Speltips: Perspolis - Al Ahli: #AFCCL2019

Iran fotboll 26/9

Under tisdagne fortsätter resan i Asien och #AFCCL2019 men håller oss i samma område som måndagens matcher och åker i cirklar kring Persiska viken och länderna runt omkring.

AFC Champions League:

Grupp B:

En grupp där lagen är ganska jämna och det skiljer inte allt för mycket i trupperna. De arabiska lagen har offensiva kvalitéer medan uzbekiska Lokomotiv har sämre offensiv, i gengäld är man starkare i defensiven än sina arabiska konkurrenter. Lagen i gruppen har vunnit varsin hemmamatch medan man förlorat bortamatchen och alla fyra står på tre poäng i jämna men målrika gruppen som har ett snitt på fyra mål per match.

Tabellen för grupp A finner ni HÄR

Al Rayyan – Al Wahda:

Vi börjar vår resa i Doha och Jassim Bin Hamad stadium och ett möte mellan två vanligtvis målglada och offensiva gäng. Båda lagen innehåller massviss med offensiva krafter samtidigt som man precis som de flesta andra lag från Qatar och Förenade Arab Emiraten saknar defensiva spelet. Hemmalaget Rayyan har med en omgång kvar i ligan fortfarande chans på att nå åtråvärda tredjeplatsen som är biljetten till nästa års AFCCL. Detta efter att venezuelanen Rivas kvitterat på tilläggstid i senaste match emot Sailiya. Kvitteringen innebar att man är fortsatt en poäng bakom just Sailiya och allt avgörs på fredag.

Qatariska Rayyan har offensiva pjäser som Rivas, Tabata, Soria och Lucca. Samtliga fyra är spelare som håller hög nivå(mätt med asiatiska mått) och har kapacitet att göra båda ett och två mål i matcher liknande tisdagens. Med hela 28 insläppta i ligan på sina 21 matcher är man desto svagare bakåt. Lite mer än ett mål i snitt låter kanske inte mycket men vi ska komma ihåg att qatariska ligan innehåller flera lag där man som topplag inte ska släppa in mål emot.

Wahda från Förenade Arab Emiraten befinner sig i ingenmansland i den inhemska tabellen och med ett par matcher kvar att spela är man fast i mitten. Stor besvikelse för klubben som ville vara och slåss i absoluta toppen. Laget förlitar sig mycket på sin argentinske lagkapten Tagliabue som står för det mesta när det gäller offensiven. Leonardo och Batna är övriga två spelare som har bra offensiva kvaliteter.

Al Ittihad – Lokomotiv Tashkent:

Saudiska storklubben som befinner sig i en mardröm. Man befinner sig på negativ kvalplats på samma poäng som laget bakom och två poäng upp till säker mark med fyra matcher kvar att spela. Det finns röster som säger att saudiska förbundet kommer att säkra kontraktet då Ittihad är verkligen en storklubb med makt. Truppen är i grunden mycket stark och vad som gått fel vet jag faktiskt inte då jag inte följer ligan med mer än ett halvt öga. svensk och djurgårdenbekantningen Prijovic spelar i laget och bredvid sig chilenaren Villanueva och brassen Romario. Laget lär rotera rätt rejält då ligan prioteras före Champions League men i grunden har man bra spelare som ersätter även om självförtroende lär inte vara på topp hos spelarna. Man har helt enkelt för mycket annat i huvudet just nu än Champions League. Uzbekiska Lokomotiv är ett lag jag har mindre bra koll men sett de ett antal gånger i Champions League sammanhang. Precis som övriga uzbekiska lag prioteras defensiven. Lagets facit i turneringen är inte direkt smickrande när det kommer till bortamatcher. 2017 förlorade man samtliga tre bortamatcher med målskillnaden 0-7. Under fjolåret förlorade man två medan man lyckades vinna sin tredje match som var emot ett Al Wahda som spelade med mer eller mindre U23 uppställning. Ett uselt bortalag som förlitar sig på att ta sina poäng på hemmaplan när det gäller AFCCL.

Speltips:

Det blir speltips från gruppens båda matcher. Vi har ett målrikt match att vänta i Qatar. För många duktiga offensiva spelare i lagen och två lag som både gillar att måla men även släpper in en hel del. Andra matchen i gruppen är något mer svårbedömt men ett Ittihad i kris och med många ordinarie spelare på bänken kommer att få svårt att hålla nollan.

Al Rayyan – Al Wahda: Över 3 @ 1,95 hos bet365

Al Ittihad – Lokomotiv Tashkent: BTTS @ 1,57 hos Bet365

Odds för matcherna hittas HÄR

Perspolis – Al Ahli:

Match i grupp D och mellan två lag som har fullt upp i inhemska ligorna där båda jagar ligatitel ihop med ett par andra lag. Matchen spelas på neutral plats då saudiska och iranska lag inte åker till respektives land pga. politisk konflikt.

Perspolis har börjat Champions League helt ok spelmässigt men när det gäller poängen har man inte fått sig så många som man önskat. I premiären hemma emot Pakhtator tappade man poäng trots stort spelövertag och det var givetvis en besvikelse för klubben och dess fans. Man åkte sedan till Qatar för att möta Al Sadd. Ett taktiskt välgenomförd match slutade med 1-0 förlust och återigen besvikelse hos klubben. Man har förtjänat mer än en poäng och vid normal utdelning borde man haft fyra vid det här laget.

Al Ahli började med att vinna hemma emot Al Sadd efter lite tur. Man var inte bättre laget men utnyttjade sina lägen och hemmplansfördelen till fullo. Därefter åkte man till Uzbeksitan men fick vända hemåt med en förlust. Mer väntad resultat då uzbekerna på hemmaplan är oftast svårspelade.

Tabell för grupp D hittas HÄR

Speltips:

Matchen spelas i Qatar där Perspolis kommer att ha störst stöd då många iranier bor i området. Al Ahli lär knappt ha några fans på plats pga spänningarna mellan Qatar och Saudiarabien. Vi kommer att få se Perspolis så mer eller mindre måste gå all in för att ha chansen till avancemang kvar. Coach Branko är även känd för att inte rotera för mycket i laget och vi kan förvänta oss helt ordinarie lag. Al Ahli däremot kan mycket väl vila spelare men man är även i grunden något svagare laget.

**Spel i matchen: Perspois -0,5 @ 2,10 hos Bet365

Odds för matchen hittas HÄR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.