Speltips: Dags att visa mästartakter.

Tja!

Copa São Paulo är som bekant i full gång och det gäller att inte luras av diverse tabellägen. Detta då kvalitén skiljer sig enormt från grupp till grupp. Har redan tittat ut ett par favoriter i fara, trots en enkel resa rakt igenom gruppspelet. Men det spar jag till senare. Idag, eller rättare sagt imorgon, är det dags för ett hårt singelspel som hittas i matchen Botafogo SP - São Paulo. Vamos!

Botafogo SP - São Paulo - São Paulo youth cup

Avspark: Onsdag 10 januari 00:30

Hemmalaget skall inte förväxlas med storklubben Botafogo från Rio de Janeiro. Det finns flertalet lag i den här turneringen som har samma namn, kan inte betona nog vikten av att inte blanda ihop dem med varandra då kvalitéskillnaden är allt som oftast ganska stor. Med det sagt så vill jag inte på något sätt mena att Botafogo från Sao Paulo är usla.

Botafogo SP är ett helt okej lag, som dem flesta lagen från Sao Paulo, och som dessutom har fördelen att spela gruppspelet på hemmaplan. Men samtidigt som de är ett "helt okej lag" så är de långt ifrån att tillhöra regionseliten. Fjolårets plats i Paulistans åttondelsfinal var en fin prestation och långt över förväntan. Över förväntan eftersom Botafogo rök redan i gruppspelet i 2016s Sao Paulo youth cup och deltog inte alls i något ligaspel det året. I den senaste Campeonato Paulista u20 tog man sig vidare till slutspelet efter att ha slutat tvåa i den svagaste gruppen av dem alla, där förövrigt Gremio Novorizontino var helt överlägsna resten av fältet. Väl i åttondelen tog det stopp efter två förluster mot Desportivo Brasils u20. En prestation ungefär i linje med lagets egentliga klass. Botafogo får dock svårt att upprepa den prestationen i den pågående Copinhan då truppen genomgått stora förändringar. Som exempel så har man endast med 3 spelare från startelvan som spelade i Paulistans åttondelsfinal. Många yngre och nya spelare har slussats in och dem flesta från Paulistans duktiga gäng är inte kvar längre pga olika anledningar.

Sao Paulo å sin sida har dominerat den brasilianska ungdomsfotbollen dem senaste säsongerna. De kommer alltid långt i alla turneringar och spelar allt som oftast bäst fotboll. Redan ifjol hade de alla verktyg för att vinna turneringen men åkte dessvärre ut i slutspelets första match efter att Chapecoenses juniorer tokdeffat hela matchen och sedan vunnit straffsparksläggningen.

Sao Paulo vann annars Copa do Brasil u20 både 2015 och 2016 samt Copa Libertadores 2016. Nu har förvisso många av dessa spelare flyttats upp pga åldern men efterträdarna har lyckats bibehålla samma fina form och vann precis inför Copinhan den prestigefulla Copa Ipiranga, en ungdomsturnering där många av dem bästa brasilianska lagen + ett par internationella lag ställer upp. Man vann den turnering i imponerande stil efter att ha vunnit varje gruppspels- och slutspelsmatch där pricken över i:et blev en otrolig vändning i finalen mot regerande Paulistamästarna Palmeiras.

Sao Paulo har en otrolig bredd på sina ungdomslag och har till Copinhan tagit ut nästan exakt samma trupp som vann Copa Ipiranga för ett par veckor sedan. Två omgångar in i Copinhan har Sao Paulo tack vare två storvinster och ett fint spel seglat upp som en av dem absoluta favoriterna till att ta titeln. Det som skiljer Sao Paulo från dem flesta andra lagen är lagets passningsskicklighet. Långa krossbollar sitter på läppen och rent teknisk så är man ett snäpp högre upp än resten.

Bägge dessa lag har säkrat avancemang och skall nu alltså göra upp om förstaplatsen. Medans Sao Paulos uppladdning till Copinhan var helt fläckfri mot högkvalitativ motstånd så var Botafogos rätt... meh, i jämförelse. De slog två betydligt svagare lag, kryssade mot Batatais A-lag och... här kommer den tunga plumpen, förlorade mot Francana. Francana ligger just nu sist i sin grupp och förlorade i princip samtliga matcher inför Copinhan. Botafogo SP är ett ok lag som inte tillhör det absoluta undre skiktet i denna turnering. Men de är klart mycket sämre än att ett av turneringens finest skall ge hela 1.72 i en direkt avgörande match om förstaplatsen. Dem inledande matchresultaten visar en tydlig skillnad mellan dessa lag och det kommer nog att bli än tydligare när båda äntrar plan samtidigt. Sao Paulo u20 rak vinst blir spelet till 1.72. Det spelas hos bet365 med 4.5U (1.5x flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.