Senaste bloggspelet som spelades för 3 dagar sedan slutade i en push när HJK:s damer vann med 3-2 borta mot Ilves. Formen överlag är fortfarande rätt så värdelös, har ungefär lika hög träffprocent på mina rekar för tillfället som jag hade i min ungdom på krogen när jag försökte ragga på det motsatta könet. Jobbar vidare och hoppas på att vändningen kommer redan idag. Vi har idag en hel del matcher i Finlalnd när det spelas full omgång i Veikkausliiga och Ykkönen och en hel del matcher i Kakkonen & Kolmonen. Har valt att ta och skriva några få ord om en av matcherna från Ykkönen idag.

Jaro – FC Haka spelstopp 20.06.2018 kl. 17:30

Dags för den sista matchen i omgång 1 av årets Ykkönen när andraplacerade FF Jaro från Finlands vackraste stad Jakobstad får fjärdeplacerade FC Haka från Valkeakoski på besök till Jakobstads Centralplan. Jaro har från sina 8 spelade matcher 4 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 15-8. FC Haka har i sin tur från 8 spelade matcher 3 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster målskillnaden 11-10.

Jaro har för tillfället en helt godkänd form när man har spelat 5 matcher i rad utan förlust och i sina 4 senaste matcher lyckats med att hålla nollan. Kommer till matchen från en 1-0 seger borta mot KTP i förra omgången, en match som man vann tack vare ett omdiskuterat mål när försvararen Kareem Moses boxade in bollen efter en hörna. Jaro dras med en hel del skadeavbräck i det defensiva spelet när man saknar skadade Johan Brunell & Pavle Milosavljevic samt avstängde Toni Takamäki. Offensivt kan man ställa upp med en bra uppställning när man har bl.a. Sasa Jovovic & Seth Paintsil i öppningselvan.

FC Haka har gjort en klart godkänd säsong såhär långt när man ligger på fjärde platsen i serien. Man vann i sin senaste match med 3-1 hemma mot Klubi 04, var man spelade en bra fotboll framförallt dom första 30 minuterna av matchen och kunde gå till en 2-0 ledning. Före matchen mot Klubi 04 stod man för ett bottennapp när man förlorade med 2-0 hemma mot seriejumbon JJK i en match som man inte skapade något framåt. Till dagens match saknar man av långtidsskadade Jean Fridolin Nganbe Nganbe samt lagkaptenen Jaakko Rantanen. Normalt har Jakobstad varit ett svårt ställe för FC Haka som inte har lyckats med att vinna en match där dom senaste 7 säsongerna.

En fördel som Jaro får till matchen idag är att matchen spelas på naturgräs, ett underlag som FC Haka inte ännu i år har spelat en enda match på. För mig skall Jaro vara en lite större favorit i matchen än vad oddsen visar, även om man saknar en del viktiga försvarsspelare. Mitt spel i dagens match kommer att vara Jaro -0.25 AH till oddset 1.769 med 3/5 u hos Pinnacle.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka