Speltips: Kan KPV förbättra på sitt svaga bortasaldo idag när man reser till HELLsinki?

Finland fotboll 1/8

Push på senaste bloggspelet som spelades i fredags när Korsnäs FF vann med 3-0 borta mot min kära moderklubb PeFF, som fortfarande står utan en vinst i årets Kolmonen. Idag söndag har vi en del mather här i Finland när det spelas 3 matcher i Veikkausliiga, 1 match i Ykkönen, 4 matcher i Kakkonen, 5 matcher i Kolmonen och 2 matcher i U20-serien. Har sedan tidigare ute ett maxspel från en av matcherna i U20 och har i dagens blogginlägg valt att ta förflytta mig till Helsingfors och dagens enda match i Ykkönen.

Klubi-04 – KPV spelstopp 05.08.2018 kl. 18:30

I dagens enda match i Ykkönen får seriejumbon Klubi-04 som är HJK:s farmalag/ungdomslag emot en av seriefavoriterna och serietrean KPV från Karleby. Matchen kommer att spelas på Telia 5G-Areena som är till ytan en stor konstgräsplan.

Klubi-04 som är nykomlingar i serien har såhär långt haft det rätt så tufft i år när man från 13 matcher har 2 vinster, 4 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 12-25. På hemmaplan är saldot från 6 matcher 2 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden7-12. Klubi-04 är ett ungt lag som består av lovande juniorer som får ta sina första steg inom seniorfotbollen. Av spelarna i truppen har redan ett flertal denna säsong fått också känna på hetluften i Veikkausliiga när man har fått speltid med HJK. Till dagens match kommer man att sakna en del spelare som får antecknas som viktiga spelare får Klubi-04 när Valtteri Vesiaho, Eetu Vertainen, Enoch Banza & Kevin Kouassivi-Benissan alla 4 fanns igår i öppningselvan när HJK mötte RoPS i Veikkausliiga. Klubi-04 fick nyligen en ny anfallare till sitt förfogande när 22-årige colombianske Eliécer Espinosa Calvo anslutit sig till laget, med målsättning om att spela till sig ett kontrakt med HJK till nästa säsong. Calvo inleder idag i öppningselvan, som förövrigt är rätt så väntad men en överraskning bjuder man ändå på när varken målvakterna Robin Källman eller Rasmus Leislahti finns med i matchtruppen idag. Man startar istället med Tuomas Pöyhönen mellan stolparna som fått förtroendet i en match tidigare i år.

KPV som inför säsongen räknades som den stora favoriten, tillsammans med HIFK, att vinna årets Ykkönen kan inte för tillfället vara helt nöjda med sin säsong. För tillfället ligger man på en tredje plats i tabellen, 5 poäng efter ledande Ekenäs IF, med en match mindre spelad. Från sina 15 spelade matcher har man 8 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 14-13. På bortaplan har man i år varit runt ut sagt svaga när man från 7 spelade matcher har 2 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 5-9. Det som har varit oroväckande för KPV såhär långt är målskyttet, även om man har en av seriens målfarligaste anfaller i Kalle Multanen (6 mål i år), så är 14 gjorda mål på 15 matcher ett alltför dåligt facit. Man har nu under den senaste månaden värvat in 4 nya spelare när man först gjorde klart med mittfältaren Sebastian Mannström och mittbacken Charalampos Chantzopoulos. Inför dagens match så har man ännu gjort klart med ukrainske ytterbacken Maksym Zhychykov och estniske yttern Pavel Marin, den senare saknar ännu speltillstånd medan övriga tre nyförvärv finns med i öppningselvan. Till dagens match kommer man att sakna avstängda Hinestroza Lozano Cesar Augusto & Ville Koskimaa som bägge blev utvisade i senaste förlustmatchen hemma mot AC Oulu.

På KPV:s hemsida säger lagets tränare Jarmo Korhonen inför matchen att man har haft under träningarna fokus på att lagets speluppbyggnad och hur man skall lyfta upp spelet för att få tillstånd mera målchanser. Korhonen säger också att man behöver mera kvalitet på dom sista passningarna och inläggen samt att man måste få in mera bollar och rörelse i motståndarlagets straffområde.

Även om KPV varit svaga på bortaplan i årets serie såhär långt så har vi idag en så kallad måste match för dem. Vill man fortfarande vara med och slåss om en plats till nästa års Veikkausliiga så är man mer eller mindre tvungna att plocka hem 3 poäng idag. Mitt spel i dagens matcher kommer således att vara KPV -0.5 AH till oddset 1.84 med 3.5/5 u hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.