Gårdagens bloggspel slutade i en förlust, när FC Inter 2 återigen gjorde en skitmatch och förlorade med 1-0 mot seriejumbon ÅIFK. Av gårdagens alla spel spel så hittade 4 in medan 2 fick rättas som förluster, tyvärr så var dom två förlusterna med rätt höga insatser, vilket ledde till att dagen slutade med bara ca 1 unit plus, bättre dock än x unit minus. En hel del matcher idag i Kolmonen, var jag redan också har en del spel ut. Spelas idag också en match i Ykkönen och om jag har läst rätt så börjar det idag också någon turnering i Ryssland, men väljer ändå att ta fokus på matchen från Ykkönen.

Haka – Klubi 04 Helsinki spelstopp 14.06.2018 kl. 17:30

Sjunde placerade FC Haka, som i lördags åkte på en 2-0 förlust hemma mot JJK får idag ett annat jumbolag på besök till legendariska Tehtaan kenttä i Valkeaksoki när man ställs emot nionde placerade Klubi 04 Helsinki. Klubi 04 åkte liksom Haka i lördags på en förlust när man föll på bortaplan med 2-1 mot en av seriefavoriterna KPV.

Haka har inlett sin säsong i år med att från 7 matcher ta 2 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 8-9. Hemma har man 2 vinster och 2 förluster med målskillnaden 6-5, vinsterna kom mot KPV och AC Oulu, två lag som skall vara klart starkare än dagens motståndare. Såg Hakas match i lördags på plats när jag fungerade som domargranskare i den matchen. Man kan inte direkt påstå att laget skulle ha gjort en stor match då, man hade några bra mållägen i första halvlek men kom inte närmare än en rensning på mållinjen av JJK. Till andra halvlek fick man en svag öppning när JJK kunde göra matchens båda mål dom första 10 minuterna. Efter det hade man problem med att skapa press och farliga chanser på JJK:s planhalva och om sanningen skall fram så var JJK närmare ett 3-0 mål i den matchen än vad Haka var en 2-1 reducering. Kan tänka mig att lagets het levererade tränare Keith Armstrong hade ett och annat att säga åt laget om deras svaga uppträdande efter den matchen.

Till dagens match har man roterat rätt så kraftigt i öppningselvan jämfört med JJK matchen när man startar med 6 spelare som i den matchen antingen inledde på bänken eller satt på läktaren och såg på matchen. Detta i sin tur leder till att man komma med spelare som bör ha bra energi och orka ge järnet i 90 minuter. Om man ser på spelarna som startar idag jämfört med dom som startade i lördags så kan jag inte påstå att det direkt skulle vara en försvagad trupp som man ställer upp med idag. En fördel för Haka idag är också att man känner till Klubi 04 och dess spelare rätt så bra efter att lagets andretränare Teemu Tainio förra säsongen fungerade som andre tränare i just Klubi 04 och före det som tränare för HJK:s B-juniorer, så majoriteten av spelarna är sådana som Tainio i något skede har tränat.

Klubi 04 förlorade som sagt förra lördagen borta med 2-1 mot KPV, i en match som jag hade bloggat om då. Man lyckades trycka in reduceringen när matchuret visade 90+2 min (surt med tanke på mitt bloggspel som var KPV -1.0 AH). Som jag skrev då så även om laget fungerar som HJK:s farmalag så består laget av unga lovande spelare med rutin från diverse finländska juniorlandslag. Som nykomlingar i årets Ykkönen har man haft det svårt att hänga med i fulla 90 minuter i sina matcher, när det oftast har varit pojkar mot män. Man har från 7 spelade matcher 2 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster med målskillnaden 5-12. Offensivt har man haft problem i år, vilket 5 gjorda mål på 7 spelade matcher talar sitt tydliga språk om, glädjande dock så har man lyckats med att göra mål i sina 3 sista matcher, även om man har haft ordinarie anfallaren Rony Huhtala skadad hela säsongen.

Klubi 04 försöker spela en snabb och teknisk fotboll var man håller bollen inom laget och efter marken. Man försöker bygga upp sina anfalla genom att spela bollen genom alla lagdelar, istället för att tjonga bollen upp till anfallet och hoppas att en blåvitrandig spelare får tag på den. Till dagens match saknar man som sagt skadade anfallaren Huhtala, man får tillbaka lagets bäste målgörare Kevin Kouassivi-Benissan som stod över förra matchen p.g.a. skada, men inleder dock idag på bänken. Tillbaka i truppen är också viktige försvararen Kalle Katz som också missade förra matchen p.g.a. skada. Liksom Haka så byter Klubi 04 ut 6 spelare från öppningselvan mot KPV. En intressant spelare som finns idag i öppningselvan är yttern Enoch Banza som under försäsongen gjorde bra ifrån sig med HJK:s A-lag och visade fina egenskaper i det offensiva spelet.

Tror att vi kan få en rätt så fartfylld och öppen match idag i Valkeakoski. Spelunderlaget på Tehtaan kenttä,som är en konstgräsplan, är ett underlag som bör gynna Klubi 04:s tekniska fotboll bättre än vad t.ex.  naturgräsplanen i Kokkola gjorde. För mig så skall Haka vara favoriter att ta alla 3 poängen i denna match, men tycker att oddset på en rak vinst för Haka är för lågt när det ligger för tillfället runt 1.55 strecket. Var först inne på Haka -0.75 AH som ligger igen runt 1.70. Tror dock att Klubi 04 med sin offensiva och tekniska fotboll kan störa Haka och göra minst ett mål på dem, vilket betyder att Haka i sin tur måste göra minst 2 mål idag hemma och väljer att istället trycka in mina pengar på över 2.5 mål till oddset 1.68 med 3/5 u hos SBObet. Vill man ha högre odds så är också över 2.75 mål till oddset 1.89 spelbart hos samma bolag.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka