Snart måndag och början på ny vecka. En vecka som innehåller bla sista omgången av AFC-CL gruppspel där slutspelsplatserna ska delas. En hel del intressanta och direkt avgörande matcher men även matcher där lag slåss för gruppseger och ev. lättare motstånd i första slutspelsomgången.

Vi börjar med en match där jag tycker bolagen är helt ute i sin oddssättning. Matchen hittar vi grupp D och spelas mellan två av största klubbarna, inte bara i Mellanöstern utan hela Asien. Nämligen saudiska Al-Hilal och iranska Esteghlal. Ett möte som vanligtvis brukar vara känsloladdat och spänt, men som den här gången kommer bli mycket mer avslaget än vad många tror sig. Esteghlal leder gruppen på nio spelade poäng och Al-Hilal är redan avsågade och jumbo med endast två poäng. Då inbördesmöten går före målskillnad räcker det med ett oavgjort resultat för Esteghlal att vinna gruppen före antigen Al-Rayyan eller Al-Ain.

Matchen spelas på neutral mark i Kuwait och gynnar egentligen inget av lagen men match på neutral mark är alltid mer kännbart för hemmalag som blir av med hemmaplansfördelen. Ett hemmalag i form av Al-Hilal som haft turbulent säsong men som ändå lyckades säkra ligaguldet i sista omgången, MEN lagets totala misslyckande i AFC-CL är ändå inget som kan eller bör snackas bort. Man hade som målsättning att vinna hela turneringen men ute redan i gruppen med två omgångar kvar.

Esteghlal kommer till matchen med bra självförtroende och vill väldigt gärna ha med sig hem poängen som säkrar gruppseger. En gruppseger som i sin tur innebär att man slipper Al-Duhail och därmed får mycket lättare motstånd. Som Al-Duhail har uppträtt under säsongen finns det inte många lag som frivillig väljer laget före annat motstånd.

Esteghlals har visserligen andra platsen i ligan att slåss för men man kommer ändå att ställa upp med bästa möjliga truppen då nästa match i ligan inte spelas förrän 22/4, vilket ger laget nästan en veckas återhämtnings tid.

Ett Al-Hilal utan motivation, sugna på semester mot ett Esteghlal med gruppseger i sikte och en match som spelas på neutral plan.

Spel i matchen: Esteghlal +0,5 @ 1.82 hos MrGreen

                               Esteghlal 0 @ 2.70 hos MrGreen

Gruppens andra match som spelas mellan Al-Rayyan och Al-Ain är direkt avgörande för vilket lag som blir två i gruppen och tar sig tillsammans med Esteghlal till slutspelet. Två målglada lag som spelar direkt avgörande match. Vi kommer få se full fart från avspark ända till det att domaren blåser av matchen! Ett mål åt något håll kommer att leda till ytterligare press från andra hållet samt ännu större ytor för omställningar!

Spel i matchen: Ö 2,5 @1.78 hos Coolbet    

Alla rekar
Esteghlal FC +0.50
2018-04-16 17:45
Al-Hilal - Esteghlal Tehran
5.00 u
4.10 u
Esteghlal FC -0.0
2018-04-16 17:45
Al-Hilal - Esteghlal Tehran
5.00 u
8.50 u
Över 2.50 mål
2018-04-16 17:45
Al-Rayyan SC - Al-Ain SCC
5.00 u
3.90 u
Ett inlägg av
Abay Abay

Senaste speltips från AFC Champions League

Alla speltips från AFC Champions League
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord