Speltips: Slutspurt i Copinha

Hej på er!

Hoppar direkt till själva reken eftersom jag har ett halvtight schema under kvällen och vill gärna ge folk lite tid att hinna se spelet, vamos!

Sao Paulo u20 - Internacional u20 - Copa Sao Paulo

Avspark: Måndag 22 januari 23:00

Då har det blivit dags för semifinalerna i brasiliens största ungdomsturnering. 128 lag har blivit 4 och vi har sett många jättar falla på vägen. Nu senast föll både Palmeiras och Santos. Dem förstnämnda lite överraskande efter straffsparksläggning medan Santos, som hade en väldigt ung trupp med sig, åkte inte helt oväntat på storpisk mot Internacional.

Både Corinthians och Santos var två jättar som jag förväntade mig skulle falla tidigt, att Palmeiras däremot skulle göra det var desto mer otippat. Palmeiras vann som bekant Paulistan (Regionsmästerskapet i Sao Paulo) i rätt så överlägsen stil och i Copa Ipiranga, som spelades bara veckor innan Copinhan, så slutade de tvåa med sina bänkspelare efter att ha tappa vad som såg ut att vara en säker vinst mot suveräna Sao Paulo.

I just nämnda Copa Ipiranga ställde både Internacional och Sao Paulo med nästan samma trupp som de har med sig till Copinhan. Internacional åkte ut i semin där mot Palmeiras juniorers reserver, ett jäkla tecken på styrka från Palmeiras sida men också en fingervisning på att även om Internacional är bra, så är de inte riktigt högst upp.

Internacionals väg fram till copinhans semifinal har varit lite väl enkel. 3 raka segrar i gruppspelet blev det mot Osvaldo Cruz från Sao Paulos andradivision, Ricanato från Tocantins samt Boavista, ett lag från starka regionen Rio de Janeiro, men också ett lag långt utanför den regionens elit. Slutspelet: straffar mot XV Jau (uselt!), 5-1 mot Boavist (igen), 4-0 mot usla Desportiva Paraense och 4-0 mot Santos som mönstrade mestadels ett u17-lag. Obesegrade med andra ord, men de har å andra sidan inte mött något lag som ens ska kunna sätta något emot.

Sao Paulo gick även de rent i gruppspelet. 6-2 mot Cruzeiro DF (easy), 3-1 mot Sergipe och 4-0 mot Botafogo SP, ett relativt starkt lag från Sao Paulo. I slutspelet har de däremot haft en betydligt svårare resa än Internacional och de har trots det visat klasskillnad på plan. Chapecoense, Botafogo SP, Cruzeiro och titelutmanaren Vitoria har avfärdats på vägen till semifinalen, det är 4 starka motståndare och varje gång har det känts som att Sao Paulo dominerat från början till slut.

Även om resultaten inte alltid går som de bör i den här turneringen, de är trots allt juniorfotboll vi snackar, så behöver man inte ha något speciellt bra fotbollsöga för att se att Sao Paulo är turneringens bästa lag. De är det laget som vet hur man spelar på resultat, stänger igen en match, är bäst teknisk, passningsskickligast och vars spelare tar bäst beslut på plan. Just förmågan att ta laget före jaget, att ta rätt beslut på plan, är något som jag ser som en direkt svaghet hos dem flesta brasilianska juniorlagen. Det är för många spelare som vill bli copinhans stjärna då det innebär en stor medial exponering vilket medför att vissa spelare tenderar att överarbeta situationer eller ta avslut i tid och otid. Sån är alltså inte fallet hos Sao Paulo, vars ungdomsakademi blivit Brasiliens starkaste dem senaste åren efter att ha vunnit Copa Libertadores (för juniorer) och dominerat den inhemska fotbollen.

Internacional kommer inte att vara beredda på det som komma skall. De har latjat sig fram igenom turneringen och Sao Paulos kvalité kan komma som lite av en chock för Internacionals spelare, även om de givetvis är medvetna om att Sao Paulo är laget att slå. Resultaten kan ha ingett Internacionals spelare en övertro på sin egna förmåga vilket bara är positivt för vår del. Jag ser gärna att Internacional går in i det här mötet och försöker spela fotboll, för när det kommer till just att spela en konstruktiv fotboll så faller samtliga brasilianska lag kort mot Sao Paulo. Inter är en för stor klubb för att acceptera att lägga sig på försvar från den första minuten mot Sao Paulo och det bör straffa sig rejält här.

Sao Paulo, som gått från klarhet till klarhet, får en peng här. Startelvan håller genomgående hög kvalité och varje lagdel har åtminstone en spelare som stuckit ut under turneringen. Draw not bet känns som ett mycket bra spel till 1.66 och jag lägger därför 1.5x flat på det då jag har svårt att se hur Internacional ska gå segrande ur den här kampen. Spelet placeras hos bet365.

Vamos!


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.