Äntligen torsdag och dags för matchen som hela Iran och alla iranier väntat på. Tehranderbyt anses som en av topp 10 derbyn i världen handlar mycket mer om tre poäng, precis som ett derby bör vara. I samband med senaste derbyt skrev jag lite kort om hur det kan se ut när lagen möts och det kan ni läsa här:

Perspolis - Esteghlal:

Försnack:

Då var dags för matchen som hela Iran och alla iranier har gått och väntat på, nämligen stora derbyt i Tehran mellan de röda och blåa! Ett derby som alltid gäller mer än tre poäng, ett derby som rör om känslorna hos folket, ett derby som får hela landet att stå still, ett derby som innehåller antigen allt eller också blir totalt avslagen trots förväntningar! Två lag som haft bekymmer under försäsongen och inte kunnat värva som man velat. Perspolis har förbud(gäller till nästa fönster) från FIFA pga. uteblivna löner till fd spelare och tränare. Samtidigt har man sålt ett par spelare till utlandet efter Irans lyckade insatser under VM i somras. Esteghlal däremot blev av med nyckelspelare och inte kunde ersätta dessa snabbt nog. Visserligen har nya spelare tillkommit men dessa har inte riktigt hunnit med att acklimatisera sig ännu. Båda lagen spelade AFC-CL kvartsfinal mot qatariska motståndare med blandade resultat under föregående vecka. Perspolis vände 0-1 från första mötet emot Al Duhail till att vinna hemma med 3-1 och därmed ta sig vidare. Esteghlal gjorde en mindre bra insats hemma och förlorade sitt första möte med 3-1 emot Xavis Al Sadd. Man gjorde däremot mycket bra insats i bortamötet och hade qatarierna i gungning men räckte inte hela vägen och åkte ut. Efter äventyret ute på kontinenten har lagen även hunnit med att spela varsin match i ligan. Perspolis slog hopplösa Sepidrood med 1-0 efter ett sent avgörande. Ska tilläggas att man ägde matchen under 90 minuter och att det var närmare 3-0 än att Sepidrood skulle knipa en poäng. Esteghlal fick göra resan till norra Iran och mötet emot Nassaji. En bortamatch där inget gästande lag garanteras några poäng, kanske rent av svåraste resan man kan göra i ligan för tillfället. Laget fick kämpa i en match som helt rättvist slutade 0-0.

Läget hos Perspolis respektive Esteghlal:

Perspolis med sin tunna trupp där man varken kan eller vill rotera på sina 13-14 startspelare bör vara något mer slitna efter relativ tuff matchande senaste tiden. Man har fått kämpa i för vinsterna i sina senaste matcher och utöver derbyt laddar även för kommande AFC-CL semin emot Al Sadd. En match som kan vara klubbens viktigaste på många år. Samtidigt har man både Alipour och Mensha som pålitliga målskyttar och dessa två skapar alltid någon eller några lägen tillsammans. Esteghlal kommer till matchen med något stukad form och självförtroende men samtidigt utvilade spelare som sverigebekantningen Gero och tysken Neumayr som båda förväntas spela från start.

Förväntad matchbild:

De röda kommer med största sannolikhet att äga mer boll än sina blåa kombattanter och säkerligen även skapa fler lägen också. Frågan är om de lyckas få hål på motståndarna eller ej men tillräckligt många lägen lär skapas för att göra minst ett framåt. Detta bör leda till att Esteghlal blir tvungna att satsa framåt samtidigt som man blottar sig i försvaret för omställningar. Antigen lyckas man med att göra mål eller också blir man så pass desperata att Perspolis får lägen till att göra fler mål i matchen. Skulle det vara så att Esteghlal gör första målet blir omständigheterna tvärtom med ett desperat Perspolis som jagar mål och blottar sig istället.

Slutsats:

Perspolis är och bör vara favoriter i matchen men i ett sådant derby kan allt hända och Gunde sa en gång i tiden "ingenting är omöjligt". Med det sagt vill jag påstå att speltips där vi går för mål är det bästa alternativet i matchen. Med tanke på relativ låga linan som bolaen erbjuder så är det även stor chans att vi får minst pengarna tillbaka då jag är övertygad om ett par mål i matchen.

Speltips:

Ö 2 @ 1.79 hos Unibet

Naft Masjed Soleiman – Sepahan: Dagens andra speltips kommer också från iranska och ett möte mellan två lag som befinner sig i olika delar av tabellen. Sepahan som efter ett par mindre lyckade säsonger har siktet högt ställt möter nykomlingarna NMS som haft stora problem med allt möjligt under säsongen.

Läget hos Naft Masjed Soleiman respektive Sepahan:

Sepahan är bättre än sina motståndare i alla lagdelar och gjort många mål framåt men även släppt in en del. Lagets offensiv är starkaste kortet med brassen Keiros i spetsen. NMS har haft stora problem i klubben och en tränare som avgick nyligen. Man kan varken skapa lägen eller göra mål och endast ett mål på sex matcher vittnar om vilket uselt anfallsspel man har.

Speltips:

Sepahan -0,5 @ 2.00 hos bet365

Alla rekar
Över 2.0 mål
2018-09-27 17:00
Esteghlal FC - Persepolis FC
5.00 u
-5.00 u
Foolad Mobarakeh Sepahan SC
2018-09-27 19:00
Naft Masjed Soleyman FC - Foolad Mobarakeh Sepahan SC
5.00 u
5.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay