Asiatiska kontinentens sista och största klubblagsmatch spelas under lördagen. Vi pratar returmötet i AFC-CL som har avspark 16:00 i Tehran och enorma Azadi Stadium. Arenan är redan nu slutsåld och det förväntas över 100.000 åskådare även om officiella siffran lär bli ca 85.000.

Perspolis – Kashima Antlers:

Första matchen:

En besviken och något nerstämd Perspolis fick lämna Japan med 2-0 förlust i bagaget. En förlust med bitter eftersmak. Under första halvleken var man minst lika bra som Kashima och hade bud på mål. Bl a en handssituation som borde resulterat i straff och ett skott/inlägg som med nöd och näppe och via målvaktens fingrar och ribban gick till hörna.

Andra halvleken var mer avvaktande spel och egentligen under första och enda gång som backlinjen tappade markering kunde Kahsima göra 1-0. Perspolis kom ingenvart på sina omställningar och det hela såg ut att sluta med just 1-0(vilket hade varit mycket bättre utgångsläge i returmatchen och kanske även mer rättvist resultat) men på en frispark där offsidestående anfallare screenade bort två backar blev det kanonläge som Kashima kunde göra sitt andra mål för dagen.

Returmötet:

Kanonspelet och läget som Perspolis hade skaffat sig efter första halvleken blev genast mycket sämre utgång iom 2-0 målet men för övrigt spelade laget bra. Även om Kashimas anfall under andra halvleken kändes giftiga så var det egentligen inte några större problem för iranierna att styra undan.

Perspolis har inget annat val än att gå all in i returen. Man kommer att satsa allt på ett tidigt ledningsmål som ska bana vägen för ett andra och kvitteringen i totalen. Man fick nyttige Nemati utvisad i slutet av matchen efter en idiotisk tilltag men samtidigt ger detta öppning för Alisha att kliva in från start. Offensivt ett bra ”byte” men tyvärr kan detta ge lite onödiga hål i det defensiva. Alisha har haft lite småkänningar under veckan men förväntas starta ändå och det inte förvärras i sista stund.

För hemmalaget gäller det att anfalla med allt man har samtidigt som att man inte får ge bort ytor för Kashimas omställningar. Japanerna har trots allt visat under årets turnering att man inte är rädda för att gå framåt och göra mål när tillfälle ges. Perspolis måste även utnyttja sina fasta situationer på ett effektiv sätt och inte omöjligt att Malavan-bördige veteranen Hosseini kan nicka in ett mål på någon av dessa.

12e spelaren:

Få arenor i världen slår det tryck som ett fullsatt Azadi skapar. Att komma dit och spela är en mardröm oavsett lag, spelare eller dignitet av matchen. Biljetterna såldes slut flera dagar innan match och fansen började sina långa resor. Vissa reser närmare 2000 km för att komma till matchen.

Passionen som fansen visar i dessa stora matcher visar sig även på plan. Få lag har kommit till Azadi och fått med sig någon poäng hem.

Speltips:

Ett hemmalag som går all in med fullsatt Azadi i ryggen möter ett bortalag som är nöjda med uddamålsförlust eller kanske tom att göra mål för att säkra turneringsvinsten. Givetvis vill Perspolis ta hem titeln som man törstat efter under så många år men skulle det visa sig att förlusten från första matchen bli ointaglig så kommer man att åtminstone avsluta med en vinst för att ha hedern i behåll och kunna säga att ”Vi var nära och hade vi fått straffen i första matchen…….”. Laget har också haft begränsat antal spelare att spela med. Ett minus normalt sätt men man har vänt detta till något positivt och det har inneburit att spelarna kan varandra utan och innan vilket ger bättre förutsättningar för att prestera bättre i täta och avgörande matcher lik den vi får skåda på lördag.

Jag väljer det något mer försiktiga spelet i matchen. Den som vill vara lite mer safe kan välja DNB medan ni med mer #YOLO känsla kan välja raka hemmavinsten!

Spel i matchen: Perspolis -0,25 @ 2.13 hos SBObet

Alla rekar
Persepolis FC -0.25
2018-11-10 16:00
Persepolis FC - Kashima Antlers
5.00 u
-2.50 u
Ett inlägg av
Abay Abay