potential i de spelare som man förfogar över och lyckats mer än godkänd hittills. Snart öppnas transferfönstret igen och då kommer man att köpa in spelare som gör att bredden blir helt annat framöver.

Tractor gick ut hårt inför säsongen och värvade in ena stjärnspelaren efter annan. Ligan öppnades däremot ganska svag och tränare Toshack lämnade efter endast några omgångar. Laget lyfte sig dock efter detta och radat upp segrar sen dess med stundtals mycket fin fotboll. Under landskampsuppehållet valde brittiska spelarna Stokes och Erwin att inte återvända till Iran. Från klubbens håll sa man ”personliga skäl” medan Stokes skrev på sitt instagramkonto något om brutna löften. Hur som helst har Stokes återvänt till Iran medan Erwi har klubben inte hört av ännu. Vi får se vart detta landar när allt är över.

Matchbild:

Inget av lagen vill förlora matchen och spelet lär stundtals bli avvaktande samtidigt som man har många offensiva pjäser i respektive lag för att kunna göra mål även om målchanserna skulle bli få till antalet. Fasta situationer är något som lagen är starka på och jag skulle inte bli förvånad om målen i matchen kommer i samband med en och annan fast situation.

Perspolis är bättre laget när det gäller försvar och att kunna hålla rent framför egna målet medan Tractor är mer offensiva i sin natur och svårare med försvarspelet. Därför tror jag att Perspolis kommer med tålamod att bygga upp sina anfall för att slå till så fort försvaret i Tractor visar tendenser till att tappa fokus.

Båda lagen har även skickliga spelare centralt samt snabba anfallare och detta möjligör snabba omställningar och överraskningsanfall.

Speltips:

Oddset på Perspolis är alldeles för lågt för att ens fundera över ett spel. I en match av den här karaktären krävs det mycket högre odds än dryga 1.75 som erbjuds ju nu.Tractorerna kan vara oberäkneliga och Stokes form vet vi inte så mycket om efter hans lilla tripp hem till brittiska öarna, därför skippas spel på Tractor som var lockande vid första anblick. Det blir istället ett målspel i matchen då jag tror att båda lagen har potentialen att göra skapa tillräckligt många lägen för att vi ska få se ett par mål i matchen. Utöver speltipset som följer nedan kan även Ö2 eller 1.75 rekomenderas!

**Spel i matchen: BTTS @ 2.27 hos NordicBet

Bonusspel:

Esteghlal Vs Esteghlal:

Esteghlal från Khuzestan resp. Tehran möts i Ahwaz. Ett möte mellan två lag i kris och två lag som behöver vinsten. Tehran-gänget är bättre laget med mycket större potential och måste börja vinna matcher. Söndagens möte emot Khuzestan är ypperligt tillfälle att starta vinsttrenden som laget så gärna vill ha. Hemmlaget är ett krislag modell större. Många lokala spelare i truppen men tyvärr räcker det inte alla gånger med att ha hjärta utan det krävs även viss spleförståelse och kunnande för att lyckas.

Allt annat än vinst för Esteghlal Tehran skulle överraska både mig och alla andra iranska fotbollsintresserade!

**Spel i matchen: Esteghlal Tehran -0,5 @ 1.85 hos Coolbet

Alla rekar
Ja - Båda lagen gör mål
2018-11-25 12:30
Persepolis FC - Tractor Sazi Tabriz FC
5.00 u
-5.00 u
Esteghlal FC
2018-11-25 15:05
Esteghlal Khuzestan FC - Esteghlal FC
5.00 u
4.25 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay